Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03:00info
VAN
EDM
NHL live
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Slovenský súboj: Tatar späť v 1. útoku, Pospíšil vyhodený z duelu

V pondelok sa v NHL odohralo šesť zápasov a v jednom sme videli aj slovenský súboj.

Highlighty noci
  • Tatar nebodoval v 10. zápase po sebe, Pospíšil dostal trest do konca zápasu
  • Florida vyhrala piaty zápas po sebe
  • MacKinnon bodoval už v 30. domácom zápase po sebe
  • A. Nylander dosiahol hetrik
  • MacKinnon štvorbodový
  • Anninen vychytal čisté konto
  • Binnington urobil 40 zákrokov
  • Armstrong dosiahol 800. výhru ako generálny manažér

CGY - SEA 2:4

Kraken ukončili Flames sériu výhier, Pospíšil nedohral

V Calgary na seba narazili dvaja Slováci. Ani jeden nebodoval a z výhry sa nakoniec tešil Tomáš Tatar, ktorého Seattlu vyhral aj zásluhou 36 zákrokov Philippa Grubauera 4:2. Tatar sa vrátil do prvej formácie, ale nebodoval už v desiatom zápase po sebe. Odohral necelých 14 minút s jedným plusovým bodom a dvoma blokmi. O góly jeho tímu sa postarali Yanni Gourde, Oliver Bjorkstrand, Adam Larsson a v oslabení Jared McCann, ktorý pridal aj asistenciu. Kraken, ktorí hrali bez Alexa Wennberga, vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Andrej Kuzmenko strelil oba góly Flames, ktorí prišli o päťzápasovú víťaznú sériu. Pri oboch asistoval Nazem Kadri. Jacob Markström kryl 26 striel. Slovenský útočník Martin Pospíšil duel nedohral, pretože v tretej tretine dostal päť trestných minút a trest do konca zápasu za zákrok zozadu na Vincea Dunna, po ktorom sa do neho pustili hráči súpera. V zápase dostal aj menší trest za hrubosť, keď mu bodyček na Adama Larssona oplácal ručne-stručne Tye Kartye. Okrem 17 trestných minút zaknihoval dve strely, blok a štyri bodyčeky. Odohrať stihol 14 minút.


Hviezdy duelu: 1. J. McCann (SEA), 2. A. Kuzmenko (CGY), 3. P. Grubauer (SEA)


CBJ - VGK 6:3

Nylander dosiahol hetrik pri výhre Blue Jackets nad Golden Knights

Alex Nylander strelil svoj prvý hetrik v NHL, aby pomohol Columbusu k výhre 6:3 nad Vegas. Po výmene zaznamenal už štyri góly a dve asistencie v piatich dueloch. Skórovali aj Justin Danforth, Erik Gudbranson a Jegor Činachov, Alexandre Texier dvakrát asistoval a Daniil Tarasov urobil 37 zákrokov. Kým Blue Jackets vyhrali druhý zápas po sebe, Golden Knights prehrali tretí zápas v sérii a ôsmy z posledných desiatich. Mason Morelli, William Karlsson a dvojbodový Chandler Stephenson strelili ich góly, zatiaľ čo Adin Hill kryl 27 z 32 striel – Nylander spečatil hetrik gólom do prázdnej brány. Do zostavy Vegas sa vrátil Jack Eichel.

Nylanderov prvý hetrik v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Nylander (CBJ), 2. D. Tarasov (CBJ), 3. J. Činachov (CBJ)



NYR - FLA 2:4

Reinhart dvojgólový v New Yorku, Florida vyhrala piaty zápas po sebe

Sam Reinhart strelil dva góly a Florida vyhrala piaty zápas po sebe, keď uspela v Madison Square Garden pomerom 4:2. Do čierneho sa trafil aj Ryan Lomberg, do prázdnej brány Anton Lundell. K 11. výhre z posledných 12 zápasov pomohli aj dve asistencie Aleksandra Barkova a Gustava Forslinga, ako aj 26 zákrokov Sergeja Bobrovského. Toho pokorili v presilovkách Will Coyle a Chris Kreider. Igor Šesťorkin kryl 25 striel z 28 a Rangers prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch po 10-zápasovej víťaznej šnúre. Reinhart už v sezóne strelil 44 gólov, aby prekonal zápis Cartera Verhaegheho z ročníka 2022/23. Viac ich v jednej sezóne strelili len jeden hráč Panthers – Pavel Bure (58 gólov v sezóne 1999/00 a 59 gólov v sezóne 2000/01). Artemij Panarin zaznamenal 50. asistenciu sezóny, vďaka čomu sa stal tretím hráčom v histórii Rangers s 50 asistenciami v troch sezónach po sebe. Dokázali to aj Wayne Gretzky (1996/97 až 1998/99) a Mark Messier (1991/92 až 1993/94).

Skvelá prihrávka Barkova:

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)



PHI - STL 1:2 SN

Binnington zažiaril pri nájazdovej výhre vo Philadelphii

Jordan Binnington predviedol 40 zákrokov predtým, ako zastavil tri samostatné nájazdy na ceste za výhrou St. Louis 2:1 nad Philadelphiou. O všetkom rozhodol nájazd Pavla Bučneviča. Vyrovnávajúci gól strelil v druhej tretine Kevin Hayes, aby Blues vyhrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii prehier. Hayes hral pritom svoj prvý zápas vo Philadlephii od výmeny. Scott Laughton strelil gól Flyers, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich. Samuel Ersson ho opustil s 24 zákrokmi, Nick Seeler so zranením. Generálny manažér St Louis Doug Armstrong sa stal 11. generálnym manažérom v NHL s 800 výhrami v kariére. Z aktívnych to dokázali aj Lou Lamoriello z NY Islanders (1431) a Ken Holland z Edmontonu (1381).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington (STL), 2. P. Bučnevič (STL), 3. S. Ersson (PHI)



TOR - BOS 1:4

Česi a Swayman pomohli Bruins k ďalšej výhre nad Maple Leafs

Pavel Zacha strelil dva góly, vrátane víťazného, a David Pastrňák nazbieral tri asistencie, aby pomohli Bostonu k výhre 4:1 nad Torontom v zápase, ktorý mohol byť upútavkou na potenciálnu sériu play-off. Z gólov sa tešili aj Morgan Geekia a Jake DeBrusk. Bruins vyhrali šiesty vzájomný zápas po sebe aj vďaka 32 zákrokom Jeremyho Swaymana. Recept na neho našiel len John Tavares, ktorý znižoval na 1:3. Joseph Woll opustil duel s 23 zásahmi. Maple Leafs prehrali len druhý zápas z posledných 11. Hral za nich aj Iľja Ľjubuškin, ktorý predošlý duel nedohral pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. J. Swayman (BOS)



COL - CHI 5:0

Annunen vynuloval Blackhawks, MacKinnon štvorbodový

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby predĺžil svoju bodovú sériu doma od začiatku sezóny na 30 zápasov a doviedol Colorado k výhre 5:0 nad Chicagom. Svoje druhé čisté konto po sebe vychytal Justus Annunen, ktorý predviedol 37 zákrokov. Cale Makar a Jonathan Drouin zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Zach Parise. Petr Mrázek inkasoval päť gólov z 37 striel. Kým Avalanche vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Blackhawks prehrali siedmy zápas po sebe. Vonku pritom ťahajú sériu 22 prehier. Annunen je prvým nováčikom v histórii Avalanche/Nordiques s nulami v dvoch zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Annunen (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. C. Makar (COL)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Pospíšil (CGY)
14:06
0
0
0
0
17
2
4
 T. Tatar (SEA)
13:43
0
0
0
+1
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies