Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Magazín

WHA - tímy: Cincinnati Stingers

StingersCincinnati Stingers boli hokejovým tímom sídliacim v meste Cincinnati zo štátu Ohio, ktorý hrával vo WHA od roku 1975 až do roku 1979, kedy zanikla liga.

Stingers dostali právo založiť tím WHA v roku 1974 a boli súčasťou prvého rozširovania ligy, ktorá v prvých rokoch zaznamenala aspoň nejaké náznaky prosperity. Tím v Cincinnati založili Brian Deekhan a Bill Dewitt, ktorí za jeho domovský stánok vybrali halu Riverfront Coliseum s kapacitou 15 820 divákov.

Klub začal hrávať v lige od sezóny 1975/76. Už od začiatku pôsobenia v tejto súťaži si klub vytvoril rivalitu s tímom Cleveland Crusaders, ktorý bol v tých časoch jedným z najsilnejších tímov a rovnako pochádzal z Ohia.

V prvej sezóne bol tím zložený prevážne z talentovaných mladých hráčov, ktorí boli prísľubom do budúcnosti. Tím skončil na štvrtom mieste vo Východnej divízii a nekvalifikoval sa do play-off. Na nováčika roka bol nominovaný Claude Larose, ktorý v hlasovaní napokon skončil druhý.

Článok pokračuje pod reklamou

stingers

Jamie Hislop v snahe získať puk od Chrisa Evansa z tímu Birmingham Bulls.

Tím Cleveland Crusaders sa medzitým presťahoval do Minnesoty a tímu zo Cincinnati to prospelo, pretože sa oň začalo zaujímať viac ľudí. Tím navyše získal bývalého hráča Crusaders Richa Leduca, ktorý sa spolu s Blaineom Stoughtonom stal vítanou posilou.

V druhej sezóne sa tímu darilo a sezónu ukončil s 83 bodmi ako piaty najlepší tím celkovo a druhý vo Východnej divízii. Prvýkrát sa Stingers prebojovali do play-off, v ktorom v prvom kole narazili na Indianapolis. Účasť vo vyraďovacích bojoch netrvala dlho a Racers štvrťfinálovú sériu vyhrali hladko 4:0.

Nová sezóna priniesla pocity neistoty, keďže WHA tvorilo už len osem tímov a budúcnosť ligy nevyzerala ružovo. Návštevnosť v Riverfront Coliseum sa držala stále vysoko nad štandardami WHA, keď sa v dvoch rokoch v priemere zaplnila kapacita haly na 60 %. Tím sa snažil posilniť a chcel sa opäť dostať do play-off. To sa mu napokon nepodarilo a skončil na siedmom mieste.

Liga stratila pred poslednou sezónou zakladajúci tím Houston Aeros, čo nebolo pre WHA najlepším znamením. Do ročníku vstúpilo sedem tímov, no dohralo ju iba šesť. Po zániku Indianapolisu získal tím Marka Messiera, ktorý sezónu dohral v drese Stingers. Tím skončil na piatom mieste a v play-off vypadol v prvom kole, keď podľahol New Englandu.

Klub sa snažil dostať do NHL, no tá oznámila, že do súťaže vpustí len štyri tímy, medzi ktorými chýbalo Cincinnati i tím Birmingham Bulls. Klub potom začal pôsobiť v nižšej profesionálnej súťaži CHL, no sezónu v nej nedokončil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies