Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Sumáre

Nemec skóroval, bol najlepší v tíme a to nie je všetko! Vytvoril si aj nový rekord

V jednom zo štyroch pondelkových zápasov NHL malo zastúpenie aj Slovensko. Šimon Nemec skóroval, ale z výhry sa netešil.

Highlighty noci
  • Nemec skóroval po prvýkrát od 5. januára
  • Islanders prišli o víťaznú sériu
  • Hellebuyck vychytal čisté konto a vylepšil klubový rekord
  • Čisté konto vychytal aj Rittich
  • Quick vyrovnal zápis Hašeka


NYR - NJD 3:1

Nemec korigoval stav pri prehre s Rangers

Šimon Nemec si ukončil sériu 26 zápasov bez gólu, aby svojím tretím gólom v sezóne a prvým od 5. januára zdramatizoval v 58. minúte zápas New Jersey proti Rangers. Vincent Trocheck však následne skóroval do prázdnej brány, aby spečatil výhru newyorského tímu 3:1. Pred ním skórovali v druhej tretine Mika Zibanejad a Erik Gustafsson, Jimmy Vesey nazbieral dve asistencie a Jonathan Quick urobil 19 zákrokov. V bráne hostí zažil debut Kaapo Kahkonen, ktorý zastavil 23 z 25 striel. Neodvrátil však piatu prehru z posledných šiestich duelov. Nemec odohral v zápase 22 a pol minúty ako tretí najvyťažovanejší obranca tímu. Naposledy odohral viac minút 15. januára. Slovenský obranca sa v pondelok prezentoval aj troma strelami, bodyčekom a piatimi blokmi, s ktorými viedol tím a zdieľal vedenie v zápase s hviezdnym Adamom Foxom. V presilovkách odohral 3 minúty a 29 sekúnd, čo je jeho nový osobný rekord. Predošlý vylepšil o 24 sekúnd. Rodák z Liptovského Mikuláša viedol svoj tím v GameScore, ktoré vyjadruje celkový prínos hráča na základe kombinácie niekoľkých faktorov. Mal ho na hodnote +1,61 a pred druhým Erikom Haulom mal náskok 0,85. Duel nedohral obranca Devils Jonas Siegenthaler, ktorého zranil Matt Rempe. Ten putoval za svoj zákrok predčasne pod sprchy. Quick s 389. výhrou v kariére vyrovnal na 16. mieste historického poradia NHL Dominika Hašeka. Už len dve výhry mu chýbajú k Ryanovi Millerovi, ktorý ich vychytal najviac spomedzi amerických rodákov.

Tretí gól Šimona Nemca v sezóne:



Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. E. Gustavsson (NYR), 3. R. Lindgren (NYR)


WPG - WSH 3:0
Connor Hellebuyck predviedol 23 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a doviedol Winnipeg k výhre 3:0 nad Washingtonom, do ktorého zostavy sa slovenský obranca Martin Fehérváry ešte nevrátil. Domáci vyslali na bránu Charlieho Lindgrena 29 striel, z ktorých ho prekonali Noel Pionk, Alex Iafallo a Kyle Connor. Capitals prišli o štvorzápasovú sériu výhier vo vzájomných zápasoch, pričom Jets vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich. Kanadský tím má najlepšiu úspešnosť v NHL v zápasoch, v ktorých strelí prvý gól (86,7%). Hellebuyck vychytal 30. výhru v sezóne už v 47. zápase, čím vylepšil svoj klubový rekord o jeden duel. Ako tretí americký rodák zažil päť sezón s 30 výhrami. Dokázali to aj Ryan Miller (7x) a Jonathan Quick (6x).

Hviezdy duelu: 1. J. Morrissey (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. K. Connor (WPG)



BOS - STL 1:5

Kapanen trojbodový pri výhre Blues v Bostone

Kasperi Kapanen zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol St. Louis ukončiť trojzápasovú sériu prehier výhrou 5:1 na ľade Bostonu. Kevin Hayes a Brandon Saad zaknihovali po góle a asistencii, skórovali aj Robert Thomas a do prázdnej brány Alexej Toropčenko. Joel Hofer predviedol 36 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept David Pastrňák, ktorý v tretej tretine znižoval na 1:4. Jeremy Swayman inkasoval štyri góly z 21 striel a Bruins prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Tiež prišli aj o štvorzápasovú víťaznú sériu vo vzájomných dueloch s Blues. Tí nestrelili päť gólov v Bostone od 7. marca 1991.

Hviezdy duelu: 1. J. Hofer (STL), 2. K. Kapanen (STL), 3. K. Hayes (STL)



LAK - NYI 3:0

Rittich pomohol Kings ukončiť víťaznú šnúru Islanders

David Rittich zneškodnil všetkých 26 zákrokov, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a piatym v kariére doviedol Los Angeles k výhre 3:0 nad Islanders, ktorým sa víťazná séria zastavila na šiestich zápasoch. Kings vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich aj vďaka gólom Adriana Kempeho, Phillipa Danaulta a dvojbodového Trevora Moorea, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány. Iľja Sorokin inkasoval dva góly z 24 striel.

Kempe prelomil v druhej tretine bezgólový stav:

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. D. Rittich (LAK), 3. T. Moore (LAK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD)
22:30
1
0
1
0
0
3
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies