Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Chárov stav po zranení bude posudzovaný denne

Obranca a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára nevydržal byť zdravým dlho. Už v jeho prvom tohtoročnom prípravnom zápase utrpel poranenie hornej časti tela po absorbovaní bodyčeku od Ryana Bourquea. Našťastie, nejde o nič vážne.

Tridsaťosemročný Trenčan stihol vo štvrtkovom dueli proti New Yorku Rangers (4:3 SN) odohrať iba minútu a 57 sekúnd počas troch striedaní predtým, ako sa ho v piatej minúte útočník Rangers snažil poslať na vlastnú striedačku.

Tréner Bruins Claude Julien prostredníctvom klubového účtu na Twitteri v piatok popoludní oznámil, že zdravotný stav strieborného medailistu z MS 2012 bude posudzovaný denne. Podľa neho ide o dobrú správu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Povedali mi, že jeho stav budú posudzovať denne. Nič viac zatiaľ neviem. Nie som lekár, ale podľa mňa je to dobrá správa. Myslel som si totiž, že by to mohlo byť aj horšie," povedal Julien po piatkovom tréningu v Ristuccia Arene.

Pre víťaza Norris Trophy i Stanley Cupu je to veľká komplikácia, keďže celé leto sa zotavoval zo zranení z konca uplynulej sezóny. V tej novej by mal pritom pozmenený tím priviesť späť do play-off. Každé poranenie je, navyše, v jeho veku dvojnásobne nepríjemné a liečba si vyžaduje viac času. Je tiež náročnejšie dostať sa do formy.

Význam Cháru pre tím si dobre uvedomuje aj Torey Krug. „Je tou najdôležitejšou súčasťou nášho tímu. Je našim kapitánom i lídrom. A je náročné hrať bez vášho lídra. Neviem však, ako na tom bude. Ak už budeme musieť hrať bez neho, pôjdeme ďalej a nebudeme sa obzerať späť," povedal mladý obranca pre Boston Globe.

Boston prišiel v tomto prípravnom období už o troch hráčov. Pred Chárom sa zranili aj obranca Dennis Seidenberg a útočník Sam Griffith. Prvý menovaný vynechá po operácii chrbta dva mesiace, druhý pre natiahnuté postranné väzivo v ľavom kolene tri až štyri týždne.

Chárov kontakt s Bourqueom:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies