Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Černák skóroval premiérovo v NHL, Tatar prišiel o bodovú sériu

V sobotu v noci sa v NHL odohralo trinásť zápasov aj so štvoricou Slovákov, z ktorých len jeden bodoval aj sa tešil z výhry. Podarilo sa to Erikovi Černákovi, ktorý sa dočkal prvého gólu v NHL. Jack Roslovic zaznamenal hetrik, Brent Burns vyrovnal jeden ligový rekord.

Černák pomohol prvým gólom v kariére k výhre nad Rangers

Tampa Bay si vytvorila trojgólové vedenie, aby napokon uspela na ľade Rangers pomerom 3:2 a ako prvý tím v sezóne dosiahla na hranicu 80 bodov. Náskok pomohol vybudovať aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý svojím prvým gólom v NHL zvyšoval stav na 2:0. Prvý gól strelil Yanni Gourde a tretí, nakoniec víťazný, Steven Stamkos. Louis Domingue pomohol k triumfu 31 zákrokmi. Prekonali ho Mats Zuccarello a Kevin Hayes, dve asistencie si pripísal Mika Zibanejad. Henrik Lundqvist pri druhej prehre New Yorku z posledných troch zápasov urobil 20 zákrokov. Černák ho dokopy ohrozil dvakrát. Odohral 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po Victorovi Hedmanovi. Pripísal si aj dva plusové body a dva bloky. Zuccarello odohral 500. duel v lige.

Černákov prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. L. Domingue (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Bernier doviedol Detroit k výhre nad Ottawou, Jaroš bez bodu

Ottawa odohrala jeden zo svojich najlepších defenzívnych duelov sezóny, ale aj tak nestačila doma na hráčov Detroitu. Jonathan Bernier zneškodnil všetkých 35 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a doviedol Red Wings k výhre 2:0 napriek tomu, že ich Senators obmedzili len na 21 striel – najmenej v sezóne. „Je to frustrujúce. Keď máte 35 striel a na vašu bránu ide len 21, keď vidíte tvrdú prácu svojich hráčov a veľké zlepšenie oproti piatku, ale nedokážete to využiť,“ poznamenal tréner Guy Boucher. Danny DeKeyser a Darren Helm dokázali prekonať Craiga Andersona v prvej tretine, aby Detroit uspel v treťom zápase po sebe a zlepšil si bilanciu v posledných siedmich na 5-2-0. „Dnes sme neurobili veľa vecí správne, ale našli sme cestu k dvom bodom. Nehrali sme dosť dobre, ale mali sme v bráne skvelého brankára a to urobilo rozdiel,“ priznal Niklas Kronwall. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral pri štvrtej prehre Ottawy po sebe len desať minút. Zaznamenal jednu strelu a jeden mínusový bod. Generálny manažér Ken Holland sa stal historickým lídrom Detroitu s 914 výhrami vo funkcii. Prekonal zápis Jacka Adamsa. Helm odohral 600. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. D. DeKeyser, 3. D. Helm (všetci DET)

Hischier zariadil triumf Devils v Montreale, Tatar prišiel o bodovú sériu

Nico Hischier najskôr v tretej tretine vyrovnal stav na 2:2 a v závere druhej minúty predĺženia rozhodol o víťazstve New Jersey 3:2 v Montreale. Napriek dvom rozhodujúcim gólom však nebol prvou hviezdou zápasu. Stal sa ňou brankár MacKenzie Blackwood, ktorý prispel k druhej výhre Devils v posledných troch zápasoch 37 zákrokmi. Recept na neho našli Jesperi Kotkaniemi a Phillip Danault, ktorí dvakrát posielali Canadiens do vedenia. Will Butcher vyrovnával stav na 1:1 v závere prvej tretiny v presilovke. Antti Niemi chytil 24 striel pri druhej prehre kanadského tímu v ostatných troch dueloch. Slovenský útočník Tomáš Tatar prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu. Za 16 a štvrť minúty na ľade zaznamenal mínusový bod a jednu strelu na Blackwooda. Taktiež stratil jeden puk v prospech súpera. Jeho spoluhráč Carey Price si odpykal suspendáciu za neúčasť v zápase hviezd.

Hischierov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. N. Hischier (obaja NJD), 3. J. Kotkaniemi (MTL)

Burns zariadil triumf Sharks nad Arizonou, Pánikovi neuznali gól

Brent Burns skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre San Jose 3:2 nad Arizonou. Pripísal si aj asistenciu. S 13 gólmi v predĺžení v kariére vyrovnal ligový rekord obrancu, ktorý teraz zdieľa so Scottom Niedermayerom. Kevin Labanc a Joe Pavelski otočili stav zápasu z 0:1 na 2:1 za 44 sekúnd v druhej tretine, kým Martin Jones prispel k druhému triumfu po sebe a po predošlých troch prehrách 31 zákrokmi. Kapituloval po strelách Conora Garlanda a Josha Archibalda. Slovenský útočník Richard Pánik odohral 17 minút s bilanciou mínusový bod, tri strely a dva bodyčeky. V 34. minúte vyrovnal skóre na 2:2, ale jeho gól neplatil pre nedovolené bránenie Jonesovi v hre. Darcy Kuemer predviedol 32 zákrokov, no Coyotes prehrali druhý zápas v rade po predchádzajúcich dvoch výhrach. Sharks hrali stále bez Erika Karlssona, ale vrátil sa im do zostavy Marc-Edouard Vlasic. Arizone nepomohol ani návrat Olivera Ekman-Larssona do akcie.

Pánikov neuznaný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. D. Kuemper (ARI), 3. K. Labanc (SJS)

Flyers otočili zápas s Oilers a predĺžili si víťaznú sériu

Nolan Patrick skóroval po dvoch minútach predĺženia, čím zavŕšil obrat z 2:4 a rozhodol o domácej výhre Philadelphie 5:4 nad Edmontonom. Zvíťazila siedmykrát v sérii, najviac od konca roka 2016 (10). Gólmi k tomu prispeli aj trojbodový Claude Giroux, dvojbodový Sean Couturier, Travis Konecny a Wayne Simmonds, pričom všetci štyria využili presilovky. Jakub Voráček trikrát asistoval a Carter Hart sa zaskvel 40 zákrokmi pri jeho šiestom triumfe v sérii. Len dva mu chýbajú na vyrovnanie ligového rekordu brankára do 21 rokov (Jocelyn Thibault). Prekonali ho dvojbodoví Connor McDavid so Zackom Kassianom (oslabenie), ako aj Ty Rattie a Adam Larsson. Cam Talbot kryl 34 striel, ale on ani vedenie 3:1 a 4:2 nezabránili štvrtej prehre Oilers po sebe. Patrick strelil 10. gól v sezóne, Couturier 20. a McDavid 30. v jeho 50. dueli sezóny. Skôr to v klubovej histórii dokázal naposledy Jimmy Carson v ročníku 1988/89 (38). Giroux dosiahol métu 40 asistencií ôsmykrát v kariére, tretí najvyšší počet v histórii Flyers po Bobbym Clarkeovi (13) a Brianovi Proppovi (9).

McDavidov parádny 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Patrick (PHI), 2. C. McDavid (EDM), 3. C. Hart (PHI)

Dal Colle v tretej tretine pomohol Islanders k výhre nad Kings

Michael Dal Colle strelil rozhodujúci gól a Islanders skórovali trikrát za menej ako päť minút v tretej tretine, aby otočili nepriaznivý stav a porazili Los Angeles pomerom 4:2. Casey Cizikas a Mathew Barzal sa tiež trafili do čierneho, Brock Nelson pridal gól do prázdnej brány. K natiahnutiu bodovej série na osem zápasov (6-0-2) pomohli aj Ryan Pulock s troma asistenciami a Robin Lehner s 34 zákrokmi. Islanders vedú Metropolitnú divíziu už so štvorbodovým náskokom. Z kalifornského tímu góly strieľali Anže Kopitar a Iľja Kovaľčuk. Slovinec pridal aj asistenciu, Dustin Brown ich zaregistroval dve. Jonathan Quick opustil stretnutie s 28 zákrokmi. Duel sa hral vo vypredanom Nassau Coliseum v Uniondale.

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas, 2. R. Pulock, 3. M. Dal Colle (všetci NYI)

Roslovic pomohol k demolácii Ducks

Vo Winnipegu nebola núdza o góly a všetko, navyše, dopadlo tak ako si domáci priaznivci priali. Jack Roslovic strelil tri góly, Brian Little dva a Jets zdolali Anaheim 9:3, keď už po prvej tretine viedli 6:0. Deväť strelených gólov je novým rekordnom v domácom zápase a vyrovnaním celkového rekordu kanadského klubu. Do čierneho sa trafili aj Andrew Copp, Blake Wheeler, Brendan Lemieux a Tyler Myers. Roslovic, Little a Copp pridali aj po asistencii, dve si pripísali Jacob Trouba, Mason Appleton a Ben Chiarot. Connor Hellebuyck kryl 26 striel a puk vyťahoval z brány po góloch Nicka Ritchieho, Daniela Spronga a Devina Shorea. Prvých šesť gólov inkasoval zo 14 striel John Gibson. Chad Johnson následne kryl 14 striel zo 17. Kým Jets vyhrali tretí zápas po sebe, Ducks tretí zápas po sebe prehrali.


Hviezdy duelu: 1. J. Roslovic, 2. B. Little, 3. M. Appleton (všetci WPG)

Toronto zdolalo Pittsburgh vďaka gólu Hymana

Zach Hyman prelomil v druhej tretine nerozhodný stav, Garret Sparks urobil 28 zákrokov a Toronto porazilo Pittsburgh 3:2. Auston Matthews tiež skóroval a Travis Dermott zaznamenal gól a asistenciu. Dve asistencie nazbieral Jake Gardiner a Morgan Rielly si vďaka jednej vyrovnal osobné maximum s 52 bodmi. O góly Penguins sa postarali Sidney Crosby a Teodors Blugers, ktorý strelil svoj druhý gól v kariére deň po tom, čo strelil prvý. Matt Murray predviedol 30 zákrokov. Oba tímy hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní a oba dosiahli opačné výsledky – Toronto v piatok prehralo s Detroitom, Pittsburgh porazil Ottawu.

Hviezdy duelu: 1. T. Dermott (TOR), 2. G. Sparks (TOR), 3. S. Crosby (PIT)

Florida doviedla Vegas k rekordnej štvrtej prehre v sérii

Mike Hoffman strelil v tretej tretine rozhodujúci gól, ktorým pomohol Floride k víťazstvu 3:1 nad Vegas. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli aj presný zásah Aleksandera Barkova už v 12. sekunde duelu a gól do prázdnej brány Franka Vatrana. Asistenciu pri ňom zaznamenal Barkov. James Reimer kryl 34 striel a recept na neho našiel len Max Pacioretty, ktorý v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1. Marc-Andre Fleury opustil duel s 22 zákrokmi a v prvej tretine mu pomohla aj tyčka pri trestnom strieľaní Jevgenija Dadonova. Golden Knights prehrali po prvýkrát vo svojej histórii štyri zápasy po sebe. V utorok na nich pritom čaká najlepší tím NHL, Tampa Bay. V drese Panthers debutovali Derick Brassard a Riley Sheahan, pričom prvý menovaný zaznamenal aj asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. M. Hoffman, 3. J. Reimer (všetci FLA)

St. Louis uštedrilo Columbusu piatu prehru v sérii

Vladimir Tarasenko strelil víťazný gól a na dva prihral, Ryan O´Reilly zaznamenal gól a asistenciu a Brayden Schenn nazbieral tri asistencie pri výhre St. Louis 4:2 v Columbuse. Carl Gunnarsson tiež skóroval, Oskar Sundqvist trafil prázdnu bránu a Jordan Binnington prispel k tretiemu triumfu Blues v posledných štyroch zápasoch 18 zákrokmi. Oliver Bjorkstrand a Pierre-Luc Dubois sa postarali o góly Blue Jackets, ktorí prehrali piaty zápas v sérii prvýkrát takmer presne po roku. Artemij Panarin prihral na oba ich góly, kým Joonas Korpisalo sa prezentoval 29 zákrokmi. St. Louis nepomohol ani návrat Roberta Thomasa do akcie po sedemzápasovej absencii. O´Reilly, ktorý bodoval v siedmom dueli po sebe, dosiahol métu 300 asistencií v NHL, Schenn 200.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. R. O´Reilly (obaja STL), 3. O. Bjorkstrand (CBJ)

Dallas si v Nashville predĺžil víťaznú šnúru, Seguin opäť skóroval

Tyler Seguin strelil štvrtý gól v posledných štyroch zápasoch, ktorým pomohol Dallasu zvíťaziť v Nashville 3:1 a predĺžiť si sériu výhier na štyri zápasy. Už 96 sekúnd po otváracom góle Calleho Järnkroka vyrovnával stav na 1:1. Blake Comeau a dvojbodový Mattias Janmark potom zariadili triumf gólmi za 43 sekúnd v poslednej päťminútovke duelu. Radek Faksa s Esom Lindellom dvakrát asistovali a Anton Chudobin predviedol 38 zákrokov. Jeho náprotivok Pekka Rinne opustil zápas s 23 zásahmi a Predators prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau, 2. T. Seguin, 3. M. Janmark (všetci DAL)

Gustafsson rozhodol v predĺžení o výhre Chicaga v Minnesote

Erik Gustafsson strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol po 79 sekundách predĺženia v presilovej hre o víťazstve Chicaga 4:3 na ľade Minnesoty. Bolo preň štvrtým v sérii. Alex DeBrincat zaznamenal gól a dve prihrávky, skóroval aj dvojbodový Jonathan Toews. Dominik Kahun a Dylan Strome dvakrát asistovali, kým Collin Delia urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Jason Zucker v presilovke, Mikko Koivu a Victor Rask, ktorý sa strelecky presadil prvýkrát v drese Wild. Alex Stalock kryl 27 striel, ale ani on nezabránil druhej prehre Minnesoty po sebe a po predošlých troch výhrach. Patrick Kane asistoval a predĺžil si bodovú sériu na 11 zápasov.

Gustafssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Gustafsson (CHI), 2. V. Rask, 3. J. Greenway (obaja MIN)

Vancouver uštedril Coloradu ďalšiu domácu prehru

Jake Virtanen a Antoine Russel zaznamenali po góle a asistencii, Jacob Markström predviedol 34 zákrokov a Vancouver zdolal Colorado na jeho ľade jasne 5:1. Pripísal si tretí triumf v posledných štyroch a štvrtý v ostatných šiestich zápasoch. Brock Boeser strelil víťazný gól a jeho 50. v NHL, Tyler Motte a Nikolaj Goldobin (presilová hra) tiež skórovali. O čestný úspech Avalanche sa postaral Matt Calvert, ktorý znižoval stav na 1:3. Semion Varlamov chytil 21 striel pri ich tretej domácej prehre v sérii a celkovo 13. v posledných 16 zápasoch. Oba tímy hrali prvý zápas od 24. januára. Boeser potreboval na 50 gólov 110 duelov v lige, čo je druhý najnižší počet v klubovej histórii po Pavlovi Burem (82). Vancouver sa dostal pred Colorado na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. J. Virtanen (obaja VAN), 3. M. Calvert (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 22:26 1 0 1 +2 0 2 0
T. Tatar (MTL) 16:15 0 0 0 -1 0 1 0
Ch. Jaroš (OTT) 9:53 0 0 0 -1 0 1 0
R. Pánik (ARI) 17:02 0 0 0 -1 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies