Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Slafkovský sa nestará o to, čo si myslia iní. Odpísali ho príliš skoro, tvrdí Caufield

Slovenský útočník Juraj Slafkovský po náročnej nováčikovskej sezóne nestrácal vieru a po tom, čo v druhej sezóne v drese tímu Montreal Canadiens zažil prelom, vie, čoho je schopný ešte dokázať.

„Och, cítim sa oveľa lepšie,“ povedal Slafkovský pre ligový web. „Cítim sa lepšie na ľade. Či už s pukom, alebo bez puku, mám pocit, že robím lepšie rozhodnutia. Jednoducho sa mi hráč ľahšie.“

„Je zrejmé, že ľudia niečo ihneď očakávali, ale ako vždy hovorím, nie vždy je to prvý rok. Snažíte sa niečo budovať a nestane sa to rýchlo. Chceme byť dobrí o pár rokov a dobrými aj zostať. To je náš hlavný cieľ. Úprimne, nestarám sa o iných ľudí a o to, čo si myslia.“

Slafkovský sa v tejto sezóne rozbehol po tom, čo bol povýšený do prvej formácie k Nickovi Suzukimu a Colea Caufieldovi. Nakoniec ročník ukončil ziskom 20 gólov a 50 bodov, pričom v závere základnej časti stihol streliť aj svoj prvý hetrik v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

„Úprimne, myslím si, že ho každý odpisoval celkom skoro. Ľudia zabúdajú, že mal 18 rokov, keď prišiel do ligy a to je veľký skok. Spoznával hru. Je to naozaj výnimočný chlapec a hráč. Máme veľké šťastie, že ho máme. Myslím si, že jeho budúcnosť je veľmi svetlá. Je naozaj výnimočný. Jeho meno celkom naberá v lige na popularite, ako by aj malo,“ uviedol Caufield.

Pochopenie pre pomalší vstup do NHL má aj Slafkovského súčasný spoluhráč z reprezentácie Tomáš Tatar, podľa ktorého bolo trochu nefér, aké veľké očakávania sa kládli na rodáka z Košíc.

„Je celkom ťažké prísť do NHL a hneď dominovať. Trvá to nejaký čas. Je to iný ľad, odlišná hra. Je to trochu rýchlejšie, trochu tvrdšie. Trvá to nejaký čas. A nie je to len o zápasoch. Pre mladého chlapca, ktorý príde do úplne nového sveta s možno úplne iným jazykom a odlišnou kultúrou. Môže to nejaký čas trvať. Myslím si, že sa adaptoval veľmi rýchlo,“ povedal Tatar.

„Keď som ho v tejto sezóne sledoval a hral proti nemu, spravil masívny krok vpred. Bol veľmi sebavedomý vo všetkom, čo robil. Bol veľmi silný na puku. Jeho útok v Montreale bol veľmi efektívny. Mal som z Juraja veľkú radosť. A som veľmi šťastný, keď vidím, že je úspešný.“

Slafkovský v tejto sezóne vytvoril nový rekord Canadiens v počte bodov získaných tínedžerom v jednej sezóne, keď ich nazbieral 40, o jeden viac ako Mario Tremblay v ročníku 1974/75. Bol prvým tínedžerom tradičného tímu s bodovými sériami dlhými osem a deväť zápasov. V posledných 19 zápasoch sezóny viedol „Habs“ s 19 bodmi (7+12).

„Je to vtipné. Nevenujem takýmto veciam pozornosť, ale je dobré to mať. Chcem však niečo vyhrať. Nestarám sa o body,“ povedal Slafkovský.

Tento prístup oceňuje aj Caufield: „Myslím si, že jeho meno by malo byť viac rešpektované. Ľudia ho veľmi skoro odpísali. Samozrejme, tie najväčšie očakávania prináša pozícia draftovej jednotky. Sme tím, ktorý je odhodlaný vyhrávať a nie individuálni hráči. On odvádza svoju prácu a všetci ostatní si musia odvádzať tú svoju.“

Zlepšený Slafkovský zvyšuje aj šance Montrealu na návrat do play-off, v ktorom nehrali od finále 2021.

„Stále verím, že môžem byť oveľa lepší, ako som, takže na tom budem pracovať. Byť ešte lepším, ako som bol. Vo všetkom. Vo všetkom. Nie je len jedna oblasť, ktorú môžem zlepšiť. Povedal by som, že dokážem lepšie strieľať. Dokážem vytvárať lepšie akcie. Môžem sa zlepšiť v obrannom pásme. Všade,“ poznamenal slovenský mladík.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies