Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Správy z NHL

Matthews vytvoril rekord tejto éry: Veľká časť, hovorí o prekonaní Ovečkina

Ostrostrelec tímu Toronto Maple Leafs, Auston Matthews, strelil pri utorkovej výhre 5:2 nad New Jersey Devils svoj 66. gól v sezóne, čím vytvoril nový rekord NHL v ére platového stropu.

Matthews je prvým aktívnym hráčom ligy so 66 gólmi na konte. Predošlým maximum v tejto ére bolo 65 gólov Alexa Ovečkina v sezóne 2007/08.

„Je to cool,“ povedal Matthews o prekonaní kapitána Capitals. „Samozrejme viem, kým je a čo urobil pre tento šport a čo všetko dosiahol, takže je veľká česť už len to, že som s ním v jednej vete.“

Článok pokračuje pod reklamou

Matthews je prvým hráčom od sezóny 1995/96 so 66 strelenými gólmi. Vtedy ich Mario Lemieux strelil 69. Poslednými hráčmi, ktorí pokorili v sezóne 70-gólovú métu boli Teemu Selänne a Alexander Mogiľnyj v ročníku 1992/93 – obaja ich strelili 76.

Dvadsaťšesťročný Američan, ktorý ťahá šesťzápasovú gólovú sériu, bude mať ešte štyri zápasy na to, aby ju dokázal pokoriť aj on.

„Proces je rovnaký každý večer. Zistil som, že ak premýšľate až príliš a chcete niečo príliš veľmi, tak to nechce ísť vaším smerom. Snažím sa ku každému zápasu pristupovať rovnako,“ povedal Matthews, ktorý je na ceste za svojou treťou Trofejou Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca ročníka.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies