Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Len jeden bod: Slafkovský dnes môže prepísať históriu rovno trikrát!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský môže v utorkovom zápase Montrealu proti Coloradu dosiahnuť svoj 40. bod v sezóne a 50. v kariére. Tieto okrúhle medzníky sa pritom spájajú aj s prepisovaním klubovej histórie.


Ak Slafkovský na ľade Avalanche zaboduje, v prvom rade si natiahne bodovú sériu na osem zápasov. Tým by vyrovnal klubový rekord Canadiens u tínedžerov, ktorý stanovil on sám minulý mesiac.

Jeho 40. bod v sezóne bude zároveň znamenať vytvorenie nového rekordu „Habs“ v počte bodov získaných tínedžerom v jednom ročníku. Momentálne zdieľa prvú pozíciu v historických štatistikách s Mariom Tremblayom (1974/75).

Aby to nestačilo, 50. bodom v kariére vyrovná zápis Alexa Galchenyuka na druhom mieste historického poradia Montrealu v počte bodov získaných pred 20. narodeninami.

Keďže po utorku už Slafkovský odohral len jeden zápas pred narodeninami, rekordných 66 bodov Tremblaya už neohrozí. Aj napriek tomu bude mať významnú stopu v histórii tímu, ktorý existuje už od roku 1909 ako najstarší nepretržite fungujúci hokejový klub na svete.

Košický rodák odohral v tejto sezóne 70 zápasov so ziskom 15 gólov a 24 asistencií. Významne zvýšil svoju produktivitu oproti nováčikovskej sezóne, v ktorej zaznamenal 4 góly a 6 asistencií v 39 dueloch. Najbližší gól bude jeho 20. v kariére.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies