Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Quebecký expert: Slafkovský by nahradil Nemca, Montreal by nedraftoval ani Mešára

Už je to viac ako rok od draftu, na ktorom tím Montreal Canadiens urobil jednotku z Juraja Slafkovského. Kanadský novinár Kevin Dube z Le Journal de Quebec sa rozhodol , že nedeľa bude ideálnym časom na to, aby túto voľbu posúdil spätne.

„Hoci je stále skoro na vynesenie súdov, tá otázka stále visí vo vzduchu: Bol by dnes hráč číslo 20 celkovou prvou voľbou na tom drafte?“ začal Dube.

A odpoveď?

Nebol. Montreal by si podľa novinára teraz vybral Logana Cooleyho, ktorý bol pôvodne až tretím draftovaným hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie. V mojom osobnom rebríčku pred draftom som mal Slafkovského na prvom mieste pre potenciál toho, akým hráčom sa môže stať. Má na to, aby bol jedinečným hráčom v NHL, ktorý síce nazbiera menej bodov ako iné hráči z tohto draftu, ale bude prínosom pre zisk Stanleyho pohára. Avšak, všetko zostáva len v teoretickej rovine,“ poznamenal Dube.

„Stále si myslím, že to je možné a jeho pokroky v tejto sezóne sú povzbudivé. Avšak, hovoríme tu o Cooleym ako o hráčovi, ktorý má najväčší ofenzívny potenciál z tejto draftovej triedy. Mal ho pred draftom a teraz to dokazuje. Vzorka je malá, ale americký útočník už teraz vyzerá ako budúca hviezda, ktoré predá veľa vstupeniek.“

Slafkovský by skončil na druhom mieste pri tíme New Jersey Devils, odkiaľ by odsunul preč krajana Šimona Nemca. Slovenský obranca by skončil vo Philadelphii, ktorá by si ho vybrala z piateho miesta.

„Devils sa rozhodli vybrať Nemca a stále by mohol byť druhým najlepším hráčom toho draftu. Avšak, pre dôvody uvedené vyššie, musím na druhé miesto zaradiť Slafkovského. Je to všetko len fantázia, ale predstavte si tú verziu Slafkovského, o ktorej pravdepodobne snívali Habs, na krídle Jacka Hughesa,“ skonštatoval Dube.

Medzi Slafkovským a Nemcom by skončili obranca David Jiříček (ARI, pôvodne 6. miesto) a Kevin Korchinski (SEA, pôvodne 7. miesto). Shane Wright by klesol zo štvrtej na siedmu pozíciu, Cutter Gauthier z piatej na šiestu. Ôsmy by bol Pavel Minťjukov a deviaty Jiří Kulich, ktorý by si polepšil o 19 miest – stále by však patril Buffalu.

Montreal by podľa Dubeho nedraftoval ani Filipa Mešára, ktorý by sa do prvého kola nezmestil. Namiesto neho by Canadiens uprednostnili Matthewa Poitrasa.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies