Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Bude Šatan adekvátna náhrada za Blakea?

Jedna z hlavných otázok, na ktoré musia Islanders v sezóne 2007-08 nájsť odpoveď je, ako nahradiť 40 gólov, ktoré v minulej sezóne vsietil Jason Blake, ktorý v lete podpísal kontrakt s Torontom.

Garth Snow, generálny manažér ostrovanov, sčasti vyplnil dieru po Blakeovi podpísaním piatich nových útočníkov, medzi ktorými sú aj také mená ako Bill Guerin a Mike Comrie, ale ozajstná odpoveď bola aj tak „doma“. Viac-menej, Miroslav Šatan je nový Jason Blake v tímovej hierarchii.

Rozdiel je, že 40 gólov predstavuje zlom v Blakeovej kariére, ktorého maximum bolo 28 gólov. Šatan je osvedčený strelec, ktorý dokázal streliť 29 a viac gólov v šiestich sezónach. Ale po poklese na 27 gólov v poslednej sezóne sa Šatan veľmi podobá Blakeovi. Má pred sebou posledný rok kontraktu s Islanders a má o to vyššiu motiváciu podávať kvalitné výkony, ktoré mu zaručia dobrú východiskovú situáciu pred následným podpisom novej zmluvy.

Šatan je pripravený prebrať Blakeovu rolu, špeciálne pozície v presilovkách, ktoré stratil v prospech Blakea. „Ak sa nestane niečo nepredvídateľné a ja budem zdravý a dostanem dôveru od trénera, dostatok času na ľade, potom myslím, že ja môžem byť ten, kto nahradí Blakea,“ povedal Šatan. „Nikdy to si tým nemôžete byť istý, ale je tu určite taká možnosť. Tak to cítim.“

Tak, ako bol Blake poslednú sezónu úspešný, tak bol aj rozrušovaný nedostatočným pokrokom vo vyjednávaní o novom kontrakte a možnosťou výmeny do iného týmu. Šatan, ktorý bude mať 22. októbra 33 rokov, povedal, že on by radšej nevyjednával o novom kontrakte počas sezóny, lebo len tak sa môže plne sústrediť na hokej.

„Čo sa týka situácie okolo kontraktu, kto vie, čo sa môže stať?“ Povedal Šatan. „Ale ja sa o to teraz nestarám.“

Priestor v presilovkách je cesta, ako sa priblížiť 40 gólom. V sezóne 2005-06 Šatan strelil 17 gólov v presilovkách, čo mu veľmi pomohlo k celkovým 35 gólom, ale v ostatnej sezóne strelil iba 7 presilovkových gólov a nastupoval až v druhej presilovkovej formácií.

„Nasadenie hráča na presilovky je pre neho signálom, že tréner s ním ráta. Vždy to dvihne sebavedomie,“ povedal Šatan. „Presilovky sú pravdepodobne najdôležitejšia časť hry. Byť v presilovkovej formácií a spraviť niečo pre tím, alebo streliť gól je vždy príjemné.“

Šatan síce v príprave hral v druhej presilovkovej formácií, ale Nolan povedal, že Šatan bude hrať dôležitú úlohu v presilovke 5 na 3.

Aj napriek tomu, že Šatanove štatistiky poklesli, získal si Nolanov rešpekt, lebo hrával aj napriek zlomenej kostičke v nohe. Kvôli bolestiam mnoho netrénoval, ale na zápasy nastupoval pravidelne.

„Týždeň alebo dva som bral lieky na tíšenie bolesti, ale bolesť neutíchala. Poslali ma na röntgen, ktorý odhalil fraktúru. Doktor mi odporúčal dať si pauzu, nech sa noha vylieči, ale ja som odmietol, hral som napriek bolestiam, môj pohyb na ľade bol obmedzený, ale ja som chcel pomôcť tímu dostať sa do play-off,“ povedal Šatan. „Pre mňa opustiť tím a sledovať zápas z tribúny nie je to pravé. Cítil som, že stále môžem pevne stáť na nohe a môžem pomôcť tímu“.

Hráč ako Miroslav Šatan je presne typ hokejistu, ktorý môže nahradiť Blakea. Šatan zatiaľ vsietil 40 gólov iba v sezóne 1998-99 v drese Buffala, dúfajme, že sa mu to ešte niekedy podarí.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies