Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Komunita: Diskusia > MS 2016 - Petrohrad/Moskva

Tému založil: hokej 144
01.01.2016 - 18:25:17
Skupina A (Petrohrad )
Kanada
Fínsko
Spojené štaty
Slovensko
Bielorusko
Francuzsko
Nemecko
Maďarsko

Skupina B (Moskva)
Rusko
Šwédsko
Česko
Švajčiarsko
Lotyško
Norsko
Dansko
Kazachstan

08.05.2016 - 20:44:19
avatar
Tak zatiaľ mi tam vadí najviac Mikúš, Bartánus je až na 2. mieste
08.05.2016 - 22:00:36
avatar
Reakcia na: Marek3566, 08.05.2016 - 14:27:09
Na ZOH 2006 a 2010 v Turíne a Vancouveri sme boli pripravení ako nikdy a dovolím si povedať, že sme mali nulové šťastie, stačí si pozrieť zostrih gólov snáď všetky góly boli po krásnych strelách alebo akciách. Možno s výnimkou Kopeckého víťazného gólu proti SWE čo bola dorážka. A všetko to korunuje zápas s FIN o bronz (tyčka), semifinále s CAN (Demitrova dorážka) alebo v Turíne semifinále, keď sme vyhrali všetky zápasy dostali sme CZE a pár sekúnd dokonca Gáboríkovi chýbali možno 2 cm, aby dal gól a vyrovnal počas hry bez bránkara. Koľko úspechov sa mohlo zrodiť, keby nám kusok šťastia nechýbal a aký tím mal byť pripravený, keď nie práve tieto 2 :(
∧ skryť ∧
Presne, vo Vancouvri a Turine sme boli perfektne peripravený. Mali sme nadupané tímy. Nikdy nezabudnem, na skvelý zápas v semi-finále proti . Kde Demitra mal na hokejke vyrovnanie.
https://www.youtube.com/watch?v=GFt9B35p0EQ
A najviac mrzí prehra o 3. miesto. Velka škoda. Taktiez Turin a prehra vo stvrtfinale, kde sme všetkých vymastili až na Čechov.
08.05.2016 - 22:16:28
avatar
Kurva bavite sa o praveku alebo o tomto sampionate???Alebo nie je momentalne na co čipovať?????
09.05.2016 - 10:49:33
avatar
Najskôr krátka úvaha na štart dňa: Niekedy rozmýšlam či tu na fóre niesme tak trochu príliš kritický k našim hráčom a nášmu tímu. Samozrejme cítime krivdu že Bartánus hrá zatiaľ čo Cehlo sedí, a za nezvládnutú komunikáciu pred majstrovstvami, a je tam na tej hre čo zlepšovať v mnohých ohľadoch. Ale v konečnom dôsledku, máme za sebou solídny vstup do turnaja, prepad do B-čka na 99% percent nehrozí, tak sa tešme kým sa dá.

A teraz, štatistické okienko:

1. Pri pohľade na tímové štatistiky vyzeráme ako elitný tím. Toto je samozrejme brutál skreslené, keďže sme začali proti dvom najslabším tímom na turnaji. Ale aj tak: Sme druhí v streleckej efektivite(18%), úspešnosti PK, úspešnosti brankárov (95,65%). Tiež sme na solídnom šiestom mieste v shots against (23 na hru) . V počte strelených gólov sme tretí.

Pri pár štatistikách, hlavne keď zvážime kvalitu našich súperov, je to už trochu horšie: v strelách sme deviati (len 25 na hru), v presilovkách dvanásti (14%, ale Kanada je horšia ).

Celkovo je to fajn, len si treba uvedomiť že 95+ percentná úspešnosť u našich brankárov je neudržateľná, a podobne aj smiešne vysoká 18% efektivita striel. Príde korekcia, nám len ostáva dúfať že si nafúknuté štatistiky udržíme aj proti Nemcom a Bielorusom.

Bielorusi budú ťažkí, majú extrémne ťažký vstup do turnaja (Fíni, USA, Kanada), potom sme na rade my, a budú fakt hladní po víťazstve. Nemci zatiaľ boli dosť slabí, len aby tá Draisaitlova vydarená hra neprišla práve proti nám.

K štatistikám v rámci tímu:

Tomáš Jurčo (čo sa ledva dostal do tímu, veď však ani poriadne nehrával v tej NHL) je na zdieľanom prvom mieste na turnaji v asistenciách, štvrtý v bodoch, tretí v +/- .

Naša obrana je jednoznačne dominantou nášho tímu. Strelila štyri z našich 9 gólov, žiadny iný tím nemá viac než 2 góly od obrancov.Sekera je zatiaľ druhý v celkovom bodovaní obrancov. Dokopy majú naši obrancovia 11 bodov, jediný čo zatiaľ nebodoval je Mikuš. Útočníci majú dokopy len 16 (z toho však 9 ide nášmu top útoku Jurčo - Viedenský - Dravecký).

Mimo Mikuša a super-Bartánusa sú jediní hráči čo zatiaľ nebodovali naše dve \\"superhviezdy\\" - Marko Daňo a Martin Reway. (obavy pred majstrovstvami boli skôr toho charakteru že okrem nich nebude nikto bodovať)- Ak Martin čaká s podpisom kvôli tomu, že dúfa že mu MS dvihnú cenu, tak by mal začať niečo robiť...

Martin Reway je naše eso na vhadzovaniach so 63.3 percentnou úspešnosťou, solídny je aj Marek Viedenský s 55,5%. Marcinko na vhadzovaniach dobre proti Francúzom, príšerný bol v oboch zápasoch na vhadzovaniach Andrej Šťastný.

Ešte k našim ice-time: Najvyšší ice-time tímu má Andrej Mezsároš s 18:40 per game. Na druhom mieste sú zhodne - no schválne, hádajte: Sekera? Marinčin? - nope, SERSEN a Reway. Sekera je so smiešnymi 16:09 až štvrtý. Podla môjho skromného osobného názoru, keby sekera zjedol kompletných Mikušových 11:37, a odohral 28 minút na zápas, tak by to v klude zvládol. Ale mal by hrávať skutočne aspoň tých 20 minút na zápas, snáď ho Zdeno len šetrí na ťažších súperov. (Treba dodať, po smiešnych 13:57 proti Maďarom už mal proti Francúzom najvyšší ice-time v tíme cez 18 minút, snáď porastie aj ďalej)

Lepšie chuťovky sú v ice-time útočníkov: najväčší IT majú zdravá dvojka z prvého útoku Reway a Bakoš to je pochopiteľné. tretí je Dravecký. Ďalej samozrejme musí nasledovať Jurčo a Viedenský nie? Ale kdeže, jediní ďalší traja hráči čo odohrali viac než 14 minút na zápas sú Hudáček, Lušnák, a samozrejme miláčik publika Bartánus. Ľudia sa po prvom zápase sťažovali, že Bartánusa nebolo v zápase vôbec vidieť, tak si to vzal Zdeno k srdcu a Bartánusa tam nechal s štvrtým najväčším ice-time v tíme 15:47, aby si ho tento krát už určite každý všimol..... Lušnák proti FR tiež odohral cez 15 minút, Hudáček mal tretí najvyšší IT s 16 minútami. V tretej tretine boli Hrnka a Bartánus suverénne najvyťažovanejší hráči tímu (aj v porovnaní s Rewayom či obrancami)

Len tak pre porovnanie, náš z prehľaodm najlepší hráč Jurčo odohral 13:49 na zápas (po skvelom výkone proti Maďarom ho Zdenko odmenil o minútu nižším ice-timeom proti FR...)

Taký Marek Viedenský odohral 12:45 na zápas, aj jemu klesol ice-time proti Francúzom oproti Maďarom zhruba o minútu. To jesto oveľa menej než napríklad aj taký Hrnka, ktorý sa proti Francúzom predstavil s IT 14:20.

Celkovo sa Cíger zjavne snaží točiť štyri päťky, silne to tlačí na Rewaya (zatiaľ bez úspechu), zjavne má v (nezdravej) láske Bartánusa Hrnku a nejaká odmena kvalitnej hry zatiaľ nič, lebo to by si Jurčo s Viedenským teda zaslúžili iný IT.

Naivne dúfam, že to len Cíger šetrí naše esá pred ťažkými súpermi, aj keď je pravdepodobnejšie že ide len o bad coaching. Uvidíme....
Škoda že IIHF nezverejňuje Ice Time na special teams to by ma celkom zaujímalo. Tiež by mohli zvážiť nejaké základné štatistiky o držaní puku.

09.05.2016 - 11:50:52
avatar
Zabudol si na že proti francúzom sme hrali 2 tretiny bez dana cíger obmienal krídla myslím že len ľavé takže taký hudáček či hrnka hrali viac.

: preto hrali viac.
09.05.2016 - 12:18:49
avatar
Nezabudol, napísal som že pochopiteľne že najväčší ice-time má zdravá časť prvého útoku. Ale Daňo chýbal dve tretiny, overuse Bartánusa a Hrnku bol hlavne v tretej (aj ked Bartánus hral celkovo dosť veľa). Skôr ten Hudáček prípadne Dravecký sa dajú pochopiť, over-use Bartánusa a Hrnku nie (ako ani ich prípadné zaradenie do prvého útpku...). Podobne je ťažko osprvedlniteľný nízky IT Jurča a Viedenského.
09.05.2016 - 12:57:58
avatar
Mám ten istý názor. Myslíte že daňo zajtra nastúpil? Ak nie tak sa pravdepodobne naskytne možnosť pre cehlarika
09.05.2016 - 13:07:51
avatar
ja neviem ale mne Bartanus a Hrnka vobec nevadia...jasne zeby som bol rad za Cehlarika ale skor ma vytaca Mikus neviem co na nom vidia ale pre mna je daleko najhorsi obranca v nasom time a priblizuje sa mu Sersen ktoreho ked vidim na puku tak trpnem co vyvedie
09.05.2016 - 13:17:13
avatar
Reakcia na: johan1232, 09.05.2016 - 13:07:51
ja neviem ale mne Bartanus a Hrnka vobec nevadia...jasne zeby som bol rad za Cehlarika ale skor ma vytaca Mikus :s16: neviem co na nom vidia ale pre mna je daleko najhorsi obranca v nasom time a priblizuje sa mu Sersen ktoreho ked vidim na puku tak trpnem co vyvedie
∧ skryť ∧
Nevadia ti? Veď nič do tímu neprinášajú. Hrnka keby aspoň využíval svoju veľkú postavu, ale ani to nie, keď má puk na hokejke, tak všetko u neho skončí, žiadna prihrávka, nič. To sa dá dokázať aj jeho corsi stats, kde v oboch zápasoch bol najhorší. Jediná dobrá vec bolo odobratie puku pri tej Lušňákovej šanci, toť vše. Skalický by zahral lepšie a ten si aspoň rozumie s Lušňákom, ktorý je tiež mimo.

Bartánus taktiež nič, nedostáva sa ani do nejakých šancí a keď zrobil kľučku na modrej v oslabení, tak som mal chuť preraziť päsťou monitor. Cehlárik je od neho 10x lepší hráč.

Nevšimol som si, že by Mikúš urobil nejakú väčšiu chybu, i keď by mi nevadilo keby sme hrali len na 7 bekov a jeho minúty pohltil Sekera a Jaroš.
09.05.2016 - 13:22:04
avatar
Reakcia na: peto10, 09.05.2016 - 13:17:13
Nevadia ti? Veď nič do tímu neprinášajú. Hrnka keby aspoň využíval svoju veľkú postavu, ale ani to nie, keď má puk na hokejke, tak všetko u neho skončí, žiadna prihrávka, nič. To sa dá dokázať aj jeho corsi stats, kde v oboch zápasoch bol najhorší. Jediná dobrá vec bolo odobratie puku pri tej Lušňákovej šanci, toť vše. Skalický by zahral lepšie a ten si aspoň rozumie s Lušňákom, ktorý je tiež mimo. Bartánus taktiež nič, nedostáva sa ani do nejakých šancí a keď zrobil kľučku na modrej v oslabení, tak som mal chuť preraziť päsťou monitor. Cehlárik je od neho 10x lepší hráč. Nevšimol som si, že by Mikúš urobil nejakú väčšiu chybu, i keď by mi nevadilo keby sme hrali len na 7 bekov a jeho minúty pohltil Sekera a Jaroš.
∧ skryť ∧
Tiež by som povedal že to je práve ten problém, napriek tomu že (proti katastrofálne slabým súperom) zatiaľ nechybovali, ani nič hodnotné tímu nepriniesli, a pritom odohrali pozoruhodné minúty. Vo vážnejších zápasoch by ich minúty mohli znamenať zahodené minúty, a to už by bol problém...
09.05.2016 - 13:40:06
avatar
Reakcia na: Shini, 09.05.2016 - 13:22:04
Tiež by som povedal že to je práve ten problém, napriek tomu že (proti katastrofálne slabým súperom) zatiaľ nechybovali, ani nič hodnotné tímu nepriniesli, a pritom odohrali pozoruhodné minúty. Vo vážnejších zápasoch by ich minúty mohli znamenať zahodené minúty, a to už by bol problém...
∧ skryť ∧
Proti Nemcom v bráne Konrád.

Stav Marka Daňa:
"Ide o natiahnutý sval v oblasti dolnej končatiny, ktorý ho vyradil z nedeľňajšieho stretnutia. Lieči sa to liekmi proti bolesti na uvoľnenie svalstva plus fyzioprocedúry sú základom v tejto liečbe. Pri bránke potiahol nohu, kým mal korčuľu na ľade. Rotáciou vlastného tela zacítil bolesť v oblasti triesla. Nebol tam žiadny kontakt, spôsobil si to vlastným telom. Bráni mu to v pohybe najmä do strán, v dynamike a odraze. Môže ho to vyradiť na jeden či dva dni, ale aj na týždeň. Dnes sa cítil dobre a bicykel toleroval úplne normálne. Robíme všetko pre to, aby mohol v utorok nastúpiť."

Rozhodcom Jarošova hra príliš nevoňala, aj keď objektívne musíme podotknúť, že minimálne jedno vylúčenie bolo vymyslené.. "Dve vylúčenia ani nemuseli byť. To prvé vzájomné beriem. Ale meter je tu prísnejší, druhé vylúčenie som určite v súboji jedného na jedného použil iba telo, chcel sa mi tam prešmyknúť a dostal som nedovolené bránenie. Neviem ako inak mám hrať. Tretí faul som ho trafil po vypichnutom puku. Celkovo zvláštny meter, asi som sa nepozdával maďarskému rozhodcovi," konštatoval Jaroš.
09.05.2016 - 16:56:32
avatar
Reakcia na: peto10, 09.05.2016 - 13:17:13
Nevadia ti? Veď nič do tímu neprinášajú. Hrnka keby aspoň využíval svoju veľkú postavu, ale ani to nie, keď má puk na hokejke, tak všetko u neho skončí, žiadna prihrávka, nič. To sa dá dokázať aj jeho corsi stats, kde v oboch zápasoch bol najhorší. Jediná dobrá vec bolo odobratie puku pri tej Lušňákovej šanci, toť vše. Skalický by zahral lepšie a ten si aspoň rozumie s Lušňákom, ktorý je tiež mimo. Bartánus taktiež nič, nedostáva sa ani do nejakých šancí a keď zrobil kľučku na modrej v oslabení, tak som mal chuť preraziť päsťou monitor. Cehlárik je od neho 10x lepší hráč. Nevšimol som si, že by Mikúš urobil nejakú väčšiu chybu, i keď by mi nevadilo keby sme hrali len na 7 bekov a jeho minúty pohltil Sekera a Jaroš.
∧ skryť ∧
Už som videl aj väčšie "faily" ako Bartánus a Hrnka, avšak je smutné, že hrajú na úkor Cehlárika, resp. Skalického...Ak si nevidel chybovať Mikúša tak si bol asi na záchode akurát najhorší obranca zatiaľ s prehľadom, zatiaľ ma najmilšie y defenzívy prekvapuje Švarný, ktorého som tam nechcel, ale zatiaľ ho vôbec nevidno (čo je dobré - nechybuje). A tá kľučka Bartánusa v oslabení na modrej si presne popísal moje stavy
09.05.2016 - 17:16:46
avatar
Reakcia na: Marek3566, 09.05.2016 - 16:56:32
Už som videl aj väčšie \"faily\" ako Bartánus a Hrnka, avšak je smutné, že hrajú na úkor Cehlárika, resp. Skalického...Ak si nevidel chybovať Mikúša tak si bol asi na záchode akurát :D najhorší obranca zatiaľ s prehľadom, zatiaľ ma najmilšie y defenzívy prekvapuje Švarný, ktorého som tam nechcel, ale zatiaľ ho vôbec nevidno (čo je dobré - nechybuje). A tá kľučka Bartánusa v oslabení na modrej si presne popísal moje stavy :D
∧ skryť ∧
To s tým Švarným som presne dnes písal na chate

Viac sa sústredím na našich útočníkov, tak sa zajtra zameriam aj na Mikúša, nech tu teda nekecám ...
09.05.2016 - 21:31:15
avatar
Dlho som nasich nevidel hrat tak dobre pocas celych 60min ako proti FR. Neprestali hrat ani ked vyhravali o 3 goly. Velmi dobre je ze sa presadzaju takmer vsetky patky.
Co sa tyka vykonov nasich hracov tak nejlepsi z utoku zatial top:
Jurco( chalan hra s chutou a turnaj si uziva, dufam ze ho MS posunu v NHL kariere vyssie lebo na to ma)
Viedensky, Dravecky, Hudacek - vyborne vykony , tvoria strielaju bojuju len tak dalej
Reway- jeho cas pride v iných zápasoch , hra dobre.
V obrane - Sekera top ...potom nasleduje Maszaros , Granak a Jaros. Horsie to uz je z Mikusom. Sersen a Svarny zatial priemer.
Brankari: tam je tazko hodnotit lebo FR ani Madari bohuzial 100perc nepresvedcili kvality.

10.05.2016 - 06:03:30
avatar
Tiez som si vsimol zvlastny ice time u nasich hracov vzhladom na kvalitu. Treba dufat, ze v klucovych okamihoch turnaja, co by mohli prist uz v nasledujucich zapasoch, to nebude stat na Sersenovi ci Hrnkovi. Urcite treba popracovat na presilovkach, kde zatial vsetci akoby dufali, ze ved Reway uz daco spravi. Chyba tam aj castejsia strelba.
10.05.2016 - 10:20:28
avatar
Dnešná zostava, Daňa v útoku nahradí Dravecký, v treťom útoku bude mať premiéru Cehlárik.

Konrád (J. Hudáček)

Meszároš - Sersen
Marinčin - Sekera
Graňák - J. Mikuš
Jaroš - Švarný

Bakoš - Réway - Dravecký
Jurčo - Viedenský - L. Hudáček
Cehlárik - Marcinko - Bartánus
Hrnka - Šťastný - Lušňák
10.05.2016 - 10:51:51
avatar
No neviem... podla mňa v tom treťom útoku bude stratený... A z draveckého v prvom útoku tiež niesom nadšený. Ale snáď to dnes dopadne dobre.
10.05.2016 - 11:36:37
avatar
Nič proti Dravcovi, ale takýmto spôsobom sa Réway nerozbehne ani do konca základnej časti.
10.05.2016 - 11:52:05
avatar
Cigerova logika vyjadrení....
Zatiaľ máme jeden útok s ktorým sme spokojní Dravecký-Marcinko-Bartánus (v príprave)
Tretí zápas na MS prvé zranenie takže sa to ide miešať a hľa práve náš "najlepší útok" rozbitý a jediný kto ten útok robil ako tak konkurencieschopným je preč...
Dravecký je brejkový hráč taká včielka rýchla,mrštná,dravá avšak podľa mňa nieje hráč do prvej formácie a už vôbec nie k Rewayovi a Bakošovi ktorí hrajú úplne iný štýl hokeja... a vlastne o tom sme sa presvedčili už v príprave kedy bol Dravecký-Reway-Šťastný že to nefunguje ...
10.05.2016 - 12:38:44
avatar
Keby trocha rozmýšľal tak dá cehlarika k rewayovi. Bolo by to lepšie keďže spolu už hrali má msj a fungovalo to.

< 1 ... 24 25 26 27 28 29 ... 34 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies