Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí

Slovenský útočník Martin Pospíšil začal tento ročník na „farme“ a končil ho ako kľúčový hráč tímu NHL. Jeho prerazenie na najvyššej úrovni pritom prekvapilo aj vedenie Calgary Flames, ktoré s ním už medzičasom predĺžilo aj zmluvu a ktoré s ním plánuje ďalší posun.

„Boli veľmi spokojní, až prekvapení. Určite nečakali takúto prvú sezónu z môjho pohľadu. Tešia sa na budúci rok, kam sa posuniem. Veria, že od trénera dostanem väčší ice time. Kouč ma chce buď zaradiť na presilovky, alebo oslabenia,“ povedal Pospíšil pre denník Šport.

Zvolenský rodák odohral ako nováčik 63 zápasov NHL so ziskom 24 bodov. Zaujal však aj svojou tvrdosťou, ktorá však bola niekoľkokrát na hrane a raz na ňu dokonca aj doplatil, keď bol suspendovaný.

„Nie je to jednoduché, keď hráte štýlom ako ja. Niekedy sa to neúmyselne stane, ale dá sa tomu predísť. Veľa som sa o tom rozprával s Nazemom Kadrim, ktorý mal na začiatku kariéry veľa podobných zákrokov, ale naučil sa, ako nebyť vylučovaný a hrať na hrane. Je to stále proces, ktorý sa hráč učí, aby inak čítal situácie a nie za každú cenu šiel niekoho zabiť na mantinel. Musím byť trošku rozumnejší,“ skonštatoval Pospíšil.

Článok pokračuje pod reklamou

Pospíšilovi sa sezóna ešte neskončila, natiahne si ju v Českej republike, kde bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta. Tam to so svojím štýlom hry bude mať ešte ťažšie, ale v úprave hry tak, aby vyhovovala pravidlám IIHF problém nevidí.

„Som si toto vedomý, že to bude úplne inak a pískať sa bude prísnejšie. Aj v tíme si myslím, že budem mať inú úlohu. Hráme na širšom klzisku. Viem, že sa rýchlo prepnem. Tvrdo budem hrať rovnako, ale v súbojoch pri mantineli si musím dávať pozor,“ poznamenal Pospíšil.

Kým v klube hrával Pospíšil na krídle, v reprezentácii by mohol byť na pozícii centra. Dokonca sa hovorí, že by mohol vytvoriť elitnú formáciu s Jurajom Slafkovským a Tomášom Tatarom na krídlach.

„Znie to super. Bol by som veľmi rád, keby som si mohol s Jurom a Trtom zahrať. Teším sa na nich veľmi,“ povedal Pospíšil s tým, že by sa časom rád presunul z krídla do stredu útoku aj na klubovej úrovni. „Centra hrám najradšej. Verím, že raz dostanem aj v NHL príležitosť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies