Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Višňovský sa nechce vrátiť do NHL

Aktualizované: 8. januára 2013 o 14:22

Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský prezradil už po nedeľnom zápase s Magnitogorskom, že by rád aktuálnu sezónu dohral v drese nováčika KHL. A hoci ešte nedostal zo zámoria odpoveď na otázku, či môže naďalej hrať na Slovensku, v pondelok vyhlásil, že zostáva v Slovane.

„Ešte v noci po zápase som telefonoval s agentom, ten následne hovoril s generálnym manažérom klubu New York Islanders a všetko mu vysvetlil. Hoci som odpoveď od nich ešte nedostal, mám už jasno, čo urobím. Zostávam v Slovane a v utorok nastúpim proti Čeľabinsku,“ prezradil kľúčový hráč Slovana pre denník Plus Jeden Deň.

Topoľčiansky rodák nastúpil za Slovan v 31 zápasoch, v ktorých si pripísal šesť gólov a osem asistencií. Na ľade v priemere strávil 24 minút a 32 sekúnd. Dôvod jeho zotrvania v slovenskej metropole je jasný.

Článok pokračuje pod reklamou

„S mužstvom a fanúšikmi som sa až neuveriteľne zžil. Také silné emócie cítim vôbec prvýkrát v kariére. V zámorí zarábajú mnohí hráči desiatky miliónov dolárov, ale takéto chvíle si za žiadne peniaze nikto nekúpi. To treba zažiť. Som nesmierne rád, že mne sa to pošťastilo,“ priznal Višňovský.

Prípad

NHL pripomína dohodu s KHL

Višňovský povedal, že zostane v KHL, jeho tím New York Islanders zatiaľ situáciu nekomentoval, no zástupca komisára NHL Bill Daly vydal k záležitosti krátke stanovisko, v ktorom povedal, že liga je proti jeho zotrvaniu v Slovane Bratislava.

„Máme dohodu s KHL, ktorá zabraňuje pánovi Višňovskému pokračovať v hraní v KHL, keď sa výluka v NHL oficiálne ukončí. Predpokladám, že táto dohoda bude rešpektovaná,“ vyslovil sa Daly.

Islanders sa nevyjadrili

Kým NHL zareagovala na situáciu okolo Višňovského krátkym stanoviskom, Islanders sa k celej záležitosti ešte nevyjadrili. Neozvali sa ani samotnému hráčovi. Topoľčiansky rodák to skonštatoval, keď pre denník Pravda odpovedal na otázku, akú dostal spätnú väzbu z newyorského tímu:

„Takmer žiadnu. Určite sú nahnevaní a ani sa im nečudujem. Mrzí ma to, ale vždy musí byť jedna strana nespokojná. Ťažko sa mi k tomu celému hľadajú slová. Uvedomujem si, že poškodím klub, ale myslím teraz viac na seba a svoju rodinu. Pre nás je lepšie, ak ostanem doma. Preto som sa takto rozhodol.“

Vyvolá Višňovský reťazovú reakciu?

Celá táto situácia nie je len o Ľubovi Višňovskom. Ak by KHL nezasiahla a on by v nej pokračoval, mohlo by to znamenať narušenie vzťahov medzi dvoma najprestížnejšími súťažami sveta.

„Vždy je to risk. Nechcem sa však s nikým hádať. Ak sa podľa kolektívnej zmluvy budem musieť vrátiť, tak to urobím,“ odvetil Višňovský na otázku denníka Pravda, či sa nebojí, že vyvolá vojnu medzi dvoma ligami.

„Počul som, že viacerí hráči, vrátane jedného veľkého mena, zvažujú zotrvanie v Európe. Nikto ešte presne nevie, čo vyplynie z novej kolektívnej zmluvy. Uvidíme, aká bude reakcia.“

Višňovský sa pri svojom rozhodnutí odvoláva aj na neexistenciu zmluvy medzi KHL a NHL týkajúcej sa rešpektovania zmlúv. Kto ho o tomto fakte informoval?

„Povedali mi to v NHLPA, v KHL a tvrdí to aj môj agent. Overoval to aj generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Nechcem sa púšťať do žiadnej vojny, s nikým sa rozhádať,“ vysvetlil Višňovský.

Pripomíname, že NHL a KHL spolu podpísali memorandum o porozumení, ktoré rieši aj sporné situácia okolo kontraktov a tvrdí, že obe strany sa budú snažiť rešpektovať platné zmluvy tak, že pokiaľ má hráč zmluvu s tímom z jednej ligy, nebude môcť v rovnakom čase hrať v lige druhej. Na to sa pri svojom vyjadrení odvolával aj Bill Daly.

Zámorskí fanúšikovia reagujú

Ryan McKenna: „Sheehy je buď: A. Naivný o dohode medzi NHL a KHL, alebo B. nemá kontrolu nad verejnými vyhláseniami Višňovského. Oba prípady = zlyhanie agenta.“

Rich B: „Začínam si myslieť, že Višňovský myslel, že bol vymenený do New Yorku RANGERS, keď povedal, že bol nadšený.“

Sara Deneault: „Neviem, prečo je každý šokovaný tým, že sa Višňovský nevracia do NHL, aby hral za Islanders. Chceli by ste tam hrať VY?“

Jason Palazzo: „Sezóna ešte ani nezačala a Islanders sú už Islanders.“

Adam Malmut: „Nemyslím si, že si ľudia uvedomujú závažnosť Višňovského situácie. Tento chlapík má gule, to mu treba uznať.“

Robert Fallon: „Takže. Višňovský je prvý, čo zostane preč od NHL po tejto výluke. Ďalší ho budú nasledovať?“

Bob McKenzie (odborník TSN): „NHL tvrdí, že bola uistená KHL, že hráčov s platnými kontraktmi v NHL nenechá hrať v KHL. Myslím, že toto „uistenie“ podstúpi test.“

masterofpuppets: „Višňovský, sú zbabelec. Jednoducho prestúp a priznaj, že nechceš hrať za Islanders. Tvoje výhovorky sú pri najlepšom slabé. Zostaň v Rusku, ty komunista!“

richwhalen1: „Keď tu nechce byť, do pekla s ním. Už som unavený z týchto vtipov NHL.“

zdroj: SlovakKHL.sk, Twitter, Newsday, Pravda



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies