Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Halák striedal Raska, Černák so Sekerom nehrali, Crosby dosiahol míľnik

Bohatý štvrtkový program v NHL priniesol aj troch Slovákov v akcii. Na začiatku boli pritom len dvaja, no Bostonu sa zranil Tuukka Rask. Richard Pánik nakoniec hral, no neplatilo to o dvoch slovenských obrancoch.


WSH - NJD 4:3

Kuznecov rozhodol o výhre Capitals, Chára zblokoval šesť striel

Jevgenij Kuznecov svojím druhým gólom v zápase prelomil nerozhodný stav v 53. minúte, aby rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad New Jersey. Alex Ovečkin strelil svoj 721. gól a pridal asistenciu, aby pomohol Capitals k ôsmej výhre z posledných deviatich duelov. Strelecky sa presadil aj Dmitrij Orlov, Vítek Vaněček predviedol 21 zákrokov. Devils v zápase dvakrát viedli zásluhou Nicholasa Merkleyho a Milesa Wooda. Jesper Bratt v tretej tretine ešte vyrovnával stav. MacKenzie Blackwood opustil duel s 18 zákrokmi a „Diabli“ nevyužili šancu vyhrať tretí duel po sebe. V akcii sme videli aj oboch Slovákov. Zdeno Chára odohral necelých 19 minút a zblokoval až šesť striel. Pripísal si aj mínusový bod, dve strely a menší trest za sekanie. Richard Pánik odohral osem minút a 23 sekúnd, pripísal si „mínusku“ a prezentoval sa jedným blokom a bodyčekom.

Merkley využil zaváhanie Vaněčka:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. A. Ovečkin, 3. D. Sprong (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - NYI 3:4 PP

Bruins prehrali pri návrate s Islanders, Rask sa zranil

Tuukka Rask sa vrátil do brány Bostonu, ale jeho návrat netrval dlho. V prvej tretine urobil šesť zákrokov, no po prestávke sa už do akcie nevrátil pre zranenie hornej časti tela. Vystriedal ho Jaroslav Halák, ktorý vstupoval do hry za stavu 2:0. Z 21 striel nakoniec inkasoval štyri góly, pričom ten posledný z hokejky Anthonyho Beauvilliera v úvodnej minúte predĺženia. Islanders tak zdolali Bruins 4:3, aby vyhrali tretí zápas po sebe. Jean-Gabriel Pageau, Josh Bailey a Oliver Wahlström skórovali v normálnom hracom čase, Pageau pridal aj dve asistencie a Semion Varlamov kryl 29 striel. Prekonali ho Karson Kuhlman, Steven Kampfer a dvojbodový Anders Bjork. Bruins hrali po prvýkrát pred divákmi – zišlo sa ich 2191. Bol to ich prvý duel za sedem dní.

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier (NYI), 2. C. Coyle (BOS), 3. S. Kampfer (BOS)

DAL - TBL 4:3

Stars zdolali Lightning, Sekera a Černák nehrali

Ďalší súboj slovenských obrancov sme nevideli. Erik Černák pre zranenie a Andrej Sekera pre osobné dôvody vo štvrtok nehrali. Ako diváci sledovali prvé víťazstvo Dallasu nad Tampou v tejto sezóne. Roope Hintz a Joe Pavelski zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Stars ukončili 12-zápasovú bodovú sériu Lightning vo vzájomných zápasoch triumfom 4:3. Miro Heiskanen a Jason Robertson sa tiež tešili z gólov a Jake Oettinger urobil 23 zákrokov. Jeho náprotivok, Andrej Vasilevskij, prišiel o 12-zápasovú víťaznú sériu. Predviedol 37 zákrokov. Yanni Gourde a Alex Killorn poslali Tampu do vedenia 2:0, Ondřej Palát v 56. minúte vyrovnával na 3:3. Víťazný gól následne strelil Hintz. „Bolts“ prehrali prvý zápas z posledných šiestich. V zápase hrali len s 11 útočníkmi a 6 obrancami.

Oettingerov najväčší zákrok večera:

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz, 2. J. Pavelski, 3. J. Robertson (všetci DAL)

MIN - STL 2:0

Séria Wild pokračuje, Talbot vynuloval Blues

Cam Talbot zneškodnil všetkých 37 striel a Minnesota si natiahla domácu sériu výhier na 11 zápasov víťazstvom 2:0 nad St. Louis. Talbot si zlepšil bilanciu doma na 7-0-0, aby si tým vyrovnal osobné maximum. Čisté konto bolo jeho 24. v kariére. Marcus Johansson a Kirill Kaprizov sa postarali o góly, pričom druhý menovaný s 27 bodmi v sezóne prekonal Nicka Johnsona a vyrovnal Pascala Dipuisa na štvrtom mieste v počte bodov získaných nováčikom Wild. Blues prehrali siedmy zápas z posledných deviatich, Jordan Binnington pritom čelil len 11 strelám. V tejto sezóne je 11 striel na bránu minimum. Dosiahla ho aj Carolina v zápase proti Dallasu, ktorý sa hral 30. januára.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. K. Fiala, 3. M. Johansson (všetci MIN)

PHI - NYR 3:8

Zibanejad opäť šesťbodový proti Flyers

Mike Zibanejad stanovil rekord NHL so šesťbodovými výkonmi v dvoch zápasoch proti rovnakému súperovi po sebe. Opäť strelil tri góly a pridal tri asistencie, aby doviedol Rangers k výhre 8:3 nad Philadelphiou. Adam Fox nazbieral päť asistencií, Ryan Strome gól a tri asistencie a Pavel Bučnevič strelil dva góly, aby New York vyhral tretí zápas po sebe. K’Andre Miller a Filip Chytil tiež skórovali a Igor Šesťorkin pri návrate do hry kryl 41 striel. Prekonali ho Claude Giroux, Kevin Hayes a Sean Couturier. Brian Elliott urobil osem zákrokov po tom, čo nahradil Cartera Harta. Ten inkasoval päť gólov z 11 striel. Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe. Tímy sa stretnú znovu aj v sobotu.


Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. A. Fox, 3. R. Strome (všetci NYR)

CBJ - CAR 3:4 PP

Aho rozhodol o výhre nad Columbusom, Hamilton opäť bodoval

Sebastian Aho skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Caroliny 4:3 nad Columbusom. Prihrával mu Martin Nečas, ktorý v normálnom hracom čase skóroval. Cedric Paquette a Nino Niederreiter sa tiež trafili do čierneho a pri Niederreiterovom góle asistoval Dougie Hamilton, ktorý bodoval už v 13. zápase po sebe – ide o druhú najdlhšiu bodovú sériu spomedzi aktívnych obrancov. V ročníku 2015/16 ťahal Shayne Gostisbehere 15-zápasovú. Carolina vyhrala druhý zápas po sebe aj vďaka 33 zákrokom Alexa Nedeljkovica. Toho prekonali Zach Werenski, Cam Atkinson a Oliver Bjorkstrand. Atkinson zaznamenal aj asistenciu, Seth Jones ich nazbieral tri. Joonas Korpisalo opustil duel s 29 zákrokmi.

Nečasov gól spoza brány:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. S. Jones (CBJ), 3. A. Nedeljkovic (CAR)

CHI - FLA 3:0

Lankinen vynuloval Floridu, ktorá prehrala tretí duel po sebe

Kevin Lankinen urobil 41 zákrokov, aby sa stal prvým nováčikom Blackhawks, ktorý pri čistom konte urobil 40 a viac zákrokov. Bola to jeho druhá nula v sezóne a pomohol ňou k triumfu Chicaga 3:0 nad Floridou, ktorá po prvýkrát v sezóne prehrala tretí zápas po sebe. Sergeja Bobrovského z 20 striel prekonali Patrick Kane a Pius Suter, v závere zápasu pridal ešte poistku do prázdnej brány Brandon Hagel. On a Kane si pripísal aj asistenciu. Dominik Kubalík prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu. Duel nedohral Patric Hörnqvist, ktorého zranil bodyček Nikitu Zadorova.

Zadorovov veľký hit na Hörnqvista:

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen, 2. P. Kane, 3. P. Suter (všetci CHI)

NSH - DET 7:1

Grimaldi štvorgólový pri výhre nad Red Wings

Rocco Grimaldi sa stal po Andrewovi Coppovi druhým hráčom za dva dni i v celej sezóne, ktorý strelil štyri góly, aby doviedol Nashville k výhre 7:1 nad Detroitom. K piatej výhre z posledných šiestich zápasov a k tretej po sebe pomohli aj Juuse Saros s 20 zákrokmi, Roman Josi a Erik Haula s dvoma asistenciami a Eeli Tolvanen, Mikael Granlund a Mathieu Olivier gólom. Jediný gól Red Wings, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, strelil Bobby Ryan. Thomas Greiss inkasoval tri góly zo siedmich striel predtým, ako ho nahradil Calvin Pickard. Ten inkasoval štyri góly z 23 striel. „Je to totálne neakceptovateľné. Nemôžete mať noci, keď súperovi darujete takéto ľahké góly, ako sme to robili my dnes,“ povedal tréner Detroitu Jeff Blashill. Duel nedohral jeho zverenec Marc Staal.


Hviezdy duelu: 1. R. Grimaldi, 2. E. Haula, 3. E. Tolvanen (všetci NSH)

OTT - TOR 2:3 PP

Holl rozhodol o výhre Toronta v ontárijskom derby

Justin Holl skóroval 18 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Toronta 3:2 nad Ottawou. Iľja Michajev a Jason Spezza skórovali v normálnom hracom čase a Jack Campbell urobil 29 zákrokov. Jeho náprotivok, Anton Forsberg, pri svojom debute v drese Senators, kryl 38 striel. Connor Brown a Alex Formenton skórovali a tím z hlavného mesta Kanady si natiahol bodovú sériu na šesť zápasov (3-0-3). Ottawa hrala viac ako 10 sekúnd so šiestimi hráčmi na ľade a rozhodcovia si to nevšimli.

Takto sa zrodil víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Holl (TOR), 2. J. Spezza (TOR), 3. A. Forsberg (OTT)

COL - VGK 5:1

Grubauer prekonal zápis Roya pri triumfe nad Vegas

Colorado strelilo štyri góly v druhej tretine, aby si predĺžilo bodovú sériu na deväť zápasov víťazstvom 5:1 nad Vegas. Phillipp Grubauer urobil 17 zákrokov, aby zaknihoval 20. výhru v sezóne najrýchlejšie v klubovej histórii – už v 27. zápase, čím prekonal zápis Patricka Roya z ročníka 2000/01 (30). K ôsmej výhre z posledných deviatich duelov pomohli gólmi Joonas Donskoi, J.T. Compher, Cale Makar, Gabriel Landeskog a Pierre-Edouard Bellemare. Marc-Andre Fleuryho prekonali z 32 striel. Jediný gól Golden Knights vsietil Max Pacioretty, ktorý otvoril skóre zápasu už po 40 sekundách hry.

Hviezdy duelu: -

PIT - BUF 4:0

Crosby dosiahol 1300. bod, Buffalo prehralo už 16 zápasov po sebe

Sidney Crosby zaznamenal tri asistencie, aby dosiahol na svoj 1300. bod v kariére v 1017. zápase, čím sa stal ôsmym najrýchlejším hráčom ligovej histórie s dosiahnutím tejto méty. „Je to pekné číslo. Je to znak toho, že už hrám celkom dlho. Je pekné dosahovať takéto míľniky,“ poznamenal Crosby, ktorý túto métu dosiahol ako 36. hráč histórie. Radim Zohorna pri svojom debute v NHL strelil víťazný gól a k výhre Pittsburghu 4:0 nad Buffalom prispeli gólmi aj Jake Guentzel a Jared McCann, ktorý skóroval dokonca dvakrát. Casey DeSmith urobil 36 zákrokov, aby vychytal druhú nulu z posledných štyroch štartov. Dustin Tokarski v druhom štarte po sebe urobil 27 zákrokov. Kým Penguins vyhrali tretí zápas zo štyroch, Sabres prehrali už 16. duel po sebe. Na ich lavičke stál generálny manažér Kevyn Adams, pretože Dona Granata a Matta Ellisa ovplyvnila situácia s covidom.


Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. S. Crosby, 3. J. McCann (všetci PIT)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 17/21 (81,0%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 18:41 0 0 0 -1 2 2 0
R. Pánik (WSH) 08:23 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies