Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chára nebodoval ani nevyhral, Fleury s ďalším shutoutom

V troch stredajších zápasoch NHL sa zo Slovákov predstavil v akcii len Zdeno Chára. Kapitán Bostonu nebodoval a jeho tím prehral s Rangers. Vo zvyšných dueloch zvíťazili Pittsburgh a Calgary.

Hviezdy večera:
neboli zverejnené...

Rangers zdolali Boston a predĺžili si sériu výhier

Derek Stepan prelomil tri minúty pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav, aby New York Rangers vyhral na domácom ľade nad Bostonom 3:2. Skóre duelu otvoril dvojbodový Rick Nash, Derick Brassard vyrovnával na 2:2 a Cam Talbot kryl pri svojom prvom štarte od 15. januára 18 striel, aby tím z Manhattanu zaznamenal tretie víťazstvo v sérii. Pre Nasha to bol 32. gól sezóny, ktorý ho opäť dostal do čela tabuľky ligových strelcov. Milan Lucic a Patrice Bergeron otočili stav z 0:1 na 2:1 v priebehu necelých dvoch minút ešte v prvej tretine, no ani 22 zákrokov Tuukku Raska na tretiu výhru Bruins v rade nestačilo. „Oni hrali dobre, no my sme nehrali dostatočne dobre. Nemyslím si, že sme dostatočne tvrdo bojovali, aby sme dostali puky do brány, takže sme im to dnes uľahčili," zhodnotil výkon tímu tréner Claude Julien pre agentúru AP. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára bol opäť najvyťaženejším hráčom duelu s viac ako 23 minútami na ľade. Pripísal si počas nich štyri bodyčeky, zblokoval dve strely a odobral súperovi jeden puk.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. P. Bergeron (BOS)

Fleury vynuloval Oilers, o výhre rozhodol Malkin

Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 22 striel, aby zaknihoval svoje siedme čisté konto sezóny, 35. v kariére, prvé od 18. decembra a doviedol Pittsburgh k triumfu 2:0 v Edmontone. Rozhodol o ňom Jevgenij Malkin, ktorý skóroval už po 24 sekundách druhej tretiny. Bol to jeho 20. gól v ročníku v prvom dueli po päťzápasovej absencii. David Perron strelil druhý gól len pol sekundy pred koncom prostrednej časti hry vo svojom prvom zápase na ľade jeho bývalého tímu. Obaja prekonali Viktora Fastha z 26 striel Penguins, ktorí úspešne odštartovali trojzápasový trip po západnej Kanade. Zaznamenali tretiu výhru z ostatných piatich duelov a vrátili sa na čelo Metropolitnej divízie o bod pred Islanders. „Dnes sme neodohrali dobrý zápas. Neboli sme agresívni, nenapádali sme ich rozohrávku. Dostali sa z ich obranného pásma príliš ľahko. Uznávam ich kvality, sú dobrý tím, no dnes sme im dosť pomohli," skonštatoval pre agentúru CP útočník Matt Hendricks. Oilers, ktorí prehrali tretí zápas z posledných piatich, začnú v sobotu šesťzápasový trip.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. J. Petry (EDM), 3. K. Letang (PIT)

Calgary porazilo San Jose a predbehlo ho v tabuľke

Calgary pokračovalo v úspešnej sérii domácich zápasov, keď strelilo všetky tri góly v druhej tretine, aby zvíťazilo nad San Jose 3:1. Otvárací gól vsietil v polovici zápasu Kris Russell, ktorý sa presadil po prvý raz v sezóne. Víťazný presný zásah zaznamenal o dve a pol minúty neskôr Jiří Hudler v presilovej hre a poistku pridal v závere tretiny Mason Raymond. Jonas Hiller prispel k tretej výhre v sérii 28 zákrokmi. Jediný gól hostí mu strelil John Scott v úvode záverečnej časti hry. Sharks sa v nej snažili o vyrovnanie, no ani 20 zákrokov Alexa Stalocka neodvrátilo ich druhú prehru v rade. Flames vyhrali ôsmy zápas z ostatných desiatich a zlepšili si bilanciu v rámci šesťzápasového domáceho pobytu na 4-1-0. Zostali tiež bezchybní v tejto sezóne v dueloch, v ktorých viedli po dvoch tretinách (13-0-0). Navyše, výhrou nahradili kalifornský tím na druhom mieste Pacifickej divízie. Sharks prehrali s kanadským mužstvom tretí z doterajších štyroch vzájomných súbojov v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (CGY), 2. K. Russell (CGY), 3. L. Bouma (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:03 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies