Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Veľká ryba sa sťahuje! Do výmeny sa zapojili tri tímy, vrátane Devils

Jedna z najväčších rýb na tohtoročnom prestupovom trhu zmenila v stredu svoje pôsobisko. Tím Calgary Flames vymenil obrancu Chrisa Taneva do tímu Dallas Stars. Vo výmene asistoval aj tím New Jersey Devils.

Flames si udržali 50 % cap-hitu Taneva, ktorý predstavuje 4,5 milióna amerických dolárov, a získali za neho voľbu v 2. kole draftu 2024, podmienečnú voľbu v 3. kole draftu 2026 a nádejného obrancu Arťoma Grušnikova.

New Jersey si osvojilo ďalších 25 % hráčovho cap-hitu a od Dallasu za to získalo voľbu v 4. kole draftu 2026. Stars od Devils zase nadobudli práva na brankára Colea Bradyho.

Výsledkom týchto transakcií je, že Tanev bude zaťažoval platový rozpočet Dallasu len sumou 1,125 milióna amerických dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou

Calgary získal podmienečnú voľbu v prípade, ak Dallas postúpi v tomto roku do finále Stanleyho pohára. Ak sa tak nestane, Flames nezískajú žiadnu inú voľbu.

Tanev sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Tridsaťštyriročný veterán zaznamenal jeden gól a 14 bodov v prvých 56 zápasoch tejto sezóny, pričom hrával necelých 20 minút na zápas, dve a pol minúty z toho v oslabeniach. V lige je druhý so 171 blokmi.

Brady je 23-ročný brankár, ktorý strávil posledné dve sezóny na Massachusettskej univerzite a v tejto sezóne dosiahol 88,6% úspešnosť zákrokov v deviatich dueloch. Devils ho draftovali v roku 2019 zo 127. miesta.

Grušnikov bol draftovaný zo 48. miesta v roku 2021 a v tejto sezóne hrával v AHL za Texas. V 44 zápasoch zaznamenal dvadsaťročný Rus gól a štyri asistencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies