Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Gáborík si zaspomínal na olympiádu i Demitru

Slovenský útočník Marian Gáborík strelil jeden gól, aby pomohol New Yorku Rangers zdolať Vancouver Canucks 4:0. Utorkový duel sa odohral na ľade Rogers Arény, kde Slovensko vybojovalo na posledných olympijských hrách štvrté miesto.

Slovensko malo za sebou vydarené ťaženie a s kúskom šťastia sa mohlo prebojovať aj do finále. Napokon z toho bol boj o bronz. Duel proti Fínku bol rozbehnutý výborne, no nakoniec sa slovenskí reprezentanti z víťazstva netešili.

Slovensko malo v zostave plno hviezd, ktoré už mali tie najlepšie roky za sebou, no zomkli sa, aby priniesli pre Slovensko ešte jeden úspech. Jeden hráč na turnaji vytŕčal, bol ním Pavol Demitra, dlhoročný Gáboríkov kamarát a niekdajší hráč Canucks.

„Prehra proti Fínsku nás skutočne bolela a práve na to budeme spomínať najviac, nie na ten úspech, ktorý sme dosiahli. Mali sme v tom tíme mnoho skvelých hráčov a on bol najlepší. Bol najužitočnejším hráčom turnaja, skutočne,“ povedal „Gabby“.

Trenčiansky rodák sa na svojho nebohého kamaráta, ktorý zahynul pri septembrovom leteckom nešťastí Lokomotivu Jaroslavľ, snaží počas zápasov nemyslieť, čo mal v utorok značne skomplikované. Na hokej sa však už konečne dokáže sústrediť.

„Je pekné, keď ste schopní sústrediť sa na hokej, ale nie je to ľahké. Bolo to šialené obdobie. Je to ťažké popísať. Vidieť, ako odišiel Boogey (Derek Boogaard), ako odišiel Pavol, nikdy na týchto chlapcov nezabudnem. Vždy budú v mojom srdci,“ dodal Gáborík.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies