Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Tatar oslávil narodeniny gólom, Gáborík asistoval

V utorok sa v NHL odohralo desať zápasov aj so štyrmi slovenskými útočníkmi. Bodovali aj vyhrali dvaja z nich. Tomáš Tatar skóroval pri výhre Detroitu v deň svojich 25 narodenín, Marián Gáborík si pripísal asistenciu. Patrick Kane zaokrúhlil svoju bodovú sériu na 20 duelov.

Hviezdy večera:
1. Filip Forsberg (NSH): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Justin Abdelkader (DET): 2 góly, 1 asistencia
3. Jevgenij Malkin (PIT): 1 gól, 2 asistencie

Tatar skóroval pri výhre Detroitu, Jurčo opäť na tribúne

Tomáš Tatar oslávil svoje 25. narodeniny deviatym gólom v ročníku, ktorým po 94 sekundách otvoril skóre domáceho zápasu Detroitu proti Buffalu. Ten nakoniec zvíťazil 5:4 po tom, čo sa v samostatných nájazdoch ako jediný presadil v tretej sérii Brad Richards. V riadnej hracej dobe skórovali aj Drew Miller a dvakrát Justin Abdelkader, ktorý pridal asistenciu. Druhým gólom vynútil v tretej tretine v presilovej hre predĺženie. Gustav Nyquist dvakrát asistoval, kým Petr Mrázek sa prezentoval 28 zákrokomi a chytil všetky tri nájazdy súpera. V normálnom hracom čase mu strelili góly dvakrát Evander Kane a raz dvojbodový Zemgus Girgensons (presilovka) so Zachom Bogosianom. Ten zavŕšil obrat Sabres z 1:3 na 4:3. Rasmus Ristolainen nazbieral tri asistencie a Linus Ullmark urobil až 42 zákrokov. Chytil aj dva nájazdy, ale Buffalo prehralo ôsmy zápas z ostatných desiatich. Tatar ho ohrozil štyrmi strelami a počas necelých 16 minút v akcii si pripísal aj plusový bod. Jeho mladší krajan Tomáš Jurčo bol po odohraní jedného duelu opäť len zdravým náhradníkom.

Tatrov deviaty gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Abdelkader (DET), 2. R. Ristolainen (BUF), 3. D. Miller (DET)

Gáborík asistoval pri výhre Kings, ktorí predĺžili sériu prehier Canucks

Zo Slovákov bodoval v utorok už iba Marián Gáborík, ktorý zaznamenal svoju tretiu prihrávku v sezóne a pomohol Los Angeles otočiť domáci zápas proti Vancouveru vo svoj prospech. Rozhodol o tom v tretej minúte predĺženia Anže Kopitar. Nadstavený čas vynútil v tretej tretine presikovkovým gólom Drew Doughty, pri ktorom si sekundárnu asistenciu pripísal slovenský krídelník. Kings prestrieľali súpera v záverečnej časti hry pomerom 15:1, ale skvelý výkon Jacoba Markströma priniesol Canucks aspoň bod. Daniel Sedin ich síce v prvej tretine v presilovej hre poslal do vedenia, ale nakoniec prehrali tretí zápas v sérii. Štvorzápasový trip tak ukončili s bilanciou 1-1-2. V dueloch, ktoré rozhodoval jeden gól, si zhoršili sezónnu bilanciu na 3-7-7. Kings vyhrali druhý domáci zápas po sebe aj zásluhou 15 zákrokov Jonathana Quicka. Gáborík v ňom odohral vyše 16 minút aj so ziskom menšieho trestu. Hosťom chýbali pre zranenia v zostave útočníci Jake Virtanen s Chrisom Higginsom, ako aj obranca Christopher Tanev.

Tretia asistencia Gáboríka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Markström (VAN), 3. D. Doughty (LAK)

Wild ukončili v Chicagu sériu prehier, Kane bodoval v 20. zápase po sebe

Ryan Suter strelil v 54. minúte rozdielový gól Minnesoty, ktorá zvíťazila v Chicagu 2:1 a ukončila si trojzápasovú sériu prehier. Prispeli k tomu aj otvárací gól Jasona Pominvillea, dve asistencie Mikaela Granlunda a 30 zákrokov Devana Dubnyka. Toho prekonal iba Patrick Kane v prostrednej tretine v presilovej hre. Natiahol tak svoju bodovú sériu na 20 zápasov a už iba jeden mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Bobbyho Hulla. Corey Crawford zastavil 34 striel, ale obhajca titulu prehral prvý domáci duel po návrate zo šesťzápasového tripu a celkovo druhý po sebe. V jeho zostave nechýbali obaja slovenskí útočníci. Starší Marián Hossa odohral 19 a štvrť minúty, počas ktorých zaznamenal jeden menší trest, štyri strely, bodyček a dva bloky. Marko Daňo strávil v akcii takmer 13 minút s troma streleckými pokusmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. P. Kane (CHI), 3. J. Pominville (MIN)

Colorado zvíťazilo v New Jersey

Matt Duchene a Tyson Barrie skórovali v priebehu štyroch minút v úvode druhej tretiny a Reto Berra zastavil 27 striel. Colorado vďaka tomu vyhralo na ľade New Jersey pomerom 2:1 a zaznamenalo tretí triumf v posledných piatich dueloch. Výsledok skorigoval v úvode záverečnej tretiny Travis Zajac, ale ani 23 zákrokov Coryho Schneidera pri jeho piatom štarte po sebe neodvrátilo tretiu prehru Devils v ostatných štyroch dueloch. Berra stál v bráne prvýkrát po štyroch zápasoch a pri otváracom góle Duchenea si pripísal prvú asistenciu v sezóne. Avalanche vyhrali prvý duel na aktuálnom štvorzápasovom tripe (1-1-0). „Reto nás dnes podržal, presne takéto výkony brankárov nás vrátia do boja o play-off. Dnes nemusel v bráne čarovať, ale urobil zákrok, keď to bolo najviac potrebné. Celkovo sme predviedli dobrý tímový výkon," skonštatoval tréner Patrick Roy pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. M. Duchene (obaja COL), 3. K. Palmieri (NJD)

Pacioretty rozhodol v závere o víťazstve Montrealu nad Columbusom

V Bell Centre skórovali obaja kapitáni. Max Pacioretty sa strelecky presadil v 58. minúte zápasu v presilovej hre, čím rozhodol o domácej výhre Montrealu nad Columbusom 2:1. S 13 gólmi je najlepším strelcom tímu, pričom si predĺžil bodovú sériu na päť duelov. Skóre zápasu otvoril Paul Byron v úvode prvej tretiny a Mike Condon predviedol pri svojom treťom štarte v sérii 22 zákrokov. Prekonal ho iba Nick Foligno, ktorý vyrovnával stav v závere úvodnej časti hry svojím prvým gólom po 20 zápasoch. Canadiens vyhrali piaty duel z posledných šiestich napriek tomu, že ho dohrávali bez obrancu Alexeja Jemelina. Ten sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii, ale v prvej tretine bol vylúčený do konca duelu za bodyček na Matta Calverta. Blue Jackets, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, privítali späť v zostave Brandona Dubinského po jednozápasovej suspendácii.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. P. Byron (obaja MTL), 3. N. Foligno (CBJ)

Flyers si predĺžili víťaznú sériu, Medvedev strelil svoj prvý gól v NHL

Ottawa na domácom ľade dvakrát zmazala jednogólový náskok Philadelphie, ale nakoniec jej podľahla 2:4. Rozdielovým bol presný zásah dvojbodového Waynea Simmondsa zo záveru druhej tretiny. Sean Couturier v tretej tretine potvrdil prvú trojzápasovú víťaznú sériu Flyers v sezóne strelou do prázdnej brány. Skóre duelu otvoril Shayne Gostisbehere a na do vedenia 2:1 posielal hostí Jevgenij Medvedev svojím premiérovým gólom v NHL. Couturier pridal v zápase dve asistencie a Steve Mason kryl ako prvá hviezda duelu 23 striel. Prekonali ho Zack Smith a Mike Hoffman, ktorý strelil svoj siedmy gól v ostatných siedmich zápasoch. Craig Anderson chytil 29 striel, ale nezabránil druhej domácej prehre Senators po sebe. Navyše, prišli pri nej o dvoch útočníkov. V druhej tretine duel opustil Milan Michálek po zblokovaní strely Radka Gudasa, v tretej Mika Zibanejad po údere do tváre od toho istého hráča.

Hviezdy duelu: 1. S. Mason (PHI), 2. Z. Smith (OTT), 3. W. Simmonds (PHI)

MacKenzie rozhodol o tretej výhre Panthers v sérii

Derek MacKenzie odohral svoj prvý dvojgólový zápas od 12. marca 2011 v drese Columbusu a jeho dva presné zásahy rozhodli o víťazstve Floridy na ľade St. Louis 3:1. Rozdielový bol gól na 2:0 v 33. minúte duelu iba 13 sekúnd po otváracom góle Brandona Pirriho. MacKenzie pri oboch góloch ťažil zo strát puku súperových hráčov, a preto boli bez asistencií. Roberto Luongo pomohol k tretej výhre v sérii 29 zákrokmi. Ako jediný z hráčov Blues ho prekonal David Backes, a to len 21 sekúnd po úvodnom góle MacKenzieho. Ten potom o štyri minúty neskôr poistil triumf Panthers. Všetky góly inkasoval Jake Allen z 15 striel. V tretej tretine ho nahradil Brian Elliott, ktorý kryl zvyšných osem striel. Blues prehrali v riadnej hracej dobe po prvý raz od 18. novembra, po piatich zápasoch. Floride chýbal pre zranenie z tréningu útočník Nick Bjugstad, ktorého nahradil Dave Bolland.

Dva góly Panthers v priebehu 13 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. D. MacKenzie, 2. B. Pirri (obaja FLA), 3. D. Backes (STL)

Nashville zastavil rozbehnutú Arizonu, Forsberg žiaril

Filip Forsberg strelil v tretej tretine dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu, čím rozhodol o domácej výhre Nashville nad Arizonou 5:2. Coyotes viedli po presilovkovom góle Olivera Ekman-Larssona z prvej tretiny 1:0 a po presnom zásahu Kylea Chipchuru zo zo záveru prostrednej tretiny 2:1. Ten bol jeho 100. bodom v NHL. Predators však v záverečnej časti hry strelili štyri góly a ukončili svoju dvojzápasovú sériu prehier, ako aj súperovu trojzápasovú víťaznú šnúru. Calle Järnkrok vyrovnával ešte v druhej tretine v presilovke na 1:1, no skórovali aj dvojbodový Mike Ribeiro a James Neal, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Shea Weber si pripísal tri asistencie, kým Pekka Rinne čelil iba 15 strelám. Mike Smith predviedol 36 zákrokov, ale Predators si napriek tomu zlepšili domácu bilanciu v sezóne na 8-2-2. Prišli však o útočníka Mikea Fishera, ktorý zápas opustil v druhej tretine pre zranenie dolnej časti tela. Domácim chýbal aj Colin Wilson, kým hosťom kapitán Shane Doan.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. M. Ribeiro, 3. S. Weber (všetci NSH)

Flames sa vrátili na víťaznú koľaj po neúspešnom tripe

Calgary prehrávalo po dvoch tretinách s Dallasom 0:3, ale v tretej dokázalo vyrovnať stav a v nájazdoch Sean Monahan rozhodol o jeho domácom víťazstve 4:3. Flames tak ukončili trojzápasovú sériu prehier z ostatného tripu a vyhrali piaty domáci zápas po sebe. Monahan v riadnej hracej dobe dvakrát asistoval, a to aj pri góle Dougieho Hamiltona, ktorý v 58. minúte vynútil nadstavený čas. Pred ním skóroval Johnny Gaudreau, ktorý neskôr premenil aj svoj nájazd. Obrat naštartoval gól Mikaela Backlunda, kým Karri Rämö chytil 26 striel a jeden nájazd. Prekonal ho v nich iba Patrick Sharp, v riadnej hracej dobe mu strelili góly Jason Spezza, Cody Eakin a Mattias Janmark. Antti Niemi kryl 29 striel, ale nechytil ani jeden z troch nájazdov a Stars tak nevyhrali tretí duel po sebe. Navyše, pokazili si dovtedy bezchybnú sezónnu bilanciu v zápasoch, v ktorých viedli po dvoch tretinách (10-0-0).

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. TJ Brodie (obaja CGY), 3. J. Spezza (DAL)

Pittsburgh zvíťazil v San Jose po vyše 18 rokoch

Phil Kessel strelil dva góly, Jevgenij Malkin pridal ku gólu dve asistencie a Pittsburgh vyhral na ľade San Jose 5:1. Víťazný gól vsietil Matt Cullen a jednu z dvoch presiloviek hostí využil dvojbodový David Perron. Chris Kunitz dvakrát asistoval a Marc-Andre Fluery prispel 33 zákrokmi k prvému víťazstvu Penguins v San Jose od 22. októbra 1997. Malkinovi sa bodovo i strelecky darí, skóroval už vo štvrtom dueli po sebe. Jediný gól Sharks, ktorí si zhoršili domácu bilanciu v sezóne na 4-7-0, strelil Patrick Marleau za stavu 0:3 v početnej prevahe. Martin Jones opustil duel s 24 zákrokmi. Inkasoval iba štyrikrát, keďže druhý Kesselov gól padol už do odkrytej brány. San Jose nepomohol ani návrat obrancu Justina Brauna do zostavy po dvojzápasovej absencii. Nahradil v nej Matta Tennysona.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. Ch. Kunitz, 3. P. Kessel (všetci PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:47 1 0 1 +1 0 4 0
M. Hossa (CHI) 19:15 0 0 0 0 2 4 1
M. Gáborík (LAK) 16:04 0 1 1 0 2 0 0
M. Daňo (CHI) 12:49 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies