Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Magazín

Päť hlavných príbehov zo zápasu hviezd

Víkend hviezd máme za sebou a skvelé podujatie bolo vizitkou ottawských organizátorov, ktorým po drafte, súťažiach zručností a iných sprievodných podujatiach vyšiel aj samotný zápas. Rovnako ako po štvrtkovom drafte, aj teraz vám ponúkame päť hlavným príbehov exhibičného stretnutia.

SLOVÁCI OVLÁDLI ZÁPAS HVIEZD

Niet lepší začiatok článku ako časť, v ktorej sa povenujem úspechom slovenských hokejistov, ktorí sa v zápase hviezd nestratili. Práve naopak. A hoci sa veľa nahovorilo o Danielovi Alfredssonovi a jeho švédskych krajanoch, bolo to trenčianske trio, ktoré ovládlo nedeľný duel.

Zdeno Chára, Marián Hossa a Marián Gáborík spolu nakombinovali osem bodov za päť gólov a tri asistencie, pričom strelili takmer polovicu gólov svojho výberu, ktorý zdolal Alfredssonov tím pomerom 12:9.

Článok pokračuje pod reklamou

Chára pritom vsietil víťazný gól a odniesol si zo stretnutia aj skvelých sedem plusových bodov. Najužitočnejším hráčom sa stal Gáborík, ktorý zaknihoval hetrik a pridal jednu asistenciu. Ani Hossa sa nedal prehliadnuť – okrem pekného gólu zaznamenal aj dve asistencie.

A keď sme už spomínali tých Švédov, ani tí sa nedali zahanbiť, hoci ich bolo v zápase dvakrát viac. Nazbierali taktiež osem bodov za štyri góly a štyri asistencie. Daniel Alfredsson duel opustil s dvoma gólmi a asistenciou.

DACJUK NA PREMIÉROVÝ GÓL STÁLE ČAKÁ

Hviezdny útočník Detroitu Pavel Dacjuk patrí medzi úzku elitu NHL, no v zápasoch hviezd sa do streleckej listiny ešte nezapísal. Nepodarilo sa mu to ani v nedeľu, kedy sa zúčastnil svojho tretieho exhibičného stretnutia.

Nehral však zle a v prvom útoku Chárovho tímu si porozumel so slovenskými krídelníkmi Mariánom Hossom a Mariánom Gáboríkom. Duel nakoniec opustil s troma asistenciami, čo bol jeho najpodarenejší bodový výkon v exhibičných stretnutiach.

„V zápase hviezd som sa nikdy počas mojej kariéry nepresadil. Ale je to dobrá správa, sen tu stále je,“ povedal Dacjuk, ktorý bol vo štvrtok prvou draftovou voľbou. Užíval si aj samotné stretnutie: „Dnes to bola zábava. Skutočne som si to užil. Atmosféra bola neuveriteľná.“

ZÁPAS HVIEZD A REKORDY

V nedeľnom zápase hráči nastrieľali dokopy 21 gólov, čo bolo rovnaké množstvo ako vlani a v roku 2007. Rovnako ako vtedy, aj teraz k prekonaniu rekordu chýbalo dosiahnuť ešte šesť presných zásahov. V roku 2001 totiž padlo 26 gólov, keď Výber Severnej Ameriky zdolal Výber Sveta 14:12.

Marián Hossa a Zdeno Chára strelili dva zlepené góly v tretej tretine, no ani to neprekonalo doterajší rekord. Rýchle góly sa dokonca neumiestnili ani v prvej trojke, hoci ich delilo len 16 sekúnd. Rekord vznikol v roku 1997, kedy Owen Nolan strelil dva góly v priebehu 8 sekúnd.

Hossa, Chára a Corey Perry sa tešili z gólov v rozmedzí 82 sekúnd, čím sa zaradili na druhé miesto v poradí najrýchlejšie strelených troch gólov jedným tímom. Najrýchlejšie sa to podarilo v roku 1993, kedy sa v rozmedzí 68 sekúnd presadili Mike Gartner (dvakrát) a Peter Bondra.

Históriu individuálne prepísal brankár Bostonu Tim Thomas, ktorý ako prvý brankár v dejinách vyhral štyri zápasy hviezd v rade.

ALFREDSSON PRVÝKRÁT ŠŤASTNÝ AJ PO PREHRE

„Nikdy som ešte nebol tak šťastný po prehre,“ priznal Daniel Alfredsson, ktorého výber síce v zápase hviezd prehral, no kapitán Ottawy Senators bol stredobodom pozornosti domácich fanúšikov, ktorí sa mu odvďačili za roky služieb vrúcnym potleskom pri strelení dvoch gólov v druhej tretine.

Švédsky veterán si do sýtosti vychutnával Víkend hviezd, ktorý by mohol byť jeho posledný v bohatej a úspešnej kariére. V závere mohol dosiahnuť hetrik, po ktorom by ho zrejme ocenenie najužitočnejšieho hráča neminulo.

Možno však ani to by nebolo väčším ocenením, ako odozva, ktorá sa k nemu dostávala od fanúšikov. Tí si Alfredssona uctievali vo veľkom štýle ako veľkú klubovú legendu. Preto mal 39-ročný útočník niekedy problém nájsť slová. Po zápase však nemal problém žartovať.

„Zo sebeckého pohľadu je tento víkend zrejme zaradený dosť vysoko. Bol to jednoducho týždeň plný hladenie ega,“ povedal so smiechom. „Bolo skvelé zdieľať to aj s Jasonom (Spezzom), Milanom (Michálkom) a Erikom (Karlssonom).“

Diváci v hlavnom meste Kanady sa takýmto spôsobom pokúšali aj prehovoriť svojho dlhoročného kapitána, aby ešte jednu sezónu v NHL odohral. Alfredsson povedal, že na 50 % bude hrať aj o rok: „Moja žena rozhodne o zvyšných 50 %.“

HARTNELL ZBIERAL DOLÁRE PRE CHARITU

Ak ste sledovali nedeľný zápas hviezd pozorne, všimli ste si, že Claude Giroux sa často motal okolo svojho spoluhráča Scotta Hartnella a pokúšal sa ho podraziť alebo iným spôsobom poslať k ľadu. Nebola to len zábavka medzi dvoma „letcami“. Hartnell totiž zbieral peniaze pre charitu.

Útočník Philadelphie sľúbil, že za každý pád počas zápasu hviezd venuje charite 1000 amerických dolárov. V nedeľu k tomu dodal, že rovnakú čiastku venuje aj za každý strelený gól. Kým strelecky sa nepresadil, na ľade sa neoficiálne ocitol štyrikrát.

Hartnell strávil prvú tretinu v útoku s bratmi Sedinovcami, no neskôr ho v tejto formácii nahradil Daniel Alfredsson. Dvadsaťdeväťročný útočník, ktorý v hlavnom zápase hviezd debutoval, opustil exhibičné stretnutie s dvoma asistenciami.

VIDEO NAVYŠE - NEPREMENENÉ TRESTNÉ STRIEĽANIE:

Súvisiaci článok:
Päť hlavných príbehov z fantasy draftu



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies