Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
11. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

hodnost Ejo
07.01.2022 - 09:14:31
avatar
Reakcia na: slovak, 06.01.2022 - 22:45:34
...a podľa jeho slov sa do CHL nechystá, zostáva vo fínskej juniorke. Aj keď to zatiaľ nevyzerá na NHL, svet sa nedraftovaním nezrúti. Pri dobrom nastavení a tvrdom tréningu sa môže vypracovať na kvalitného EU hráča. + ešte Lizotte (LA Kings)
∧ skryť ∧
Súhlasím.

Nám nechýbajú len top hráči, ale i hĺbka v kvalitných EU hráčoch.
hodnost Ejo
23.12.2021 - 18:09:48
avatar
Reakcia na: saskin, 23.12.2021 - 17:48:35
Na HG cupe sme mohli vidiet aky protekcny je Suchy. Ked 4. utok rozhodol zapas s finmi na cele so Suchym. Kopeckemu turnaj nevysiel a ked bol v zostave 4 lajna bola tragicka, bez neho bola velmi kvalitna. Ale v priebhu sezony co boli turnaje, tak Kopecky paradoxne patril k tomu lepsiemu a svoju poziciu si zastal. Stumpel, tento rok na MSJ urcite nie, ale tvrdit o nom ce je cisto tlacenka je odveci. Co sa tyka rocnika 2003 tak momentalne nie je lepsich 12 utocnikov od neho. Ak ano tak mi daj sem mena a mozme sa o tom pobavit.
∧ skryť ∧
Je to škoda, v minulosti to tu malo úroveň. Nebol vtedy problém vytiahnuť aj veci zo zákulisia, lebo sa to o tom rozprávalo aspoň trošku kultivovane a vecne. Nemal by som problém porozprávať pri akej príležitosti a čo mi povedal otec Gabriela pri jeho nenominovaní na HGC, alebo ako hodnotil Havluj napr. Kopeckého.

Ale načo, reakcie by boli opäť konšpiračné bahná.

hodnost Ejo
23.12.2021 - 10:56:27
avatar
Reakcia na: pukfan, 23.12.2021 - 09:20:07
Ejo, s tvojim prispevkom sa da vo vacsine suhlasit, ale ten posledny odstavec snad nemyslis vazne. To ako fakt si myslis, ze do zostavy nezasahuju ludia z vedenia resp. agenti? Myslis ze hraci ako Stumpel, Suchy alebo Kopecky naozaj patria do svojich repre? Ak ano, tak potom sa asi nezhodneme...
∧ skryť ∧
Ja hlavne nie som taký namyslený, aby som striktne prehlasovať, kto má a kto nemá byť v zostavách hlavne z hráčov na prelome nominácie/nenominácie.
Mal som tú možnosť vidieť ako vyzerá správa repre trénera o jednotlivom hráčovi, ktorou obhajuje nominovanie aj nenominovanie hráčov pred slušne kritickou kontrolou. Čítal som ako podrobnú analýzu majú od klubových trénerov hlavne z Ameriky, od scoutov a áno aj agentov.

Veľmi by sa Vám otvorili oči, keby že máte takú skúsenosť ako ja napr. Aj ako korektne dokážu agenti objektívne kritizovať vlastných hráčov.

Vplyv napr. Agentov a rodičov je stále bohužiaľ značný na klubovej úrovni. Myslieť si ale, že agent pretlačí svojho hráča do zostavy reprezentácie je veeelmi naivné.

V mojom poslednom odstavci som narážal na diskutujúcich, ktorý bez akýchkoľvek znalostí o skutočných prínosoch hráča pre mužstvo, spustia na neho taký odporný hejt a hovnosplech, že je to nechutne.
hodnost Ejo
23.12.2021 - 08:51:21
avatar
Krásna to debata, len čo je pravda

Reverend má vo väčšine pravdu a hlavne zdá sa chápe, čo robia alebo sa snažia robiť s repre výbermi tréneri.

Takum - mám pocit, že ty si názorovo úplne v lese, lebo argumentuješ úplne bez znalosti a hlavne dosť detsky. Tvoje čisté pocity prezentuješ ako fakty a aj tie ako keby zamrzli v čase ešte Širokého a to už teda sme úplne (chvalabohu) inde.

To čo sa snažia hrať a aj hrajú naše (všetky) repre kategórie je celoplošný hokej, založený na rýchlosti, kde každý jeden hráč presne vie čo sú jeho povinnosti, kde má stáť a ako reagovať na každú situáciu. Tato je moderný hokej a touto cestou idú všetci, vrátane Kanady, USA, NHL atď.

Toto sa učia, musia dodržiavať a dodržujú aj tí najlepší. Či je to Dvorský alebo McDavid.
A preto sú najlepší, lebo v v tomto systéme, dokážu priniesť moment prekvapenia, vyriešiť neriešituľnú situáciu, trafiť sa kde sa iný netrafí. Ale to je ten nenaučiteľný talent. Chára nie je legenda kvôli talentu, ale preto, že až ako stroj robil to, čo mal robiť.

Preto Takum ak tvrdíš, že napr. projekt hrá hlúpy hokej o nahadzovaní, si mimo reality.
Áno, ak hráči nie sú dosť kvalitní, aby systém zvládali hrať, môže sa tá hra zdať ako bordel. Lenže je to iný bordel ako v minulosti, v tomto je potenciál vychovať niečo aj zo slabších hráčov, kým vtedy plakal rozum i srdce.

Hovoríš tu o kombinačnom hokeji. Ak to dobre chápem, chceš aby sme hrali ako v minulosti za čias Bondru, Pálffyho atď. To ale bol hurá hokej (priznáva to sám Filc či hráči). Keď dáš do kopy dosť talentu a necháš ich proste hrať, bude to krásne, budú sa baviť. Proti slabým to bude paráda, pár krát to môže byť úspešné a niečo významnejšie sa vyhrá, ale dlhodobé výsledky ti to neprinesie.

Pri tom obrovskom talente v jednej alebo v jeden a pol generácii, ktoré sme mali, je tých našich hokejových úspechov dosť málo. Práve preto nás Česi vtedy vždy porazili, aj s oveľa menej talentovaným tímom a ani sa nezapotili. Presne vedeli čo majú hrať, aby nás dali. Presne preto sme na SP mali samé debakle. Presne preto s tímom, ktoré malo talent na to niečo naozaj veľké vyhrať, sme na OH či v Turíne alebo Vancouveri v zlomových okamihoch vybuchli.

Chcete, aby naši klubový tréneri učili hráčov ku kreativite. No to je blbosť ako hrom. To sa naučiť nedá. Kreativita je, keď urobíš niečo čo ani sám netušíš ako a prečo, proste si to spravil a vyšlo to. Toto sa získava obyčajným hraním sa. Obyčajná detská hra, často úplne bez pravidiel, v minulosti kreovaná pred panelákmi. Dnes sa už deti von nehrajú, v zväze to nové vedenie chápe a učí klubových trénerov ako toto dosiahnuť na tréningoch.

Následne sa učia pravidlám napríklad, ako hrať aby ste boli napr. rýchli. Nie byť rýchli, hrať rýchlo. Rýchlosť v dnešnom hokeji nie je to, že korčuľujete alá Gáborík. Ale, že ste tam, kde máte byť, robíte čo máte, spoluhráči vedia čo urobíte a vy to urobíte. To zrýchľuje hru. Zrazu repre "A" nemá problém s rýchlosťou ako v minulosti, kedy sme aj na tomto strašne horeli. To ich naučil Ramsay.

Keď Šatan tvrdil, že bude trvať minimálne 10 rokov, kým zmeny budú mať efekt neklamal. A to ešte nevedel, ako neochotné kluby budú zmeny prijímať. Prvé lastovičky už ale vidíme, aj kluby menia názory, aj repre hra je oveľa lepšia. Postupne sa to lepší ale od ideálu to je ale strašne ďaleko. My máme potenciál mávať každý rok 2-3 hráčov v v prvých dvoch kolách draftu, čo by bolo na naše reálie a potenciál výborné. Na to treba ale nie len celohokejovú ale aj celospoločenskú zmenu myslenia.

Na záver len jedna poznámka. Takum a tebe podobní. Odpuste si už prosím tie odporné a len vašimi pocitmi podložené slušne povedané kraviny o tlačenkách, koňoch, protekciách či nebodaj úplatkoch v repre výberoch. Doslova ma to uráža aj za tých trénerov. Oni vedia prečo si niekoho vyberú resp. nevyberú. A v drvivej väčšine tomu rozumejú aj samotní nenominovaní hráči.


hodnost Ejo
22.12.2021 - 12:29:05
avatar
Reakcia na: , 22.12.2021 - 12:10:12
Podla mna je mu skoda chodit na reprezraz. Mohlo by sa mu stat, ze pri niektorych hracoch by si hokej nezahral. Resp. by hral hlupy hokej bez myslienky, bezhlave utocenie na branu, strely po prechode modrej ciary na branu, nahadzovanie pukov a snaha o ich dokorculovanie. Trenersky rukopis U17, U18 je viditelny. A este by sa mu mohlo stat ak by sa ocitol v 3 alebo 4 formacii, ze zazapas odohra par striedani.
∧ skryť ∧
Neviem čo berieš, ale nerobí ti to dobre.
hodnost Ejo
20.12.2021 - 20:30:41
avatar
Reakcia na: Vújtek, 20.12.2021 - 20:20:50
Petrovský bol dnes v červenom, lebo nebolo isté či dnes naskočí do tréningu. Môže sa to meniť predpokladám.
∧ skryť ∧
Keďže nás čaká prípravný zápas, je logické že hráči na hrane zostavy budú hrať. Inak sú tam zbytočne.
hodnost Ejo
15.12.2021 - 06:37:17
avatar
Reakcia na: Kubec24, 14.12.2021 - 22:42:49
Mlady Radivojevic by ani nahodou nemal mat nalepku protekcny, pretoze ten chlapec patri medzi top svojho rocnika a je velmi sikovny. Zaroven mierne stracam pointu tejto diskusie o synoch slavnych hokejistov. Po prve zrejme preto, lebo v thread o MSJ to nema co hladat a po druhe je to absolutne kontraproduktivne. Ak s tym nieco chcete robit a system zmenit, treba vynalozit uplne ine kroky ako verejne ostrakizovat mladych chlapcov, ktori nemozu za to, kto su ich otcovia. Je naivne si mysliet, ze hocijake vyplakavanie a utocenie zmeni zmyslanie trenerov, RT, vrcholnych predstavitelov, ktore je, samozrejme, v otazke nepotizmu zjavne a skodlive.
∧ skryť ∧
Všeobecne to tu stráca úroveň. Stačí si pozrieť ako vyzerá diskusia pred a po každom turnaji. Tam pekne vidno, ako pramálo vedia o hokeji ako takom tí, ktorí tu najviac kričia.
hodnost Ejo
10.12.2021 - 19:55:20
avatar
Šotek je bez šance?
hodnost Ejo
27.11.2021 - 10:10:50
avatar
Reakcia na: , 26.11.2021 - 21:47:53
Televizia evidentne nepridava len kila ale aj kvalitu.
∧ skryť ∧
V lete by si mal zobrať voľné miesto po našom repre trénerovi, keďže máš takéto kvalitné hodnotenia hráčov.
hodnost Ejo
26.11.2021 - 18:33:08
avatar
Reakcia na: Kubec24, 26.11.2021 - 17:23:13
Stagnácia pri Nemcovi, Mešárovi a Slafkovskom? Poprosím nejakými dátami podložiť toto tvrdenie. Dojmy a pocity však nemajú žiadnu validitu. To ja môžem povedať, že sú to budúci ppg hráči NHL, lebo hrali atraktívny hokej na HGC alebo MS a páči sa mi ich progres. Vo všeobecnosti ak niekto čaká od 17ročných chlapcov aby trhali tabuľky kanadského bodovania v akejkoľvek mužskej eu súťaži, tak odporúčam vrátiť sa do reality. V tomto ohľade si treba pozrieť historické porovnania a opýtať sa sám seba, či sme za posledných xy rokov mali talenty, ktoré boli schopné hrať prioritné roly v extralige. Čo sa týka fínskej ligy, vôbec byť v zostave. Navyše existujú tu odborníci, ktorí sa tým živia a ktorí vravia, že v tomto okamihu všetci 3 patria do prvého kola. Ak by teda stagnovali, čo by tam robili? Alebo stagnuje celý draftový ročník? To, či sa stanú títo a ďalší slubní chlapci hráčmi NHL záleží od nich, nie od toho, či prejdú draftom.
∧ skryť ∧
Kto videl hrať Mešára pred rokom a kto napr. teraz na Nemeckom pohári musí vidieť obrovský progres.


hodnost Ejo
11.11.2021 - 18:24:28
avatar
Reakcia na: rokobo, 11.11.2021 - 15:25:52
Dobre sa javí
∧ skryť ∧
Vieš byť aj konkrétnejší? Koho sa oplatí sledovať?
hodnost Ejo
11.11.2021 - 18:24:27
avatar
Reakcia na: rokobo, 11.11.2021 - 15:25:52
Dobre sa javí
∧ skryť ∧
Vieš byť aj konkrétnejší? Koho sa oplatí sledovať?
hodnost Ejo
11.11.2021 - 11:11:20
avatar
Reakcia na: , 11.11.2021 - 10:45:00
A teraz si spomen na obraz nasich vyberov u18, u20 a ich menoslov a hru proti top timom za tie cele roky co tam boli ludia ako Siroky, Bokros, Podrztasku Bartanus, .... atd. Ale aj Ciger ( co podla mna vyplinulo z jeho principialneho narodnostneho buditelstva. - ergo boli sme v euforii ze mame vlastny stat a ide nam karta. ) , co sa ukazuje ako smutna facka reality. Nesli sme tomu oproti, ja sam som si este vtedy myslel, ze ked sa to vsetko raz stretne v Acku tak to nebude az tske zle. Ale realne nam chyba vacsi pocet hracov ktori vedia hrat moderny hokej na top urovni. A tak si to musime spapat co sme si navarili. Kym budeme mat vyber a hru repre na oh aka bola na Hlinka Cupe s 2004 to este potrva. Ale myslim si , ze u Svedov a Finov to trvalo menej lebo mali kontinuitu v rocnikoch. Mysleli sme si, ze Tatar je ta zmena, potom v Rewaya.... a teraz maximalne mozeme dufat, ze to budu rocniky 2004, 2005, 2007..
∧ skryť ∧
Ako sa javí ročník 07? Áno, viem že je to skoro, ale aj tak.
hodnost Ejo
07.11.2021 - 15:14:33
avatar
Reakcia na: slovak, 07.11.2021 - 11:45:46
Skvelé smerom k MSJ! Má ešte mesiac, aby ukázal čo je v ňom a či zvládne vyšší level. BTW, Kňažko do WHL! Konečne to pochopil a odišiel z TPS, kde by dostal šancu v prvom tíme snáď po dovŕšení 30. roku života. Radšej tam uprednostnia o triedu slabších obrancov s fínskou národnosťou ako Pulli, Rafkin, Suomi či Viro.
∧ skryť ∧
Viro ani omylom nie je "o triedu horsi" ako Kňažko.
hodnost Ejo
23.10.2021 - 16:57:44
avatar
Reakcia na: Zámčan, 23.10.2021 - 16:33:09
Vie mi niekto, prosím, odporučiť nejaký live stream Liigy, ktorý funguje? Rád by som sledoval Slafkovského, ale Onhockey.tv mi už niekoľko týždňov nefunguje a upozorňuje ma, že je to tam zavírované. Neviem to ani len otvoriť. Ďakujem.
∧ skryť ∧
uz je opäť pri mužoch?
hodnost Ejo
20.10.2021 - 09:48:54
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 20.10.2021 - 08:47:49
https://www.nhl.com/news/owen-power-tops-css-north-american-rankings-for-2021-nhl-draft/c-325012878 toto bol posledný preddraftový pre 2003, vtedy bolo slovákov 12, "až" o 4 menej ako teraz. Nechcem byť osobný, nebudem menovať, ale asi 5 našich chalanov 2004 je v tom súčasnom zozname asi omylom, a okrem toho v zozname je skoro 2 x toľko hráčov ako môžu kluby draftovať. Skúsme sa baviť na nejakej úrovni, ak teda vieš čo to je, a nepísať o zavádzaní.
∧ skryť ∧
A ktoa podľa teba najväčšie šance z C rantingu?

Môj veľmi neodborny odhad: Eliáš, Petrovský, Natny, mooozno Repcik, či Zlnka.
hodnost Ejo
08.10.2021 - 17:49:18
avatar
Reakcia na: Zámčan, 08.10.2021 - 16:00:55
Budem úprimný. Z Haláka nie som vôbec nadšený. Nielen, že to v reprezentácii nebol práve najlepší gólman, ale permanentne odmieta reprezentovať takým štýlom, že si len odbehne na olympiádu a to mu stačí. Ani si to nezaslúži. Máme lepších brankárov a aj tých so cťou, čo radi chodia... Černák som rád. Je to náš najlepší obranca. To rozmyslenie si na poslednú chvíľu pri kvalifikácii si mohol odpustiť, ale však OK, čo už. Pre Sekeru to bude zrejme posledná olympiáda. Nech mu dajú C-čko, aj keby prišiel Chára. Za tie roky kedy bol reprezentačne pozitívne naladený si to zaslúži.
∧ skryť ∧
Nemáme lepšieho brankára ako je Halák.
hodnost Ejo
18.09.2021 - 14:52:12
avatar
Ak sa darí Kňažkovi?
hodnost Ejo
04.09.2021 - 19:25:06
avatar
Koho sa oplatí sledovať tento rok z mladých v extralige?
hodnost Ejo
13.01.2021 - 08:03:23
avatar
Reakcia na: mathew1, 13.01.2021 - 06:31:50
Skúsim takto. Vlastne už tento kalendárny rok 2021 budú hráči ročníka 2006 reprezentanti U16, budú mať 15 rokov,občiansky. Tak čo to tu splietaš o nejakých pôrodoch a roku 2038 :LOL:
∧ skryť ∧
Zbytočne nekŕmte tohto trola. Toto nie je jediný portál, kde sa takto útočne opúšťa a strápňuje. Normálnou diskusiou sa on nenechá nakaziť, tak pomôže len ignorovanie. Takýto vždy budú.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 40 >

Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Devils požiadali o povolenie komunikácie s vyhodeným trénerom Začalo finále v USHL: Dvaja Slováci proti sebe! Druhý zápas finále bol dramatický: Slovenský reprezentant je opäť bližšie k titulu! Maple Leafs odhalili zranenia piatich hráčov. Všetky karty odkryli už aj u Matthewsa! Voľným hráčom nebude: Penguins predĺžili zmluvu s fínskym reprezentantom Oilers zavŕšili v predĺžení obrat, Bruins sa pri ďalšej jasnej prehre zranil kapitánBostonu sa pred tretím zápasom série zotavila posila spred uzávierkyMS 2024: Séria nekončí. Slovensko prvý zápas na turnaji prehraloSúpiska Slovenska ja kompletná, známy je aj kapitán. Slafkovský je rodeným lídrom, tvrdí Ramsay Najväčšie hviezdy z NHL na MS 2024Slafkovský zaujal v zámorí už pred štartom MS: Je v spoločnosti hviezd Pred 70 rokmi bola prvýkrát udelená prestížna trofej. Vyhral ju aj jeden SlovákVišňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosťO Marnera sa už zaujímajú ostatné tímy. Vyhodeného trénera má v hľadáčiku aj tím Slováka Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies