Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Sumáre

Slafkovský prekonal českú legendu a takmer sa pobil s Pospíšilom. Ten rozhodol o výhre

V sobotu sa v NHL odohralo až 14 zápasov a v akcii boli šiesti Slováci. Traja bodovali, dvaja nastúpili proti sebe a jeden skóroval.

Highlighty noci
  • Pospíšil skóroval, Slafkovský a Černák asistovali, Nemec, Fehérváry a Tatar nebodovali
  • Colorado vyhralo šiesty zápas po sebe
  • Nashville bodoval v 14. zápase po sebe
  • Panarin päťbodový, Stamkos štvorbodový
  • B. Tkachuk strelil hetrik
  • Vasilevskij urobil 47 zákrokov, Skinner 41
  • Oshie odohral 1000. zápas v kariére, Burns 1400.


CGY - MTL 5:2

Pospíšil strelil víťazný gól Slafkovský asistoval

Martin Pospíšil strelil svoj siedmy gól v sezóne, ktorý bol nakoniec víťazný pri triumfe Calgary 5:2 nad Montrealom. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Mikael Backlund, ktorý strelil prvé dva góly zápas a neskôr si pripísal aj asistenciu. Gól a asistenciu zaznamenal Nazem Kadri, skóroval aj Daniil Miromanov. Flames vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka 36 zákrokom Dustina Wolfa. Prekonali ho Cole Caufield a David Savard. Pri Caufieldovom góle si pripísal sekundárnu asistenciu Juraj Slafkovský, ktorý tak bodoval vo štvrtom zápase po sebe a prekonal zápis Petra Svobodu v počte bodov nazbieraných tínedžerom Canadiens. So 46 je už len za Mariom Tremblayom (66) a Alexom Galchenyukom (50). Cayden Primeau urobil 23 zákrokov a Canadiens prehrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Slafkovský v ňom odohral niečo cez 21 minút aj so ziskom „mínusky“, troch striel, bloku a dvoch trestných minút za prísne posúdené nedovolené bránenie v hre brankárovi. Pospíšil dostal dvojnásobný menší trest za hrubosť voči Nickovi Suzukimu. Do incidentu sa zamiešal aj Slafkovský. Inak odohral skoro 12 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a troch bodyčekov.

Siedmy gól Pospíšila v sezóne:


Asistencia Slafkovského:

Incident Pospíšila so Suzukim:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. D. Wolf (CGY), 3. N. Kadri (CGY)



FLA - TBL 3:5

Černák bodoval v derby, žiarili Stamkos a Vasilevskij

Erik Černák mal prsty v rýchlom otváracom góle Stevena Stamkosa, aby aj v šiestej sezóne po sebe pokoril dvojciferný počet bodov. Stamkos neskôr pridal ďalší gól a dve asistencie, aby doviedol Tampu Bay k výhre nad Floridou 5:3. Dôležitý bol aj výkon Andreja Vasilevksého, ktorý v derby predviedol 47 zákrokov. Lightning viedli už 4:0, keď sa okrem kapitána presadili aj Michael Eyssimont a Darren Raddysh. Poistku do prázdnej brány neskôr pridal dvojbodový Nikita Kučerov, pre ktorého to bol 40. gól v sezóne. Kým „Bolts“ vyhrali tretí zápas po sebe, Panthers prehrali posledné dva. Sam Reinhrat strelil dva góly, Matthew Tkachuk zaznamenal gól a asistenciu. Sergej Bobrovskij inkasovla štyri góly z 15 striel. Černák ho neohrozil ani raz. Slovenský obranca odohral niečo cez 22 minút ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si aj dva plusové body, dva bloky a menší trest za podrazenie. Kučerov bodoval v desiatom zápase po sebe. Florida mala po štvrtom inkasovanom góle streleckú prevahu 37:3.

Desiaty bod, deviaty asistencia Černáka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. M. Tkachuk (FLA)



VAN - WSH 1:2

Ovečkin rozhodol o výhre nad Canucks

Tom Wilson a Alex Ovečkin skórovali v rozmedzí necelých dvoch minút a Charlie Lindgren urobil 21 zákrokov, aby Washington ukončil Vancouveru päťzápasovú bodovú sériu (4-0-1) triumfom 2:1. Canucks v zápase viedli zásluhou Brocka Boesera, ale nakoniec im k úspechu nepomohlo ani 22 zákrokov Caseyho DeSmitha. V drese hostí nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 22 minút so ziskom plusového bodu, jedného bodyčeku a až piatich blokov – s nimi viedol celý zápas. V troch zápasoch od návratu do akcie zaregistroval 15 bodyčekov a šesť blokov. Pre Ovečkina išlo o 841. gól v kariére, a tak mu k rekordu Waynea Gretzkého chýba už len 53 gólov. Tiež to bolo jeho 127. víťazný gól – viac ich v NHL strelil len Jaromír Jágr (135). T.J. Oshie odohral svoj 1000. zápas. Quinn Hughes zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 77. bodom v sezóne – prekonal tým klubový rekord v počte bodov získaných obrancom v jednej sezóne. Ten predošlý vlastnil on sám.

Oshie sa dočkal ovácií za svoj 1000. zápas v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. Q. Hughes (VAN), 3. A. Ovečkin (WSH)



ARI - NJD 4:1

Vejmelka doviedol Coyotes k výhre nad Devils, Nemec tak dlho ešte nehral

Karel Vejmelka predviedol 37 zákrokov a Clayton Keller zaznamenal gól a asistenciu, aby Arizona zdolala New Jersey 4:1 a vyhrala druhý zápas po sebe. Keller triumf pečatil gólom do prázdnej brány. Pred nímn skórovali v prvej tretine J.J. Moser, Dylan Guenther a Logan Cooley. Tri asistencie nazbieral Nick Schmaltz. O jediný gól Devils, ktorí prehrali siedmy zápas z posledných desiatich, sa postaral v druhej tretine Nick DeSimone. Kaapo Kahkonen inkasoval tri góly z 15 striel a striedal. Nico Daws zastavil všetkých 16 striel, ktorým čelil. Šimon Nemec si vytvoril nový osobný rekord s hracím časom 25:28 (predošlý vylepšil o dve sekundy). V tíme bol vyťažovanejší len Luke Hughes. Slovenský obranca sa prezentoval dvoma strelami na bránu, dvoma bodyčekmi a troma blokmi. Duel nedohral domáci Nick Bjugstad, ktorý utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. K. Vejmelka (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. D. Guenther (ARI)



SEA - NSH 1:4

Josi a Saros pomohli Predators k natiahnutiu úctyhodnej série

Roman Josi strelil v tretej tretine dva góly, aby rozhodol o výhre Nashvillu 4:1 nad Seattlom. Predators bodovali v 14. zápase po sebe (12-0-2) aj vďaka presnému zásahu Tommyho Novaka, gólu do prázdnej brány dvojbodového Filipa Forsberga, dvom asistenciám Ryana McDonagha a Marka Jankowskiho a 23 zákrokom Juuseho Sarosa. O tri zákroky viac urobili Philipp Grubauer, z ktorého spoluhráčov sa tešil z gólu Andre Burakovsky. Kraken prehrali štvrtý zápas po sebe. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 11 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zblokoval jednu strelu a dopustil sa podrazenia.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. M. Jankowski (NSH), 3. P. Grubauer (SEA)



DET - BUF 4:1

Detroit si ukončil sériu prehier výhrou nad Sabres

Christian Fischer a Patrick Kane otočili v druhej tretine stav z 0:1 na 2:1, aby nasmerovali Detroit k výhre 4:1 nad Buffalom. Fischer pritom skóroval po 41-zápasových suchotách. Do čierneho sa trafil aj Daniel Sprong, do prázdnej brány Lucas Raymond. Ukončiť sedemzápasovú sériu prehier pomohlo aj 25 zákrokov Jamesa Reimera a dve asistencie Andrewa Coppa. O jediný gól Sabres, ktorí prišli o trojzápasovú sériu výhier, sa postaral Tage Thompson. V tretej sezóne po sebe pokoril métu 20 gólov. Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval tri góly z 25 striel.

Obetavý Compher poslal puk Kaneovi do čistej šance:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (DET), 2. C. Fischer (DET), 3. D. Sprong (DET)



NYI - OTT 3:4 PP

Tkachuk spečatil v predĺžení hetrik i tretiu prehru Senators v sérii

Brady Tkachuk svojím 30. gólom v sezóne rozhodol 24 sekúnd pred koncom predĺženia o výhre Ottawy 4:3 nad Islanders. V normálnom hracom čase skóroval dvakrát, aby tak dosiahol svoj tretí hetrik v kariére. K tretej výhre v sérii pomohol gólom aj Ridly Greig, troma asistenciami Tim Stützle, dvoma Drake Batherson. Joonas Korpisalo čelil 33 strelám, z ktorých ho pokorili Matt Martin, Kyle Palmieri a Bo Horvat, ktorý vynútil nadstavený čas 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Semion Varlamov opustil duel s 26 zásahmi a newyorský tím s treťou prehrou po sebe. Tkachuk je piatym hráčom histórie Senators s minimálne troma 30-gólovými sezónami. Dokázali to aj Dany Heatley (4), Marián Hossa (4), Jason Spezza (3) a Alexej Jašin (3)

Tretí hetrik Bradyho Tkachuka v kariére:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. T. Stützle (OTT), 3. B. Horvat (NYI)



PIT - NYR 4:7

Panarin päťbodový pri výhre nad Penguins

Artemij Panarin zaregistroval dva góly a tri asistencie, aby doviedol Rangers k výhre 7:4 nad Pittsburghom. Gól a dve asistencie si pripísali K’Andre Miller a Chris Kreider, gól a asistenciu Adam Fox. Kaapo Kakko a Mika Zibanejad sa tiež tešili z gólu, Vincent Trocheck dvakrát asistoval. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Jonathan Quick s 34 zákrokmi. Prekonali ho John Ludvig, Bryan Rust, Lars Eller a Valtteri Puustinen. Rust a Eller pridali aj po asistencii. Tristan Jarry inkasoval šesť gólov z 23 striel, Alex Nedeljkovic kryl v tretej tretine zvyšné štyri strely – Kreiderov gól padol do prázdnej brány. Penguins prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Panarin dosiahol svoj piaty päťbodový výkon v NHL a prvý od 11. februára 2023. Ako prvý hráč histórie newyorského klubu dosiahol na hranicu 90 bodov po štvrtýkrát celkovo a po tretíkrát po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. L. Eller (PIT), 3. K. Miller (NYR)



BOS - PHI 6:5

Boston zdolal Flyers tesne 6:5

Charlie Coyle strelil dva góly, Danton Heinen ten víťazný, aby Boston zdolal Philadelphiu tesne 6:5 a vyhral tak štvrtý zápas z posledných piatich. Skórovali aj Morgan Geekie, Johnny Beecher a Jake DeBrusk, ktorý pridal aj asistenciu. Po dve zaznamenali Hampus Lindholm a Brad Marchand. Jeremy Swayman aj Felix Sandstrom urobili po 24 zákrokov. Dva góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, strelil Joel Farabee. Po jednom pridali aj Ryan Poehling, Nicolas Deslauriers a Morgan Frost, zatiaľ čo Owen Tippett asistoval trikrát a Cam York dvakrát.

Hviezdy duelu: 1. C. Coyle (BOS), 2. J. DeBrusk (BOS), 3. P. Zacha (BOS)



CBJ - SJS 4:2

Tarasov, Nylander a Gaudreau doviedli Columbus k výhre nad Sharks

Alex Nylander strelil dva góly a prihrával na víťazný, aby si Columbus ukončil trojzápasovú sériu prehier triumfom 4:2 nad San Jose, ktoré prehralo tretí zápas po sebe a 12. z posledných 13. Rozhodujúci gól strelil Johny Gaudreau, ktorý pridal aj dve asistencie. Boone Jenner zaznamenal gól a asistenciu, Daniil Tarasov predviedol 39 zákrokov. Jeho náprotivok, Magnus Chrona, mal menej práce – čelil 19 strelám, z ktorých kapituloval dvakrát, keďže Nylander strelil druhý gól do prázdnej brány. Sharks dramatizovali zápas kontaktnými gólmi Fabiana Zetterlunda a Henryho Thruna. Nylander od príchodu do Columbusu strelil osem gólov v prvých 11 dueloch – to sa žiadnemu hráčovi v klubovej histórii nepodarilo.

Hviezdy duelu: 1. D. Tarasov (CBJ), 2. A. Nylander (CBJ), 3. J. Gaudreau (CBJ)



TOR - CAR 4:5 SN

Aho vynútil nadstavený čas, Guentzel rozhodol o výhre nad Leafs

Trojbodový Sebastian Aho strelil dva góly v posledných dvoch minútach tretej tretiny, aby poslal zápas do predĺženia. Carolina nakoniec zdolala Toronto 5:4 po nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Jake Guentzel. Ten aj dvakrát asistoval K piatej výhre z posledných šiestich zápasov viedli aj góly Jordana Martinooka a Setha Jarvisa, dve asistencie Brenta Burnsa (hral vo sovjom 1400. zápase v NHL) a 36 zákrokov Piotra Kočetkova. Rovnaký počet zákrokov urobil Iľja Samsonov, ktorého tím sa pokúšal vyhrať tretí zápas po sebe. Po góloch Johna Tavaresa, Williama Nylandera a Nicholasa Robertsona viedol 3:0, po góle Davida Kämpfa 4:2. Tavares pridal aj asistenciu, Morgan Rielly si pripísal dve.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. J. Tavares (TOR)



DAL - LAK 4:1

Johnston opäť skóroval, Stars zdolali Kings

Wyatt Johnston skóroval v štvrtom zápase po sebe, aby pomohol Dallasu zdolať Los Angeles pomerom 4:1. Predísť tretej prehre v sérii pomohol s 27 zákrokmi Scott Wedgewood a do streleckej listiny sa zapísali aj Thomas Harley, Craig Smith a Jamie Benn. Harley raz aj asistoval. O čestný úspech Kings, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, sa postaral Kevin Fiala. David Rittich opustil duel s 25 zásahmi.


Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood (DAL), 2. C. Smith (DAL), 3. W. Johnston (DAL)


STL - MIN 3:2 SN

Kyrou rozhodol o tesnej výhre nad Wild

Jordan Kyrou zaznamenal gól a asistenciu predtým, ako v samostatných nájazdoch rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad Minnesotou. K tretej výhre v sérii pomohol aj Jordan Binnington s 22 zákrokmi, ako aj Brayden Schenn gólom, ktorým zvyšoval na 2:0. Bod v siedmom zápase po sebe (5-0-2) zaistili Wild v tretej tretine Marco Rossi a dvojbodový Kirill Kaprizov. Mac-Andre Fleury opustil duel s 35 zákrokmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. C. Parayko (STL)



EDM - COL 2:3 PP

Lehkonen rozhodol sekundy pred koncom predĺženia o výhre nad Oilers

Artturi Lehkonen skóroval jednu sekundu pred koncom predĺženia, aby Colorado zdolalo Edmonton 3:2 a natiahlo si víťaznú sériu na šesť zápasov. Sean Walker strelil oba góly v normálnom hracom čase, Lehkonen si pri prvom pripísal asistenciu. Asistoval aj Nathan MacKinnon, ktorý tak bodoval v 15. zápase po sebe. Alexander Georgiev kryl 32 striel a puk vyťahoval z brány po góloch Warrena Foegeleho a Sama Carricka. Stuart Skinner urobil 41 zákrokov a Oilers bodovali v štvrtom zápase po sebe (2-0-2). Corey Perry zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 900. bodom v NHL.

Lehkonen porazil v predĺžení časomieru:

Hviezdy duelu: 1. S. Walker (COL), 2. S. Skinner (EDM), 3. A. Georgiev (COL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
22:09
0
1
1
+2
2
0
0
 Š. Nemec (NJD)
25:28
0
0
0
0
0
2
2
 M. Pospíšil (CGY)
12:20
1
0
1
+1
4
2
3
 J. Slafkovský (MTL)
21:08
0
1
1
-1
2
3
0
 M. Fehérváry (WSH) 
21:47
0
0
0
+1
0
0
1
 T. Tatar (SEA)
11:18
0
0
0
0
2
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies