Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Slováci nebodovali, Columbus ukončil rekordnú sériu Blues

Richard Pánik ani Marián Hossa v piatok nebodovali. Kým Toronto opäť prehralo, Chicago sa tešilo z výhry. V ďalších štyroch piatkových dueloch uspeli Devils, Capitals, Blue Jackets a Penguins.

Saad rozhodol o prvej výhre nad Jets v tejto sezóne

Brandon Saad strelil svoj 16. gól v sezóne dve minúty pred koncom predĺženia, aby ukončil dvojzápasovú sériu prehier Chicaga, ktoré v piatok uspelo na ľade Winnipegu 2:1. Blackhawks porazili Jets po prvýkrát v tejto sezóne až vo štvrtom vzájomnom súboji a vďaka tomu majú pred nimi štvorbodový náskok s dvoma zápasmi k dobru. Kanadský tím sa v ostatnej dobe trápi a prehral šiesty duel v rade. V piatok pritom zásluhou Marka Scheifeleho viedol. Na 1:1 vyrovnal Patrik Kane, ktorý ukončil bezgólovú šnúru svojho tímu trvajúcu 149 minút a 25 sekund. V predĺžení potom nahrával na Saadov rozhodujúci gól. Corey Crawford prispel k triumfu 20 zákrokmi a rovnaký počet ich urobil aj jeho náprotivok Michael Hutchinson. Dvakrát zasahoval aj proti zakončeniu Mariána Hossu. Slovenský útočník odohral 18 minút, pripísal si aj dve trestné minúty a dva bodyčeky, no opäť nebodoval. Päťzápasové bodové suchoty ešte v tomto ročníku predtým nezažil.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. D. Byguglien (WPG), 3. M. Scheifele (WPG)

Eliáš strelil 400. gól v NHL pri výhre nad Maple Leafs

Patrik Eliáš sa stal 91. hráčom histórie NHL, ktorý dosiahol na hranicu 400 gólov. Jeho jubilejný gól zároveň aj rozhodol o výhre New Jersey 4:1 nad Torontom. O zvyšné góly sa postarali Tuomo Ruutu, Steve Bernier a Jaromír Jágr. Dôležitý bol aj výkon brankára. Cory Schneider totiž čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonal len Tyler Bozak. Naproti tomu, Devils ohrozili bránu Jamesa Reimera len 17 strelami. Kým „diabli“ vyhrali tretí zápas v rade, „javorové listy“ pocit víťazstve necítili už v 11. stretnutí v sérii. V piatok im chýbalo aj trocha šťastia. David Clarkson v prvej a Nazem Kadri v druhej tretine trafili bránkovú konštrukciu. Ak by skórovali, možno by sa duel vyvíjal inak a Toronto by sa nepriblížilo o krok bližšie k svojmu rekordu v počte zápasov bez víťazstva. V sezóne 1987/88 nevyhralo 15 zápasov v rade (11 prehier, 4 remízy). Richard Pánik v piatok absolvoval 12 minút a 43 sekúnd so ziskom mínusového bodu a jednej strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Eliáš (NJD), 2. C. Schneider (NJD), 3. S. Gomez (NJD)

Blue Jackets ukončili bodovú sériu Blues

Pred troma dňami boli Blue Jackets zahanbení prehrou s Arizonou, no svoju frustráciu si vybili v piatok na tíme s najlepšou formou v celej NHL. Nick Foligno zaznamenal dva góly a asistenciu, Ryan Johansen gól a dve asistencie a Columbus potešil svojich fanúšikov výhrou 7:1 nad St. Louis, ktorou si ukončil trojzápasovú šnúru prehier. Cam Atkinson, Corey Tropp, Matt Calvert a Scott Hartnell tiež skórovali, zatiaľ čo Curtis McElhinney zneškodnil 32 striel. Ako jediný ho dokázal prekonať Paul Stastny. Brian Elliott inkasoval štyri góly zo 14 striel, Jake Allen tri z 19. Blues prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu a o sériu 13 zápasov s bodom, ktorá bola v klubovej histórii rekordná.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. R. Johansen (CBJ), 3. C. McElhinney (CBJ)

Fleury vynuloval aj Calgary

Marc-Andre Fleury bude na Albertu spomínať len v dobrom. Po tom, čo v stredu vychytal nulu v Edmontone, sa mu podarilo udržať čisté konto aj v piatok v Calgary. Pittsburgh vďaka jeho 21 zákrokom porazil miestny tím hladko 4:0. Fleury zároveň prekonal klubový rekord Toma Barrassa s ôsmym čistým kontom v jednej sezóne. Sidney Crosby prispel k výhre dvoma gólmi a asistenciou, Chris Kunitz troma asistenciami. Do čierneho sa trafili aj David Perron a Brandon Sutter. V bráne domácich sa ukázali obaja gólmani. Jonas Hiller inkasoval štyri góly z 24 striel a Karri Ramo následne zastavil všetkých šesť pokusov „tučniakov“. Tí zakončia svoj trip po západnej Kanade v sobotu vo Vancouveri.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. C. Kunitz (PIT), 3. M. Fleury (PIT)

Capitas vyhrali tretí duel v rade vďaka Grubauerovi

Washington povolal z „farmy“ Philippa Grubauera a v piatok mu umožnil prvý štart v NHL v tejto sezóne. Mladý Nemec sa za dôveru odvďačil 23 zákrokmi, ktorými doviedol Capitals k výhre 3:2 nad Anaheimom. V sobotu napriek tomu poputuje späť do AHL. O výhre rozhodol v nájazdoch Nicklas Backstrom, no svoj nájazd premenil aj Jevgenij Kuznecov, ktorý v normálnom hracom čase prihrával na oba góly svojho tímu. O ne sa postarali dvojbodový Jason Chimera a John Carlson. Iľju Bryzgalova prekonali z 34 striel. Dvojbodový Ryan Kesler a Corey Perry vsietili góly Ducks.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. J. Chimera (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (TOR) 13:43 0 0 0 -1 0 1 2
M. Hossa (CHI) 18:03 0 0 0 0 2 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies