Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Dvorský a Pekarčík sa môžu postarať o zvrat v budúcnosti Blues

Tony Ferrari z The Hockey News sa pozrel na zásobu talentov, ktoré má k dispozícii organizácia St. Louis Blues. Neopomenul pritom ani dvoma Slovákmi, ktorých klub z Missouri draftoval v tomto roku.

„St. Louis sa môže pozerať spätne na draft 2023 ako bod zvratu pre budúcnosť klubu, keďže urobil tri voľby v prvom kole a päť volieb v top 76,“ poznamenal Ferrari. „Všetko to začalo Daliborom Dvorským na desiatom mieste.“

Slovenský center Dalibor Dvorský si už vyskúšal profesionálny hokej vo Švédsku a hoci v poslednej sezóne Allsvenskan bodovo neupútal, veľké pokroky urobil podľa experta v defenzívnej hre. Na jeho vekovej úrovni neboli ani problémy po ofenzívnej stránke. K ďalšiemu rozvoju by mu mohol pomôcť budúci ročník, ktorý pravdepodobne strávi v elitnej SHL.

Po Dvorskom boli draftovaní center Otto Stenberg (25. pozícia), obranca Theo Lindstein (29.), obranca Quinton Burns (74.) a slovenský krídelník Juraj Pekarčík, ktorého meno zaznelo na 76. pozícii.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pekarčík ako hviezda MS do 18 rokov umiestnil svoje meno na mapu a videl exponenciálny nárast svojich draftových šancí na konci sezóny. Je to tvrdo pracujúci krídelník, ktorý chápe, ako sa pohybovať po ľade a pri každej zatáčke posudzuje svoje možnosti. Nie je najdynamickejším hráčom, ale má nadpriemerné fyzické nástroje a dobré myslenie pre profesionálny hokej. Jeho sezóna sa odohrala primárne na mužskej úrovni na Slovensku, čo by malo byť skvelé pre jeho dlhodobý rozvoj,“ skonštatoval Ferrari.

Expert v hierarchii nádejí Blues zaradil Dvorského na prvé miesto medzi centrami a Pekarčíka na tretie miesto medzi ľavými krídelníkmi. Vyššie skončili len Zachary Bolduc a Jake Neighbours.

Za silné stránky zásobárne talentu Blues považuje produktívnych krídelníkov, za slabinu absenciu pravorukých obrancov mimo Matta Kessela.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies