Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Preview piatkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview ôsmich piatkových zápasov.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Buffalo (12) – Boston (2)
Prvý a posledný tím Severovýchodnej divízie sa v tejto sezóne stretli už dvakrát. V posledný januárový deň vyhrali „šable“ v Bostone 7:4, no 10. februára „medvede“ odpovedali triumfom v Buffale 3:1. Bruins podľahli v utorok newyorským „jazdcom“ 3:4 po predĺžení, čím ukončili svoju trojzápasovú sériu neporaziteľnosti. Na súperových klziskách zatiaľ ani raz nevyšli bodovo naprázdno. Sabres majú na konte dve porážky v rade, keď naposledy nestačili na Ottawu po výsledku 0:2. Doma sa im veľmi nedarí, vyhrali len dva duely zo šiestich. Zaujímavosťou je, že doteraz inkasovali najviac gólov spomedzi všetkých tímov (48) aj napriek tomu, že majú v zostave najproduktívnejšieho hráča súťaže – Thomas Vanek (23 bodov).
Slováci v akcii:Andrej Sekera (BUF) – Zdeno Chára (BOS) Náš tip:2

New Jersey (1) – Philadelphia (10)
Líder Atlantickej divízie zdolal „letcov“ v ich jedinom tohtosezónnom súboji (22. januára) hladko 3:0. „Diabli“ ťahali sériu piatich výhier za sebou, no v utorok zakopli na domácom ľade proti Caroline, ktorej podľahli 2:4. Bola to len ich druhá domáca prehra, prvá po základnej hracej dobe. V Prudential Center inak bodovali naplno v piatich zápasoch. Flyers zvládli svoj posledný duel, keď v rovnaký deň uspeli v kanadskom Winnipegu 3:2. Vonku však majú hroznú bilanciu – vyhrali len dva duely z ôsmich.
Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

Winnipeg (11) – Pittsburgh (4)
Winnipeg vyhral v prvom vzájomnom zápase 4:2 a rovnakým výsledkom skončil aj ostatný zápas Penguins, ktorí v stredu zdolali Ottawu. Vonku pritom vyhrali šes´t stretnutí z ôsmich. Jets naopak nezvládli svoj posledný súboj, keď v utorok podľahli „letcom“ z Philadelphie 2:3. V domácej MTS Center majú vyrovnanú bilanciu 3-3. Oba tímy delí v tabuľke sedem bodov, pričom Pittsburgh je druhým najofenzívnejším mužstvom súťaže. Súperových gólmanov prekonal dovedna 45-krát. Pridá dnes ďalšie góly?
Náš tip:2

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Detroit (5) – Anaheim (2)
„Červené krídla“ zaznamenali v stredu porážku proti divíznemu rivalovi zo St. Louis, ktorý ukončil ich trojzápasové víťazné ťaženie. V Joe Louis Aréne sa nevíťazí ľahko, čo potvrdzuje bilancia Red Wings (5-2-1). Vedia to aj „káčeri“, ktorí v utorok zastavili rozbehnutých „čiernych jastrabov“ po triumfe 3:2 po nájazdoch, čím zaregistrovali druhé víťazstvo v sérii. Pripomeňme, že vonku vyšli bodovo naprázdno len raz zo siedmich vystúpení.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET) Náš tip: X

Chicago (3) – San Jose (5)
Blackhawks boli v prvom vzájomnom zápase, ktorý bol na programe minulý utorok, úspešnejší a po víťazstve 5:3 uštedrili Sharks tretiu porážku. Odvtedy odohrali oba tímy po tri zápasy. Chicago, ktoré dosiaľ nastúpilo iba trikrát doma, uspelo dvakrát, ale v ostatnom dueli prehralo s Anaheimom (2:3 sn). Napriek tomu je stále jediným tímom, ktorý neprehral v zákldnej hracej dobe. Naopak, „žraloci“ ťahajú už šesťzápasovú sériu prehier po tom, čo vyhrali prvých sedem stretnutí sezóny. V utorok podľahli Nashvillu 0:1po predĺžení a v posledných troch dueloch zaznamenali len dva góly. Ukončia šnúru prehier na ľade lídra súťaže?
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI) – Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2

Calgary (12) – St. Louis (7)
Calgary v stredu zdolalo Dallas vysoko 7:4 a po prvýkrát v sezóne zaznamenalo viac ako štyri presné zásahy. Kanadskému celku sa v ostatnom období darí a vyhral štyri z uplynulých piatich duelov, pričom v jednom získal bod za remízu v riadnom hracom čase. St. Louis ukončilo stredajšou výhrou na ľade Detroitu (4:3 pp) sériu štyroch prehier, keď všetky utrpelo pre zrakmi svojich priaznivcov. Flames aj Blues nastúpia bez brankárskych jednotiek. Domácim chýba Kiprusoff, kým hosťom Halák. Kto sa bude tešiť z výhry? Pripomeňme, že v minulom ročníku vyhralo St. Louis oba zápasy.
Náš tip: X

Vancouver (3) – Dallas (8)
Po tom, čo Vancouver prehral svoje úvodné dva domáce zápasy, zaznamenal päť víťazstiev v rade vrátane utorkového nad Minnesotou v pomere 2:1. Na svojom ľade porazil aj vedúce mužstvo súťaže, Chicago Blackhawks. Dallas odohral svoje posledné stretnutie v stredu, keď nastúpil proti Calgary (4:7). Deň predtým vyhral v Edmontone 4:1, čim vyhral štvrtý raz za sebou. Na klziskách súperov má bilanciu 4-5-0. V predošlom ročníku odohrali tímy štyri zápasy a oba vyhrali dvakrát.
Náš tip: 1

Los Angeles (14) – Columbus (15)
V Columbuse zareagovali na aktuálnu situáciu razantne – vyhodili generálneho manažéra. Tím v pondelok porazil prekvapujúci San Jose 6:2, no inak má bilanciu štyri výhry, sedem porážok a dve prehry po predĺžení, resp. Samostatných nájazdoch. Obhajca titulu tiež nevstúpil do sezóny správnou nohou a v prvých desiatich súbojoch nazbieral iba osem bodov. V pondelok však získal ďalšie dva body, keď uspel na ľade St. Louis pomerom 4:1. Pridá hviezdne mužstvo druhú výhru v rade?
Náš tip: 1

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies