Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Správy z NHL

Doplatia Capitals na svoje bránkovisko?

Tím Washington Capitals má momentálne veľký problém a je to problém, ktorý nechcete mať pred začiatkom play-off. Bránkovisko. Poukazuje na to Adam Gretz z NBC Sports.

Nejde pritom len o spôsob, akým Vítek Vaněček a Iľja Samsonov v tejto sezóne chytali, ale aj o to, že Capitals stále nevedia, kto bude ich jednotkou v play-off. Ani jeden z nich sa svojimi výkonmi o túto pozíciu neprihlásil a každým zápasom sa to zdá nejasnejšie.

V tejto sezóne si svetlá reflektorov ukradli vo Východnej konferencii tímy, ako je Florida, Carolina, Tampa Bay či Toronto. Washington však má na to, aby uspel, ak budú jeho top hráči top hráčmi a nepostihnú ich zranenia, a ak sa bránkovisko nezosype ako domček z karát.

A práve v bránkovisku ležia skutočné obavy. Samsonov sa ešte nerozvinul v jednotku, v akú Capitals dúfali, a Vaněček síce očakávania naplnil, ale stále nie je dosť dobrý na to, aby ste na ňom položili základy úspechu v bojoch o Stanleyho pohár.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankári Capitals mali v pondelok kombinovane len 90,5% úspešnosť zákrokov, s ktorou boli na 22. mieste NHL a na druhom najhoršom medzi tímami na postupových pozíciách. Z nich na tom bol horšie len Edmonton (90,2%).

Gretz tvrdí, že nedávna história nie je na strane Washingtonu. Od ročníka 2011/12 sa do play-off dostalo 30 tímov (vrátane kvalifikačného predkola v roku 2020), ktorých brankári mali 90,5% úspešnosť zákrokov alebo nižšiu. Z nich len deväť vyhralo sériu a len štyri sa dostali do konferenčného finále. Iba jeden sa dostal do finále a to bol vlani Montreal s Careym Priceom v bráne.

Zároveň z deviatich tímov, ktoré vyhrali sériu, až štyri v nej narazili na tím s takou zlou úspešnosťou zákrokov ich brankárov. Capitals momentálne smerujú k tomu, že narazia v prvom kole na Carolinu s 92,2% úspešnosťou alebo Floridu s 90,9% úspešnosťou.

Od začiatku februára majú Samsonov a Vaněček len 89,1% úspešnosť zákrokov a veľmi sa od seba navzájom nelíšili.

„Bránkovisko nikdy nebolo jediným otáznikom Capitals v tejto sezóne, ale vždy bolo najzreteľnejšie a možno najľahšie napraviteľnejšie jediným ťahom. Nenašli však spôsob, akým ho pred prestupovou uzávierkou urobiť,“ poznamenal Gretz.

„Teraz sa ich šance budú točiť okolo jednej z dvoch vecí: Buď jeden z ich brankárov chytí formu v správnom čase, aby si zaistil prácu, alebo ich súper bude mať brankára, ktorý sa v play-off zrúti. Na základe posledných týždňov by im v tomto smere mohla poskytnúť najlepšie šance Florida. Nie je to však garantované a aj keby sa to stalo, nie je isté, že bránkovisko Capitals bude na tom lepšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies