Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac

Tím Montreal Canadiens mal v tejto sezóne juniorskej OHL dve útočné nádeje, ktoré by už v nadchádzajúcom ročníku mal čakať prechod do profesionálneho hokeja v rámci AHL. Sú nimi Owen Beck a Filip Mešár.

Marc Dumont z Montreal Hockey Now nepochybuje o tom, že sa Beck v budúcej sezóne dostane minimálne do tímu Laval Rocket. Pravdepodobnosť toho, že tam bude jeho spoluhráčom aj Mešár, je podľa zámorského autora „veľmi vysoká“.

„Mešár už odohral dve sezóny profesionálneho hokeja na Slovensku, predtým ako ho Canadiens draftovali v roku 2022 z 26. miesta. V sezóne odohral pár zápasov za Rocket, no hlavný tréner Jean-Francois Houle ho rýchlo označil za nepripraveného na nástrahy celej sezóny AHL,“ skonštatoval Dumont.

„Treba povedať, že Mešár mal v Kitcheneri solídnu sezónu, keď v 45 zápasoch získal 52 bodov. To je priemer 1,16 bodu na zápas, o niečo nižší ako ten, čo sme videli od Becka v minulej sezóne, keď niektorí tvrdili, že nemá produktivitu potrebnú na úspech v profesionálnom hokeji.“

Článok pokračuje pod reklamou

„Jeho defenzívna hra sa zlepšila, rovnako ako úroveň jeho úsilia, ale keďže je jedným z mála nádejí v systéme, ktorý sa väčšinou považuje za ofenzívne ladeného hráča, jeho celková produkcia bola miernym sklamaním.

Mešár, ktorý oslávil v januári 20. narodeniny, mal výborný nástup do sezóny, keď v prvých 11 zápasoch vyprodukoval osem gólov a spolu 22 bodov. Následne potreboval na 30 bodov odohrať 34 zápasov. Nepomohla mu ani zmena formácie. Pri prechode k mužom by mu však mohli práve ostrieľanejší partneri vo formácii pomôcť k úspechom.

„Mešar sa projektuje ako typ hráča, ktorý dosiahne väčší úspech, keď bude obklopený profesionálnymi spoluhráčmi, ktorí majú na ľade o niečo vyššiu úroveň povedomia,“ myslí si Dumont.

„Lepšie predvídanie zo strany spoluhráčov by malo viesť k väčšiemu počtu gólových príležitostí pre mladého Slováka, no bude sa musieť uistiť, že bude pri každom striedaní predvádzať rovnakú snahu. To znamená, zapájať sa do súbojov pri mantineloch a chodiť pred bránu, aby využíval sekundárne príležitosť na skórovanie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies