Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
COL
1
WPG
0
po 1. tr.
LAK
0
EDM
3
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
02:00info
WSH
NYR
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Dream team Senators: V tíme snov nechýba Hašek ani dvaja Slováci

Wayne Scanlan a jeho kolegovia z kanadskej televízie Sportsnet sa počas prerušenia sezóny rozhodli zostaviť tím snov klubu Ottawa Senators pre siedmy zápas finále Stanleyho pohára. Dostali sa do neho aj dvaja slovenskí hokejisti.

V doterajšej histórii si za Senators zahrali 10 Slováci, abecedne Peter Bondra, Ivan Čiernik, Pavol Demitra, Marián Gáborík, Christián Jaroš, Tomáš Malec, Andrej Meszároš a Marek Svatoš. Na Zdena Cháru a Mariána Hossu sme nezabudli. Tých sme si nechali nakoniec, pretože práve oni sa dostali do tzv. „dream teamu“.

Chára, ktorý v roku 2009 získal Norrisovu trofej, by vytvoril pár s dvojnásobným držiteľom ceny pre najlepšieho obrancu Erikom Karlsonom.

„Nie je toho treba hovoriť veľa,“ poznamenal Scanlan. „Chára je a bol beštiou. Pred svojím odchodom v roku 2006 hral za Ottawu skvelý hokej. V tomto páre by zostával vzadu, kým Karlsson by robil svoje veci vpredu.“

Článok pokračuje pod reklamou

Ďalšie obranné dvojice by vytvorili: Chris Phillips s Antonom Volčenkovom a Wade Redden so zosnulým Karlom Rachůnkom.

Keďže prvý útok je jasný a tvorí ho „Pizza Line“ v zložení Dany Heatley, Jason Spezza a Daniel Alfredsson, pre Hossu zostalo miesto v druhom útoku. Doplňujú ho v ňom Martin Havlát a Alexej Jašin.

„Hossa bol ako kôň, ktorý dosiahol 500 gólov a trikrát získal so Chicagom Stanleyho pohár. Už v Ottawe bol čertovsky dobrým hráčom a ako prvý Senátor strelil 45 gólov. S Havlátovou rýchlosťou „mach 9“, Hossovou dych berúcou výbušnosťou na ľade a Jašinovou kontrolou puku a strelou, sa mi táto formácia skutočne páči. Ak by sa Jašin zranil, centra by mohol robiť Radek Bonk, ktorý mal s Hossom magickú súhru,“ skonštatoval Scanlan.

Tretí útok by vytvorili Brady Tkachuk, Kyle Turris a Mark Stone. Štvrtý útok priniesol dilemu. Na krídlach by boli Schawn McEachern a Chris Neil. Pozícia centra zostala 50:50 medzi Mikeom Fisherom a Jean-Gabrielom Pageauom.

Súčasný brankár Craig Anderson by vytvoril tandem s Dominikom Hašekom a celé mužstvo by viedol ako hlavný tréner Bryan Murray. Asistentov by mu na lavičke robili Jacques Martin, Rick Bowness, Alain Vigneault a zosnulý Roger Neilson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS sa blížia: Na spadnutie je ďalšia veľká posila z NHL! Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies