Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

AHL

AHL pripravená ťažiť z výluky v NHL

SYRACUSE, NY – Majiteľ tímu Americkej hokejovej ligy (AHL) Syracuse Crunch Howard Dolgon vie, že výluka v NHL je dobrá pre jeho biznis, no i on je sklamaný a smutný z toho, ako sa situácia vyvinula. Vie totiž, čo NHL predstavuje pre šport, ktorý preňho tak veľa znamená.

„Uľahčí to propagovanie našej značky, ale tiež si myslím, že každý majiteľ v lige vám povie, že skutočne nechce výluku. Myslím si, že je pre nás dôležité, aby sa NHL hrala a aby bola zdravá. No, je to záležitosť, nad ktorou nemáme kontrolu,“ povedal Dolgon.

NHL vyhlásila výluku v sobotu o polnoci, kedy vypršala platnosť starej kolektívnej zmluvy a nová sa dovtedy nepodarila uzavrieť. Odvtedy rokovania nijak nepokročili a pozornosť sa čoraz viac venuje alternatívnym ligám, medzi ktoré patrí aj AHL.

Nižšia zámorská súťaž pozostáva zo 17 organizácií, ktoré vlastnia nezávislí podnikatelia. Zvyšných 13 tímov je vlastnených klubmi NHL. Je to liga úzko spojená s Národnou hokejovou ligou a hralo v nej asi 90 % dnešných hráčov najprestížnejšej ligy sveta.

Článok pokračuje pod reklamou

AHL bola založená už v roku 1936 a postupne rástla, no výrazným impulzom pre jej rast bola až sezóna 2004/05, kedy v NHL pre pracovné spory zrušili kompletný ročník. Znamenalo to vtedy väčšiu kvalitu hry, zvýšenie návštevnosti i väčší záujem médií, na ktorý predtým liga nebola zvyknutá.

„Výsledkom bola príležitosť Americkej hokejovej ligy získať väčšiu prítomnosť v médiách po celej Severnej Amerike a určite aj väčší televízny priestor a ešte silnejšiu hráčsku základňu, na akú sme neboli zvyknutí. Očakávam, že to isté nastane aj teraz,“ povedal prezident AHL David Andrews.

Svoju 77. sezónu v histórii odštartuje AHL 12. októbra, teda deň po tom, čo mala začať sezóny NHL. Už teraz, s blížiacimi sa tréningovými kempmi, však do nej prúdia hráči. Boli do nej poslané aj také mená ako Luke Adam, Jeff Skinner, Ryan Nugent-Hopkins, Adam Henrique, Brayden Schenn či Sean Couturier.

„Vždy sme boli druhá najlepšia liga na svete. Teraz môžeme byť druhá najlepšia liga na svete s ešte väčším talentom hráčov,“ povedal Dolgon, ktorého doplnil manažér John Bitter z Milwaukee Admirals: „Neviem, či fanúšikovia NHL budú kupovať naše lístky, ale verím, že naša súčasná základňa fanúšikov je nadšenejšia a myslím si, že to v konečnom dôsledku bude viesť k vyššiemu predaju vstupeniek.“

Je ešte však možné, že nakoniec AHL nebude môcť vyťažiť z rozporu medzi NHL a jej hráčskou asociáciu tak veľa. Stále sa totiž môžu obe strany čoskoro dohodnú, hoci to momentálne vyzerá tak, že je medzi nimi veľká priepasť.

„Samozrejme, otázka je: Ako dlho ešte bude výluka pokračovať? Stále je mesiac do štartu sezóny, takže je náročné povedať, ako sa to vyvinie. Určite sa na to opäť pozeráme ako na príležitosť krátkodobých výhod, ale tiež vieme, že nášmu športu je lepšie, ak sa hrá NHL. NHL je motor, ktorý poháňa náš biznis,“ dodal Andrews.

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies