Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Seguin syndrómom druhej sezóny netrpí

Tyler Seguin dokázal vo svojej prvej sezóne v Národnej hokejovej lige nazbierať len 22 bodov (11 + 11) v 74 súťažných stretnutiach. Avšak tento rok už v prvej polovici mesiaca november nastrieľal rovnaký počet gólov, ako vlani.

Veľkou mierou sa o to určite zaslúžil aj tréner Claude Julien, ktorý celkovú dvojku draftu z roku 2010 posiela na ľad oveľa častejšie, ako počas minulej sezóny. Takisto sa mu po odchode služobne skúsenejších kolegov naskytla možnosť nastupovať so šikovnejšími hokejistami, ako je napríklad Shawn Thornton. To Seguinovi samozrejme dodáva patričné sebavedomie a jeho forma rastie od zápasu k zápasu.

Devätnásťročný stredný útočník zatiaľ pravidelne zbiera body od začiatku ročníka. Pritom práve štart do sezóny sa „Medveďom“ príliš nevydaril. Z októbrových desiatich duelov dokázali Bruins vybojovať víťazstvo len v troch prípadoch. Stalo sa tak proti Tampe Bay, Chicagu a Torontu. Seguin aj počas tohto čierneho obdobia nastrieľa súperovým brankárom 4 góly a do svojich štatistík pridal aj šesť asistencií.

„Mal úžasný štart do sezóny,“ povedal pre oficiálnu stránku „Medveďov“ hlavný tréner Julien. „Aj počas tohto obdobia môžete sledovať, ako sa neustále zlepšuje. Jeho sebavedomie rastie, čo mu dodáva viac sily pri súbojoch v rohoch klziska a pri mantineloch. Zrejme nám pomaly začína ukazovať, čoho všetkého je schopný. Som veľmi spokojný s jeho hrou. Pred začiatkom sezóny sme všetci dobre vedeli, že bude hrať o čosi lepšie, ako vlani, no nikto nečakal, že sa dopracuje až na takúto úroveň.“

V novembri zatiaľ tím pod vedením kapitána Zdena Cháru nepocítil trpké sklamanie z porážky. Bruins deklasovali svojich rivalov vysokými výsledkami.

Všetko sa to začalo 1. novembra, kedy do TD Garden pricestovali „Senátori“ z Ottawy. Bostonskí hokejisti vyprevadili hostí výsledkom v pomere 5:3 a začali sa niesť na víťaznej vlne. 5. novembra nadelili divíznemu rivalovi Torontu 7 gólov a neskôr dokázali gólmanov New Yorku Islanders, Edmontonu (tímu, ktorý priemerne inkasoval najmenej gólov v celej NHL) a Buffala prekonať zhodne šiestimi presnými zásahmi. Boston na domácom ľade nezaváhal ani v zápase proti New Jersey a zvíťazil nad „Diablami“ v pomere 4:3.

Seguin dominoval takmer v každom zo spomínaných stretnutí a hral dôležitú úlohu pri úspechu svojho celku. V zápase proti Maple Leafs, teda organizácii, ktorá sa pokojne mohla stať jeho zamestnávateľom, vsietil svoj prvý hetrik v kariére.

„Počas celého detstva som fandil Maple Leafs, to nemôžem poprieť,“ nechal sa počuť Seguin. „Je to naozaj super pocit, nazbierať tri góly v zápase práve proti nim.“

Tyler počas doterajšieho priebehu sezóny nazbieral už 20 kanadských bodov v 16 zápasoch. Niet teda pochýb o tom, že cez leto na sebe tvrdo pracoval. Čo všetko nám ešte tento mladík predvedie, ukáže až čas. Jeden prsteň pre víťaza Stanleyho pohára vo svojej zbierke už má, určite by nenamietal, keby sa jeho kolekcia ešte minimálne o jednu takúto položku rozrástla. Tento raz by však mal na celkový výsledok mužstva oveľa zásadnejší vplyv, ako počas minulej spanilej jazdy až na úplný vrchol.

„Počas minulého roka som sa toho veľa naučil. Myslím, že sa to teraz odráža na mojej hre, mám viacej skúseností, som sebavedomejší. A občas mám samozrejme aj poriadnu dávku šťastia,“ dodáva na záver s úsmevom Seguin.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies