Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

15.09.2022 - 21:05:46
avatar
Reakcia na: prasjanko, 15.09.2022 - 15:17:49
A z hokejistov by som nerobil zidne krvilacne obludy. Skratka su zo Slovenska, kde 30% chce vyhru Ruska a 40% je to uplne jedno. Kto nema babku, mamku, dedka, ocka, alebo niekoho v rodine zblbnuteho ruskou propagandou, nech hadze kamenom. Skratka chlapci pochadzaju z prostredia, kde velka cast ludi vnima Rusko pozitivne a velka cast ludi je v pozicii, ze ich to vobec ale vobec nezaujima. Je to mix slabeho vzdelania, celkoveho protiamerickeho postoja verejnosti, nejakych komplexov z malosti naroda a komunisticko-klerikalnej minulosti. Preco by prave hokejisti mali byt vynimkou? Budme radi za Handzusa a napriklad aj za Granaka. A som zvedavy, co na to Ramses Velky.
∧ skryť ∧
Ja som z rodiny, kde skoro všetci sú antivaxeri a húkali do mňa všelijaké sprostosti, a nakoniec som bol ja jediný, čo sa dal zaočkovať. To nie je len o výchove a rodine, ale fakt o kritickom myslení a inteligencii. Nemôže si človek okamžite urobiť názor z jednej správy, hlavne ak je to ruská propaganda. Ktokoľvek kto aspoň trocha pozná našu proruskú socialistickú minulosť by mal vedieť, čo je vlastne Rusko zač. Tí čo nezabudli to dobre vedia, tí ostatní sú buď komunisti, dezoláti bez kritického myslenia alebo totálni flegmatici, ktorí nad tým ani nekývnu rukou, lebo ich to nezaujíma.

Hokejisti patria skôr k tejto poslednej časti, no i tak je to dosť smutné, lebo myslia len na peniaze. Už som to spomenul, slušné peniaze sa dajú zarobiť hocikde v Európe, ale oni si vybrali tú najhoršiu možnosť, a to nielen pre nich (následky môžu/nemusia byť dosť zlé), ale aj pre celú krajinu, ak takýmto spôsobom nás dostanú do povedomia Európy - krajina, kde hokejisti sa nehanbia hrať v agresívnej nebezpečnej nepriateľskej krajine.

Mimochodom, musím ťa opraviť. Podľa posledného prieskumu si asi 51 percent ľudí želá ruské víťazstvo. Zvyšku je to buď jedno alebo chcú ukrajinské víťazstvo. Ja osobne tomuto prieskumu ale neverím vzhľadom k prieskumom predtým, ktoré jasne tvrdia, že Rusko je agresor a že my patríme na západ do Európy. Navyše, nikoho, koho som sa ja pýtal nebol za Rusko.
14.09.2022 - 14:41:08
avatar
Nebudem sa čudovať, ak Fínsko a Lotyšsko vyhlásia, že na MS nepustia žiadnych hráčov z KHL. Je to síce v kompetencii IIHF a tá nie je až tak zdržanlivá, ale v tejto dobe sa dosť používajú ultimáta a podmienky, takže ak Fínsko a Lotyšsko povie, že MS budú bez hráčov KHL, tak buď IIHF zruší MS alebo prijme ich podmienky. Zatiaľ len konšpirujem a hádam, takže to neberte úplne vážne, ale nie je to nemožné, a ak k tomu dôjde, na zväze bude veselo.

IIHF trvalo nejakú dobu, kým suspendovala Rusko a Bielorusko z MS, a výrazne k tomu prispelo Fínsko s jeho vyhlásením, že tam Rusov nepustí. O pár mesiacov to bude opäť Fínsko a k tomu aj prísnejšie Lotyšsko. Uvidíme ako sa k tomu postavia tieto 2 krajiny.
14.09.2022 - 12:01:26
avatar
Reakcia na: milobo87, 14.09.2022 - 11:30:13
To nie je propaganda, politiku neznášam a nezaujíma ma... Ale každá vojna, z hocijakého dôvodu a s hocijakou zámienkou je zbytočná a strašná. Len mi príde, že sa opäť spravil strašný hype okolo tých pár jedincov, ktorí sa rozhodli ako rozhodli. Za mňa určite nesprávne, ale zase výroky, že majú na rukách krv, to už je pre mňa cez čiaru. Poviem tak, že bolo by mi to úplne jedno, či ich budú povolávať, alebo nie. Sú to dobrí hokejisti, ale Craigov systém ich dokáže nahradiť. Ale rovnako dokážem žiť aj s tým, že budú v reprezentácii. Ja viem, že toto je jedinečná situácia (v porovnaní s USA a ich vojnami...), ale jednoducho aj v minulosti by sa našli dôvody na kritiku, napr. keď naši hokejisti išli hrať do Číny, ktorá porušuje základné ľudské práva...
∧ skryť ∧
Ďalšie porovnanie? Teraz Čína zase? Prečo tu furt vyťahuješ stále niečo iné? Nie som fanúšik Číny, porušuje práva a robí represie, ale ani to sa nedá s Ruskom porovnávať, najmä ak ide o hokej. Situácia by sa možno zmenila, ak by napadli Taiwan, ale s Čínou nemala Európa nikdy problém, najmä imperialisticky. A navyše by Taiwan aspoň trochu dával zmysel a ich vyjadrenia sú o dosť rozumnejšie, lebo to je naozaj Čínske územie, ale je to tiež monopol na mikročipy, takže je to aj o peniazoch. V prípade Ukrajiny to je čistý imperializmus, klamstvá a genocída.

Ja netvrdím, že majú na rukách krv, lebo tú vojnu nespôsobili oni, ale krvavé peniaze to sú, takže nechápem, ako si niekto môže myslieť, že je normálne hrať v krajine šialeného agresora, a navyše v tak politicky prehnitej lige, ktorá má podľa zákona tú vojnu podporovať. Keď na tom naši nevidia nič zlé, tak nech sa pokúsia vyjadriť svoj názor na vojnu priamo vo svojom klube a vlastníkom - oligarchom. Prinajlepšom dostanú pokutu alebo ich vyhodia, v horšom prípade budú čeliť trestnému stíhaniu pre diskreditáciu armády. A to si tento zákon môžu Rusi vyhodnotiť podľa seba ako chcú.

Toto je čisto morálne rozhodnutie. Do Nemecka v roku 1940 by predsa nikto nechcel ísť hrať, a situácia je veľmi podobná ako teraz. Pre mňa za mňa, nech si tam hrajú, oni budú potom niesť následky, či už v repre alebo aj v súkromnom živote, ale ak zväz neprehodnotí svoje rozhodnutie, tak nás čakajú opäť zlé časy. Budú nás ohovárať a možno aj pískať. MS budú v Lotyšsku - krajine, ktorá má zďaleka najnegatívnejší postoj k Rusku a všetkému ruskému.
14.09.2022 - 10:47:47
avatar
Reakcia na: milobo87, 14.09.2022 - 10:34:43
Nepodporujem odchod našich hokejistov do KHL a strašne sa čudujem, že v takejto bezpečnostnej situácii to riskovali a išli (asi aj so svojimi rodinami) do Ruska. Povedzme si, ani medzi hokejistami, tak ako aj inde, nemusia byť len inteligentní a charakterní ľudia. Ale aby sme ich tu pomaly ukrižovali? Riešil niekto našich hokejistov v NHL, keď USA napádali krajiny blízkeho východu, či počas vojny v Juhoslávii? Ži a nechaj žiť...
∧ skryť ∧
Whataboutism at its finest. Keď nič, tak sa vytiahne USA.

Je mi až trápne, že to treba vysvetľovať, lebo to sú totálne 2 rôzne situácie, ale keď o to stojíš, môžem teraz trocha prejsť k politike, aj keď to neznášam tu robiť. Pre tentokrát urobím výnimku.

Nespomínam si, že USA si chcelo odkrojiť kus z blízkeho východu a spraviť z toho americké územie. Všetko to boli dôsledky z 11. septembra a boj proti terorizmu. A Juhoslávia bolo celé NATO, nielen USA (aj Česko prispelo), a vojnu nezačali, ale chceli ju ukončiť, lebo sa tam ľudia strieľali navzájom.

A čo má NHL s politikou? Škoda vysvetľovať, ani zďaleka to nie je prípad ako s KHL.

Nech si o armáde každý hovorí čo chce, vojenské operácie sú potrebné. Dokážu poraziť zlo a vrátiť život do dobrých koľají, aj keď niekedy za veľkú cenu. Bohužiaľ, niekto ich zneužije na takúto zbytočnú a nezmyselnú vojnu.

Hokej v Rusku je bohužiaľ až príliš prepojený s politikou. Preto tu nikto proste nemôže povedať ani SLOVO o tom, že šport do politiky nepatrí, lebo v Rusku je šport politika, DOKÁZATEĽNE. Netuším v akom úbohom stave musia byť hráči, aby po toľkých genocídach a úmyselných útokoch na civilistov išiel hrať do krajiny agresora, ale naozaj silno pochybujem, že by sa nedokázali uživiť aj v Nemecku, Fínsku či Švédsku. Jednoducho sa nechali zlákať na ruble.
14.09.2022 - 10:36:10
avatar
Reakcia na: rokobo, 14.09.2022 - 08:29:53
Aj ty máš na výber, vymeň auto za bicykel. :-)
∧ skryť ∧
Jasné, a keď niekto dochádza za prácou 30km, tak tam odbicykluje, že? Prestaň s týmito nezmyslami, je absolútny FAKT, že KHL je SILNO politická. Stačí sa pozrieť na Putina a Lukašenka na ľade, ktorí sa predvádzajú. Nespomínam si, že by sa v nejakej inej krajine takto propagandisticky predvádzali na ľade. Hráči sa im doslova uhýbali.

Ja by som hráčom zakázal reprezentovať aj keby to ostatné štáty neurobili, ale keďže my máme z Európy zďaleka najviac hráčov v KHL a zatiaľ ako jediní sme im nezakázali reprezentovať (dôraz na ZATIAĽ, lebo verím, že sa to ešte zmení), vyzeráme ako proruské bábky. Rusi z nás a hráčov urobia užitočných idiotov. Je legálne tam hrať, neviem načo sa zväz vyhovoril na zákon, ale je to absolútne nemorálne a absolútne dno. Ja by som teda nešiel hrať do Nemecka v roku 1940. Podobná situácia vtedy a aj teraz.

Chvalabohu, že sa zbavujeme ruského plynu a ropy. Už tých Rusov nemôžem ani cítiť, ani cez energie.
12.09.2022 - 19:18:33
avatar
Reakcia na: Lukeasko, 12.09.2022 - 19:02:53
Ako vnímate kauzu ohľadom reprezentovania hráčov z KHL?
∧ skryť ∧
Dúfam, že Orange pritlačí ako Škoda v roku 2021 proti Faselovi ohľadom Bieloruska. Inak nás Lotyši o rok vypískajú a vyhlásia za podporovateľov terorizmu.

Toto som si teda o Šarkym nemyslel. Zbytočne si teraz pokazil reputáciu, lebo podľa mňa to s tým Orangeom príde a nakoniec aj tak zakážu reprezentovať a urobia zo seba ešte väčších hlupákov. Nakoniec, ozvalo sa už aj ministerstvo. A vyhovoriť sa na Olympijskú Chartu a zákony bolo dosť úbohé, a to už len preto, že nikto netvrdí, že to je protizákonné a samotný olympijský výbor zakázal Rusom a Bielorusom reprezentovať…

Toto bol obrovský krok vedľa. Bál som sa, že k tomu dôjde, no nepripúšťal som si to a veril som…
15.08.2022 - 21:53:57
avatar
Reakcia na: rokobo, 15.08.2022 - 20:28:46
Lotyši tam išli ako náhradníci a postúpili. Ja vám váš názor neberiem.
∧ skryť ∧
Vôbec nerozumiem tvojmu argumentu. Čo majú spoločné Lotyši s naším tímom?
15.08.2022 - 18:07:44
avatar
Reakcia na: rokobo, 15.08.2022 - 17:21:46
Len nemám rád, keď sa tu vyhovárajú, že nám chýbali hráči.
∧ skryť ∧
Máš pocit, že nám chýbalo iba pár takých hráčov, čo by neurobili absolútne žiadny rozdiel v hre?

Slafkovský - jednotka draftu, hviezda olympiády, hviezda MS, budúca hviezda NHL. Už len jeho samotná prítomnosť by pozdvihla mužstvo.

Nemec - dvojka draftu, historicky najproduktívnejší junior (dorastenec) v play-off extraligy, moderný produktívny obranca, na MSJ 2021 náš najproduktívnejší hráč a zároveň najmladší obranca - 16 rokov.

Chromiak - náš jediný a aj najlepší strelec zo zrušených MS - dal 2 góly, dal v sezóne viac gólov než Shane Wright v rovnakom tíme.

Mešár - ďalší prvokolový prospekt z roku 2022, nestihol veľa ukázať v repre, no v decembri sa z neho risoval strelec, minimálne v príprave.

Kňažko - náš kapitán, odohral jedny seniorské MS, jednu olympiádu, jednu kvalifikáciu, bol by to jeho tretí, resp. štvrtý juniorský šampionát, ak rátam aj decembrový.

Doslova jedna MEGAFORMÁCIA nám chýbala na MS a ich prítomnosťou by naše mužstvo vyšlo minimálne o 2 triedy, lebo by zároveň odtiaľ vytlačili tlačenky. My sme boli tím, ktorému zďaleka NAJVIAC kvality neprišlo, a to aj preto, že my takú širokú základňu nemáme, a teda sme ich nemohli adekvátne nahradiť.

Takže aké výhovorky? To sú fakty. Ešte raz, pozri si decembrové zápasy.
15.08.2022 - 14:50:52
avatar
Je to jednoduché. Pred MS sme hovorili, že namiesto dream teamu, ktorý by sme mali v prípade príchodu všetkých našich hviezd, sme mali joke team. A potvrdilo sa to. Proste, my si nemôžeme dovoliť ísť bez našich najlepších. Pamätáte si rozdiel v decembri a teraz? S amíkmi sme uhrali viac než rovný súboj a Švédov sme drvili do poslednej minúty, akurát tá efektivita. Tu sme dostali jeden debakel za druhým, obrana horela jak v Českom Švajčiarsku a ani proti Lotyšom sme neboli dominantní.
13.08.2022 - 19:25:56
avatar
Reakcia na: , 13.08.2022 - 15:34:19
Nezachráni, antivaxera nepresvedčíš... Možno je tam nakoniec zdravotný dôvod ktorý mu nedovoľuje sa očkovať. Do USA bez očkovania nemôžeš vôbec, v Kanade je aspoň dvojtýždňová karanténa ako alternatíva. Ani tak, ani tak... V zime bez Čiernika.
∧ skryť ∧
Bojím sa, že možno máš pravdu. Stačí sa pozrieť na Djokoviča. Ten človek je ochotný obetovať kopu turnajov a zvyšok svojej kariéry len kvôli svojej tvrdohlavosti. Čiernik má ale kariéru ešte pred sebou.
08.08.2022 - 19:52:19
avatar
Buček do Ruska.

Zo všetkých krajín Európy majú v KHL najväčšie zastúpenie Slováci.

Ale viac ako to, že odišiel zbierať ruble ma šokuje to, že sa vzdal šance v NHL len tak.
02.08.2022 - 17:03:00
avatar
Reakcia na: SVKProspect, 02.08.2022 - 12:57:36
Zmysel v tom nehľadaj,obmedzovať vstup do krajiny vakcináciou je zvrátenosť. A v súčasnej dobe to platí dvojnásobne.
∧ skryť ∧
Zvrátenosť to síce nie je, ale absolútne to nie je nutné, najmä nie v dnešnej dobe. No jedno mu dávam za pravdu. Dávno sa o tom vie. Celé mesiace. Vie sa, že aké sú podmienky vstupu. Mohli to vyriešiť tisíckrát.
27.07.2022 - 22:26:21
avatar
No tak v tomto čase je to naozaj nezmyselné. Keď bola delta, ešte poviem že OK, ale teraz je to o ničom. Však už hovoria, že očkovanie je už aj tak zbytočné, lebo sú slabšie príznaky a je to nákazlivejšie.

Ale tiež sa čudujem, že sú hráči, ktorí nie sú zaočkovaní. V NHL sa dajú spočítať na jednej ruke (maximálne dvoch).
27.07.2022 - 19:00:49
avatar
Sa čudujem, že sa tu ešte neobjavil článok o tom, že Čiernik vraj nepôjde na MSJ kvôli covidovým obmedzeniam.
25.07.2022 - 16:25:14
avatar
Reakcia na: slovak, 25.07.2022 - 16:05:43
Nech sa páči, odpoveď Romana Sýkoru na mail: "Pekný deň p. XY, ďakujeme veľmi pekne za Vašu reakciu na nomináciu SR18. Určite si vážime každého jedného fanúšika a Vy nie ste výnimkou. Zároveň Vás chcem ale ubezpečiť, že žiadna nominácia do mládežníckych výberov nie je tvorená na základe pretláčanie hráčov, ktorí tam nepatria alebo sú vynechaní tí, ktorí nie sú ochotní ísť cestou PROJEKTU SR18. Každá jedna nominácia / nie len na veľké podujatia/ má na pôde zväzu oponentúru a nepoznám trénera, ktorý by na takýto turnaj ako je HGC nenominoval to najlepšie, čo má k dispozícii, pretože za dosiahnuté výsledky nesie zodpovednosť práve on. Držme chlapcom spoločne palce. Ďakujem, S pozdravom Bc. Roman Sýkora Generálny manažér mládežníckych reprezentácií"
∧ skryť ∧
Úprimne, toto je taká odpoveď typu: Dobrý deň. Ďakujem za dopis. S pozdravom...

Nemyslím si, že tu by niekto čakal inú odpoveď okrem ubezpečia, že "Vaše obavy nie sú na mieste." Ak to naozaj ale zvaľujú na trénera, tak to je potom na neho. Ridzoň tam mal byť, to je jasné.
25.07.2022 - 10:23:13
avatar
Reakcia na: Ejo, 23.07.2022 - 10:42:28
:LOL: riadne trápne :LOL:
∧ skryť ∧
Myslím, že tak ako každý rok, aj tento to bude aj na youtube.
18.07.2022 - 11:28:47
avatar
Reakcia na: Zidan, 18.07.2022 - 10:50:37
Jedlička je zranený a nepôjdu ani Demek, Stacha a Kňažko. Najlepší tím v našej histórií sa zrazu premenil na úplný vtip Aspoň môžeme smerom k decembrovým MS vyskúšať viac hráčov
∧ skryť ∧
Ešteže sa nevypadáva. Úplný gól ešte bude, keď ani Dvorský nebude vedieť prísť, ale Nemcom pustia Stützleho, Peterku a Reichela. Potom si budem myslieť, že tímy NHL kašlú len na nás a že nám ani osud nič nedopraje.
14.07.2022 - 10:19:43
avatar
Nakoniec máme ešte jednu otázku. Ako vidíte štart syna na svetovom šampionáte do dvadsať rokov, ktorý je na programe už o chvíľu v auguste?

„Už sme sa na to pýtali. Nevedeli nám dať zatiaľ odpoveď. Klub mu tento týždeň predloží program na leto. Chcel by som, aby prišiel na čo najdlhší čas domov, ale je možné, že sa bude musieť rýchlo vrátiť do Kanady. Bude sa musieť riadiť tým, čo povedia v Montreale Canadiens.”

Povedal Juraj Slafkovský st. Takže neviem, kde beriete tú istotu, že Juraj nepôjde, keď ani samotný Montreal to ešte nevie.
13.07.2022 - 14:43:10
avatar
Reakcia na: , 13.07.2022 - 11:41:54
A to máš odkiaľ prosím ťa :s30b: Demek sa podľa mojich info pripravuje na kemp U20 už, Chromiak sa dávnejšie vyjadril že mu odobrili v klube účasť a podľa vyjadrení aj ostatní majú veľký záujem reprezentovať, ale ešte sa riešia
∧ skryť ∧
Veď sa volá AgentHockey. Má vždy pravdu a nemusí ani dať zdroj, proste to vie

Dnes som čítal, že ani Slafkovskí ešte nevedia, že čo bude. Záujem tam je, no záleží na kempe a Montrealu. Kňažka by som ešte zvládol, ale Slafko musí ísť. Keď už tie MS zrušili, tak by mohli aspoň v tomto ustúpiť. Čo si navarili, nech si aspoň zjedia (viem že nie Montreal, ale i tak). Čerstvá jednotka draftu by sa mala ukázať.
12.07.2022 - 16:49:23
avatar
Otázka. Poznáte Jána Chovana (2007) alebo Tomáša Pobežala (2006)? Obaja idú na draft 2025 a Eliteprospects ich už aj napísalo medzi prospekty. Stats síce nie sú všetko, ale keď sa na nich pozerám, neprídu mi nejaké extra oslnivé.

A na rok 2024 tak je okrem Chromiaka aj Theo Kiss, oboch uvidíme na Hlinkovi.

< 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 40 >

Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies