Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview 3. kola – Hossa je stále na ceste za tretím pohárom

Najlepší tím základnej časti je stále v hre, najlepší tím Západnej konferencie takisto. V konferenčnom finále ich však budú čakať nároční súperi, ktorí sú odhodlaní získať Stanley Cup. Play-off sa blíži ku svojmu vrcholu a už v sobotu odštartujú atraktívne boje o finálovú účasť. Slovensko v nich bude zastupovať Marián Hossa.

Finále Západnej konferencie

ANAHEIM DUCKS (P1) – CHICAGO BLACKHAWKS (C3)
Jediný Slovák, ktorý v play-off zotrval po prvom kole, je Marián Hossa. Jeho tím prešiel druhým kolom ľahšie ako sa čakalo, a tak trenčiansky odchovanec stále živí svoje šance na majstrovský hetrik. Chicago však v sérii proti Anaheimu nebude favoritom. Ducks v prvých dvoch kolách prehrali len jeden zápas a chcú na skvelú základnú časť zareagovať aj prvou finálovom účasťou od roku 2007, keď vyhrali svoj jediný Stanley Cup. Blackhawks zabojujú o tretí titul za posledných sedem rokov.

Anaheim prešiel prvými dvoma kolami ako nôž maslom, ale so všetkou úctou k Winnipegu a Calgary, až teraz narazí na poriadneho súpera. Chicago medzitým prešlo cez Nashville a Minnesotu. Oba kluby sa v play-off stretávajú premiérovo. V základnej časti sa vo všetkých troch darilo herne lepšie Chicagu, ktoré vyhralo dva zápasy v Anaheime. Domáci prehralo.

Oba tímy si účasť v konferenčnom finále plne zaslúžia a určite sa postarajú o zaujímavú bitku. Ducks sú v súčasnosti fyzickým tímom stavaným podobne ako Los Angeles. Nemajú síce také skúsenosti ako súper, no vykompenzujú to hladom po úspechu. Ten však určite majú aj Blackhawks, ktorí stavajú na rýchlosti a zručnostiach. Ide presne o to, čo „Káčerom“ v tomto ročníku príliš nevyhovovalo.

Článok pokračuje pod reklamou

Bilancia: z pohľadu Blackhawks 2-1-0
Prvý zápas série: 17. mája v Anaheime
Slováci: Marián Hossa (CHI)
Očakávame: tesný postup Ducks

Finále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS (M1) – TAMPA BAY LIGHTNING(A2)
O post šampióna Východnej konferencie si to rozdajú New York Rangers a Tampa Bay Lightning, ktorí majú za sebou náročné dve kolá. Rangers ako víťaz základnej časti vyradili Pittsburgh síce v piatich zápasoch, ale každý zápas bol bojovný a vyrovnaný. Ešte ťažšia bola séria proti Washingtonu, ktorú rozhodoval siedmy duel. Lightning absolvovali v sériách proti Detroitu a Montrealu 13 zo 14 možných zápasov.

Rangers si zahrajú vo svojom treťom konferenčnom finále za ostatné štyri roky a majú šancu sa stať prvým tímom, ktorý obháji zisk Prince of Wales Trophy, od roku 2009, keď to dokázali Penguins. Lightning sa takto ďaleko nedostali od roku 2011 a zabojujú o svoju prvú finálovú účasť od roku 2004, keď získali svoj jediný Stanleyho pohár. Ani jeden tím play-off nezačal tak presvedčivo, ako sa čakalo, no forma gradovala a hlavne newyorský tím môže posilniť fakt, že proti Capitals zvládol otočiť sériu, v ktorej prehrával už 1:3 na zápasy.

V základnej časti to bolo zaujímavé, pretože Rangers boli v zápasoch aktívnejší, no nakoniec ani jeden z troch nevyhrali. Play-off je však iná súťaž. Navyše, v sobotu sa tímy stretnú po prvýkrát od 1. decembra. Oba tímy sú rýchle, a tak možno očakávať zaujímavý hokej s častejšími streleckými šancami. Tímy však už dokázali, že vedia zahrať spoľahlivo aj defenzívne. Pokiaľ ide o bránkovisko a skúsenosti, tam má navrch mužstvo Alaina Vigneaulta.

Bilancia: z pohľadu Lightning 3-0-0
Prvý zápas série: 16. mája v New Yorku
Slováci: -
Očakávame: postup Lightning

Ako sme tipovali?

Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
Peter Procházka
Peter Rendek
ANA-CHI
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
5 zápasov
NYR-TBL
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
5 zápasov
 *
7 zápasov

Pozri aj: Rozpis 3. kola play-off



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies