Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Uspeje Chicago v Anaheime aj v 1. zápase finále konferencie?

Anaheim bol po základnej časti najlepším tímom Západnej konferencie, ale Chicago patrilo medzi tímy, ktoré mu robili problémy. V nedeľu sa medzi klubmi odštartuje ich prvá vzájomná séria play-off a bude sa hrať o veľa – o účasť vo finále Stanleyho pohára.

Prvý zápas sa odohrá v Kalifornii, kde sa však Blackhawks v tomto ročníku darilo. Chicago odohralo v Anaheime dva zápasy a v oboch vyhralo pomerom 4:1. Na ľade Ducks naposledy neuspelo 20. marca 2013. Uspieť bude chcieť aj teraz.

Ducks si vyslúžili výhodu domáceho ľadu za skvelú základnú časť. V prvých dvoch kolách vďaka tomu mali prijateľných súperov – Winnipeg vyradili v štyroch zápasoch a Calgary v piatich. Doteraz prehrali len raz, no až teraz čelia poriadnej výzve.

Blackhawks potrebovali odohrať o jeden zápas viac. Hneď v prvom kole narazili na náročného súpera v podobe nevypočítateľného Nashville, ktorý vyradili po šiestich zápasoch. Dvakrát vyhrali až po predĺženiach. V druhom kole však ukázali svoju silu a Minnesotu vyprevadili z bojov o pohár v štyroch zápasoch.

Článok pokračuje pod reklamou

Oba tímy sú pred zápasom nedočkavé, pretože mali dlhšie voľno – Chicago deväťdňové, Anaheim šesťdňové. Ducks sú však na podobné prestávky zvyknutí. „Takýto oddych je skvelý, ale chalani sú nedočkaví. Každý je už pripravený znova hrať,“ povedal útočník Corey Perry pre AP.

Chicago prišlo do Anaheimu v sobotu po tom, čo viac ako týždeň strávilo doma. Aj Blackhawks sú nedočkaví zahrať si opäť zápas. Na výzvu sa tešia. „Budeme čeliť skvelému tímu. Majú v zostave niekoľko hráčov, ktorí nevyhrali len Stanley Cup, ale aj olympiádu. Vyzerajú ako tím, ktorý vie, ako vyhrávať,“ skonštatoval útočník Patrick Kane.

Oba tímy sa radia medzi tie najúspešnejšie za ostatné roky. Ducks si zahrajú vo svojom štvrtom konferenčnom finále od roku 2003, pričom raz vyhrali Stanley Cup. Blackhawks odohrajú od spomínaného roku piate finále konferencie a tituly získali dva.

 
 
Ducks vs. Blackhawks
8-1
Bilancia v play-off
8-2
3,89
Priemer strelených gólov na zápas
3,20
2,00
Priemer inkasovaných gólov na zápas
2,80
31,0%
Úspešnosť presiloviek
20,0%
87,1%
Úspešnosť oslabení
72,7%
F. Andersen
92,5% úsp.zákr.
GAA 1,96
Brankári
C. Crawford
91,6% úsp.zákr.
GAA 2,60
C. Perry
15 bodov
Najproduktívnejší hráč
P. Kane
13 bodov
C. Perry
7 gólov
Najlepší strelec
P. Kane
7 gólov
R. Getzlaf
10 asistencií
Najlepší nahrávač
D. Keith
8 asistencií



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies