Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Kings zavŕšili obrat, v druhom kole sú aj Rangers a Wild

V troch stredajších zápasoch sme spoznali posledné tri postupujúce tímy do druhého kola play-off. Stali sa nimi New York Rangers, Minnesota Wild a Los Angeles Kings, ktorému sa podarilo zavŕšiť historický obrat. Marián Gáborík asistoval.

Východná konferencia

NEW YORK RANGERS – PHILADELPHIA FLYERS 2:1 (kon. stav série 4:3)

Rangers strelili dva góly v druhej tretine, ktorými rozhodli o triumfe nad Flyers 2:1, vyhrali aj šiesty zápas číslo sedem v Madison Square Garden v histórii play-off a postúpili do druhého kola tohtoročných vyraďovacích bojov, kde si zmerajú sily s Pittsburghom. Prvá tretina gól nepriniesla, no zrodili sa viaceré šance na oboch stranách, pričom pomer striel bol tesne v prospech hostí. Domáci „jazdci“ mali väčšie príležitosti, tá najväčšia prišla necelé štyri minúty pred prvou sirénou, kedy Rick Nash využil nepresnú rozohrávku Braydona Coburna a z medzikružia vystrelil na Stevea Masona. Ten sa zaskvel skvelým zákrokom lapačkou. Druhá časť hry už bola jasne v réžii „blueshirts“, ktorí sa dočkali aj otváracieho gólu duelu. Vo štvrtej minúte posunul Matts Zuccarello puk efektnou zadovkou od mantinelu pred Masona, kde číhal Daniel Carcillo, ktorý poslal puk za jeho chrbát. Rangers tlačili aj naďalej a výsledkom bol druhý a zároveň víťazný presný zásah z hokejky Benoita Pouliota. Ten, podobne ako pred ním Carcillo, skóroval z blízkosti brány po prihrávke Dericka Brassarda z rohu klziska. Domáci v druhom dejstve prestrieľali „letcov“ 18:5 a mohli ešte zveľadiť svoj náskok, keď sa v sľubných šanciach ocitli Martin St. Louis i Ryan McDonagh. Mason však svoj tím podržal, rovnako ako Henrik Lundqvist, ktorý však nemusel zasahovať pri najväčšej šanci Philadelphie, ktorú spálil Claude Giroux. V treťom dejstve opäť prebrali do rúk iniciatívu hostia snažiaci sa streliť kontaktný gól. To sa im podarilo zásluhou Jasona Akesona, ktorému v piatej minúte najprv zblokoval strelu Marc Staal, no puk sa odrazil späť k útočníkovi Flyers, ktorý ho poslal za Lundqvistov chrbát. Hostia boli strelecky aktívnejší, no švédsky gólman už neinkasoval a prispel k výhre 26 zákrokmi. Mason kryl 32 striel.

Za domácich stále nenastúpil v play-off útočník Chris Kreider, kým hostia sa museli zaobísť bez útočníka Stevea Downieho a obrancu Nicklasa Grossmana. Rangers zdolali Flyers na domácom ľade po deviaty raz z ostatných 10 súbojov. V druhom kole sa stretnú s Penguins.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Carcillo (NYR), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. S. Mason (PHI)

Ryan McDonagh, obranca Rangers: „Myslím si, že všetci máme dobrý pocit z vykonanej práce. Vieme, že je to dlhá cesta. Pokúsime sa dosiahnuť viac, ako len víťazstvo v jednej sérii. Cítime sa dobre, no nemáme veľa času na prípravu. Myslím si, že každý sa už teší na ďalšiu sériu.“

Jakub Voráček, útočník Flyers: „V druhej tretine sme nehrali dosť dobre na to, aby sme vyhrali tento zápas. Je veľmi zlé, že sme to nedokázali. Oni mali šance a strelili v nej dva góly, my sme skórovali raz v tretej tretine a tlačili ich, no bolo už príliš neskoro.“

Západná konferencie

COLORADO AVALANCHE - MINNESOTA WILD 4:5 PP (kon. stav série 3:4)

Minnesota zopakovala úspech z roku 2003 a aj po druhý raz v histórii vyhrala rozhodujúci zápas číslo sedem v sérii, tentoraz výsledkom 5:4 po predĺžení, aby si vybojovala postup do druhého kola play-off. Domáci boli od úvodu aktívnejší a odmenou za snahu im bol otvárací presný zásah Nicka Holdena už v tretej minúte v presilovej hre, kedy sa najlpešie zorientoval v skrumáži pred bránou Darcyho Kuempera a bekhendom zasunul puk za jeho chrbát. Potom však zabrali aj hostia a ich aktivita priniesla svoje ovocie v deviatej minúte, kedy Mikko Koivu trafil z ľavého kruhu strelou z prvej presne ku vzdialenejšej žrdi Semjona Varlamova po prihrávke Charlieho Coylea. „Lavínu“ však o päť minút neskôr na radosť domácich fanúšikov opäť poslal do vedenia dvojbodový Jamie McGinn, ktorý využil peknú prihrávku Joeyho Hishona od mantinelu a strelou švihom z medzikružia nedal šancu Kemperovi. Pre Hishona to bol prvý bod pri debute v NHL. Druhé dejstvo pochopiteľne prinieslo väčšiu aktivitu hostí, ktorí sa snažili vyrovnať skóre. To sa im podarilo v ôsmej minúte, kedy Mikael Granlund vystrelil zápästím z ľavého kruhu. Jeho pokus síce ruský brankár vyrazil, no na dorážku Danyho Heatleyho už nemal nárok. Na strely boli aktívnejší hráči Wild, no do druhej prestávky už ani jeden z brankárov neinkasoval. V treťom dejstve sa obraz hry nezmenil a skončila sa remízou 2:2. Po tretíkrát v zápase posielal Colorado do vedenia v tretej minúte Paul Stastny strelou z prvej spoza kruhov. Vydržalo mu však len necelé štyri minúty, kým nevyrovnal Nino Niederreiter presnou strelou zápästím z pravého kruhu. V 12. minúte sa posledný raz radovali domáci, keď strela Erika Johnsona od modrej čiary skončila v Kuemperovej bráne. Ten predtým zlikvidoval sólo P. A. Parenteaua, no krátko na to sa zranil a duel za neho dochytal Iľja Bryzgalov, ktorý čelil jedinej strele. Hostia opäť zvýšili aktivitu a dve a pol minúty pred koncom vynútili predĺženie zásluhou Jareda Spurgeona, ktorý trafil nechytateľne strelou z pravého kruhu. V šiestej minúte nadstaveného času strelil druhý gól v zápase Niederreiter, keď pri úniku 2 proti 1 zvolil strelu z pravého kruhu , aby rozhodol o osude stretnutia i série. Ku gólom pridal aj asistenciu, Heatley ich nazbieral dve, Kyle Brodziak tri a Kuemper prispel k triumfu 17 zákrokmi. Varlamov predviedol 30 zásahov, Parenteau s Duchenom si pripísali po dve prihrávky.

Obom tímom chýbali v zostavách štyria hráči. Za Avalanche nenastúpili útočníci John Mitchell s Alexom Tanguayom a obrancovia Tyson Barrie s Corym Sarichom. Minnesote chýbali útočník Jason Zucker, obranca Keith Ballard a brankári Josh Harding s Niklasom Bäckströmom. V druhom kole narazia Wild na obhajcu titulu zo Chicaga, ktorý ich vlani vyradil v prvom kole na ceste za Stanley Cupom.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (MIN), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. P. Pareanteau (COL)

Mike Yeo, tréner Wld: „Myslím si, že v tejto sérii sme hrali dobre vo viacerých zápasoch, no potom sa niečo stalo a prehrali sme ich. Myslím si, že sme ukázali vyrovnanosť a zostali sme verní nášmu štýlu hry a nášmu systému. To je pre nás skutočne pôsobivé. Na tom musíme stavať a pokračovať v tom aj naďalej. Je však pred nami ťažký test v podobe Chicaga. Čakajú na nás, takže sa teraz začneme pripravovať na túto výzvu."

Matt Duchene, útočník Avalanche: „Myslím si, že sme to už dvakrát mohli ukončiť. Je to srdcervúce, no musíme sa z toho poučiť. Tento zápas nemal ísť do predĺženia. Podľa mňa si to myslíme všetci. Cítime sa teraz hrozne."

SAN JOSE SHARKS – LOS ANGELES KINGS 1:5 (kon. stav série: 3-4)

Nepravdepodobné sa stalo skutočnosťou. Los Angeles ukázalo svoju silu, posilnilo svoje sebavedomie a vyradilo San Jose napriek tomu, že v sérii prehrávalo už 0:3 na zápasy. Jonathan Quick zneškodnil 39 striel, Anže Kopitar strelil víťazný gól a „králi“ vyhrali rozhodujúci siedmy zápas pomerom 4:1, aby sa stali len štvrtým tímom v histórii, ktorý bol takého zvratu schopný. San Jose malo aktívny vstup do zápasu, ale prvý väčší zákrok musel urobiť Antti Niemi pri šanci Richardsa. Fínsky brankár svoj tím podžral aj počas vylúčenia Boylea. V závere tretiny sa dôležitým zákrokom prezentoval pre zmenu aj Quick. Ten však kapituloval už v prvej minúte druhej tretiny, kedy Matt Irwin strelou od modrej prestrelil všetko, čo pred ním stalo. Kings po kapitulovanom góle ožili a už v 25. minúte vyrovnal skóre počas presilovky Drew Doughty. V strede tretiny okradol Quick o gól Patricka Marleaua. Quick odolal aj neskoršej presilovke domáceho tímu a to umožnilo „kráľom“ ujať sa prvýkrát vedenia v 39. minúte. Akciu začal Marián Gáborík, ktorý poslal puk Justinovi Williamsovi. Ten ho peknou prihrávkou poslal pred bránu Kopitarovi, ktorý pekným blafákom prekonal Niemiho. Kings sa dostali na koňa a v piatej minúte záverečného dejstva viedli už o dva góly, keď Tanner Pearson získal puk v rohu útočného pásma, poslal ho Tylerovi Toffolimu a ten sa trafil do čierneho. Sharks sa hrnuli dopredu a robili, čo mohli, aby strelili kontaktný gól. Kings však usilovne blokovali strely a na tie zvyšné stačil Quick. O výhre rozhodol v podstate už gól Dustina Browna, ktorý skóroval v 58. minúte pri hre Sharks bez brankára. Na konečných 5:1 zvýšil ďalším zakončením do prázdnej brány Pearson. Niemi opustil duel s 25 zákrokmi.

Gáborík odohral v zápase 13 a pol minúty a okrem asistencie si na konto pripísal aj strelu a dve trestné minúty. Spolu so spoluhráčmi ho teraz čaká séria proti ďalšiemu kalifornskému rivalovi, Anaheimu Ducks. Frustrovaní hráči San Jose zamieria na dovolenky opäť skôr, ako by chceli.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Quick (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

Dustin Brown, kapitán Kings: „Bol to výsledok toho, že sme zostali pokope ako jeden tím. O tomto je tento tím. Hráči sa navzájom podporujú, hráme spolu už roky a veríme v náš systém.“

Todd McLellan, tréner Sharks: „Minulý rok sme k postupu boli omnoho bližšie ako v tomto. Klamali by sme sami seba, ak by sme si mysleli, že sme boli bližšie v tomto roku len preto, že sa to natiahlo na sedem zápasov. Neviem, čo to bolo, ale v posledných štyroch zápasoch bolo skóre 5:18. Nebolo to ani len tesné. Mali sme jadro individualít, ktoré sa nezapísali do listiny strelcov. Minulý rok to bolo vyrovnanejšie ako tento.“

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (LAK) 13:26 0 1 1 0 1 2

-- Pozri aj: Pavúk play-off | Rozpis 2. kola | Obrat Kings



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies