Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Všímajú si ho aj v zámorí: Pospíšil sa dostal do špeciálneho all-star tímu!

Slovenský útočník Martin Pospíšil bol každému na očiach, keď bol po svojom debute v NHL mimoriadne produktívny. Odvtedy jeho produktivita poklesla, ale jeho prínos pre tím Calgary Flames je veľmi veľký. A neuniklo to ani Johnovi Matiszovi z theScore.

Zámorský odborník sa po štvrtýkrát pozrel na všetkých 32 tímov, aby vytvoril all-star tím z hráčov, ktorí boli ešte pred časom „nikým“, ale teraz sa stávajú v očiach odborníkov aj fanúšikov „niekým“.

Podmienkami pre výber hráčov, ktorých mená zažívajú nečakaný vzostup, bolo, že boli draftovaní až po druhom kole alebo neboli draftovaní vôbec a do sezóny vstupovali s menej ako 500 odohranými minútami v NHL (brankári s 1500).

Brankárom v tomto špeciálnom all-star tíme je Samuel Ersson z Philadelphie, obrancami Michael Kesselring z Arizony a Sam Malinski z Colorada, útočníkmi Dmitrij Voronkov z Columbusu, Alex Laferriere z Los Angeles a spomínaný Pospíšil.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nie je lepší dôkaz vzostupu Pospíšila z „nikoho“ na „niekoho“, ako dokument, ktorý podpísal skôr počas tohto týždňa – dvojročnú zmluva za 2 milióny amerických dolárov,“ skonštatoval Matisz.

„Rast a vyzretosť boli ovplyvnené zraneniami. Počas štyroch sezón v AHL často urobil pokrok, zranil sa, urobil pokrok a znova sa zranil. Otras mozgu skrátil jeho sezónu 2022/23 a na jeseň ledva prišiel do tréningového kempu. V januári? Opäť bol zranený. Zdravý Pospíšil má rýchlosť, strelecký cit v okolí brány, guráž a fyzické schopnosti rozdávať tvrdé bodyčeky.“

Pospíšil je druhý v tíme a piaty medzi nováčikmi NHL so 104 bodyčekmi aj napriek tomu, že odohral len 35 z 50 zápasov Calgary. Zaznamenal v nich aj štyri góly a osem asistencií.

„Hoci sa so svojím ostrým štýlom stáva Pospíšil obľúbencom fanúšikov, tréner Ryan Huska by iste preferoval, ak by krídelník minimalizoval svoj čas na trestnej lavici. Nazbieral doteraz 39 trestných minút, vrátane päťminútového väčšieho trest za krosček na Brada Marchanda, a má diferenciál vylúčení -5,“ dodal Matisz.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies