Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Hlavaj vie, že ho v zámorí čaká ťažký boj. Zbehlo sa to narýchlo, priznáva

Jozef Struhár  
08.04.2024

Slovenský brankár Samuel Hlavaj nebol v NHL nikdy draftovaný, no napriek tomu podpísal minulý týždeň dvojročný vstupný kontrakt s tímom Minnesota Wild. Je to pre neho veľká vec, ale vie, že je to stále len začiatok.

V NHL si doteraz zachytalo päť slovenských brankárov – Ján Lašák, Rastislav Staňa, Peter Budaj, Jaroslav Halák a Adam Húska. Zmluvu malo pritom podpísanú dokopy 11 mužov v maskách spod Tatier, čo svedčí o tom, že zmluvou nič nekončí.

„Viem, že nemám nič isté a budem musieť bojovať o svoje miesto. Určite pôjdem do kempu, no detailnejšie sme sa o mojom programe ešte nerozprávali. Už som si pozrel aj brankárov v organizácii a môžem povedať, že to bude ťažký boj,“ povedal Hlavaj pre TASR.


Dvadsaťdvaročný rodák z Martina, ktorý strávil posledný ročník v Plzni z najvyššej českej súťaže, prezradil, že počas sezóny ho Wild sledovali, no podpis zmluvy sa udial veľmi rýchlo. Dokonca ho čakal príjemný budík, keď ho ráno zobudil agent s tým, že už ju majú dohodnutú.

„Zbehlo sa to dosť narýchlo. Počas jedného večera sme si telefonovali s predstaviteľmi Wild a uplynulý štvrtok (4. apríla, pozn.) mi zavolal agent s tým, že máme zmluvu a v piatok sme ju podpísali. Bolo to príjemné ráno,“ povedal Hlavaj, ktorý v tejto sezóne kryl 90,2 % striel pri bilancii 8-20-0. S Plzňou mal pôvodne zmluvu platnú ešte pre budúci ročník.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies