Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Uľavilo sa mu! Gáborík ukončil gólové suchoty veľkým štýlom

Na také góly sa pozerá príjemne, pretože vyčarujú spomienky na Mariána Gáboríka v najlepších rokoch. V súčasnosti slovenský útočník Los Angeles Kings neskóruje tak často a v nedeľu si ukončil dlhé gólové i bodové suchoty.

Gáborík skóroval z úniku v poslednej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre svojho tímu 3:2 nad rivalom zo San Jose. Bol to jeho deviaty gól v sezóne a len druhý v ostatných 17 zápasoch. Na gól čakal 10 zápasov, na bod sedem.

„Snažím sa pomáhať k víťazstvám a jednoznačne sú to skvelé pocity, keď môžete prispieť k víťazstvu aj gólom. Už to veru trvalo dlho,“ priznal Gáborík pre AP. „Dostal som sa do takého polovičného úniku a snažil som sa zakončiť nad lapačku. Som rád, že to prešlo do brány. “

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík by nemal príležitosť streliť svoj druhý víťazný gól v sezóne bez Vincenta Lecavaliera. Ten vďaka svojej priebojnosti vynútil predĺženie počas hry bez brankára, len 12,2 sekundy pred koncom tretej tretiny. Bol to jeho štvrtý gól v deviatich zápasoch.

„Určite sa cítim dobre, keď som skóroval 12 sekúnd pred koncom. Skvele to však zahral Brown. V skutočnosti sme mali aj očný kontakt, keď šiel do rohu, a tak videl, že spoza brány idem pred ňu. Bolo to zahrané perfektne. Bol som tam v ten správny čas,“ poznamenal Lecavalier.

Kings mali radosť z výhry, ktorou ukončili krátku, dvojzápasovú sériu prehier. Podarilo sa im to aj bez útočníka Milana Lucica, ktorý si v nedeľu odpykával jednozápasovú suspendáciu.

„Samozrejme, že to bola pre nás veľká strata, ale dokázali sme vystupňovať svoju hru. Po nie veľmi dobrom výkone v sobotnom zápase sme dnes večer hrali veľmi dobre. Sú to pre nás dôležité dva body,“ povedal Gáborík, ktorý ukončil druhé najdlhšie gólové suchoty v sezóne.

A hoci sa desať zápasov zdá na takého kanoniera veľa, jeho najhoršiu sériu to vôbec neohrozovalo. Na prelome rokov 2003 a 2004 čakal na gól až 14 zápasov. Raz čakal na gól 12 zápasov a dvakrát 11. Jednu 11-zápasovú sériu ťahal aj v tejto sezóne.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies