Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Avalanche sa tešia, Oilers čelia po prvom domácom zápase vypadnutiu

Edmontonu sa v prvom domácom zápase uspieť nepodarilo, a tak má vo finále Západnej konferencie Colorado už po troch zápasoch v rukách postupové mečbaly.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Edmonton Oilers
1
0
1
2
••••
 Colorado Avalanche
1
1
2
4
•••
Podrobné štatistiky

J.T. Compher strelil v tretej tretine rozdielový gól a Valerij Ničuškin pred ním skóroval dvakrát, aby Colorado vyhralo v sobotu 4:2 a v sérii tretieho kola play-off proti Edmontonu viedlo už 3:0 na zápasy. Mikko Rantanen pridal gól do prázdnej brány, Devon Toews dvakrát asistoval a Pavel Francouz kryl 27 striel. Prekonali ho Connor McDavid, ktorý otváral skóre zápasu, a Ryan McLeod, ktorý vyrovnával na 2:2. Mike Smith mal v bráne viac práce a duel opustil s 39 zákrokmi. Oilers budú hostiť aj štvrtý zápas, ktorý sa odohrá v pondelok. Avalanche by v ňom mal chýbať Nazem Kadri, ktorý v prvej tretine sobotného duelu utrpel pri narazení Evandera Kanea nešpecifikované zranenie.


Compher a jeho víťazný gól:


Domáci fanúšikovia mali dôvod na radosť už po 38 sekundách hry, keď Hyman vybojoval puk pri mantineli a následne ho McDavid dokázal aj v obklopení troch hráčov súpera za chrbát Francouza. Krátko na to zranil Kane Kadriho a Oilers čelili päťminútovému oslabeniu. Prežili ho. V 11. minúte mal na hokejke vyrovnanie Landeskog, ale Smith predviedol výborný zákrok. V šesť minút neskôr už však puk vyťahoval z brány, keď Ničuškin nahadzoval puk pred bránu a ten sa do nej odrazil od hokejky Nurseho. Oilers mohli rýchlo odpovedať, ale puk sa zastavil tesne pred bránkovou čiarou.

Druhá dvadsaťminútovka priniesla len jeden gól. Opäť sa z neho tešil Ničuškin, ktorý v 25. minúte poslal prvýkrát do vedenia hostí. Ruský útočník mal o deväť minút neskôr na hokejke hetrik, ale Smith aj so šťastím puk vytesnil mimo brány. Oilers sa snažili odpovedať, ale proti obrane Avalanche to nemali jednoduché.

V tretej tretine sa však domáci dočkali vyrovnávajúceho gólu. Po tom, čo prežili oslabenie, sa ho podarilo streliť jednoduchou strelou zápästím spoza kruhov McLeodovi. Oilers ožili a následne dostali po faule Comphera šancu hrať presilovku. V nej sa efektným a dôležitým zákrokom lapačkou prezentoval Francouz. Nakoniec v oslabení neinkasoval a po návrate z trestnej lavice obnovil Compher vedenie Colorada. V 55. minúte podržal Smith svoj tím pri ďalšom zakončení Ničuškina a v 59. minúte odkorčuľoval na striedačku. Pol minúty pred koncom upravil strelou do prázdnej brány na 4:2 Rantanen.

Mike Smith
Pavel Francouz
58:30 39/42 59:41 27/29
Mikko Koskinen
Justus Annunen
- - - -

Compher je deviatym rôznym hráčom Avalanche s víťazným gólom v tohtoročnom play-off. Len raz ich tím mal v jedinom play-off viac – v roku 2001 až 11. ... Francouz má v tohtoročnom play-off bilanciu 5-0. Dlhšie víťazné série z brankárov Nordiques/Avalache mali v play-off len Mario Gossellin (6 zápasov, 1987) a Philipp Grubauer (6, 2021). ... McDavid dosiahol 30. bod v play-off ako šiesty hráč Oilers v histórii a prvý od roku 1990, kedy Mark Messier a Craig Simpson nazbierali 31 bodov. ... Avalanche ešte nikdy v konferenčnom finále alebo semifinále ligy nevyhrali 4:0 na zápasy. Tímy, ktoré v play-off vedú 3:0 na zápasy a sériu začali doma, postupujú v 98 % prípadov.

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (COL), 2. M. Smith (EDM), 3. D. Toews (COL)

Jared Bednar, tréner Avalanche: „Náš tím si verí doma aj vonku. Nezáleží na tom, kde hráme. Bez ohľadu na to, v ktorej aréne a v akom prostredí hráme, stále je to o rovnakých drobnostiach, ktoré potrebujeme robiť. Vonku však musíte byť o trochu lepší, pretože súpera tlačia vpred fanúšikovia, čo sme videli aj dnes večer v prvej tretine.“

Jay Woodcroft, tréner Oilers: „Myslím si, že to bol bojovný zápas. Oslabenia boli excelentné. Jeden gól sme inkasovali od našej hokejky, ďalší padol po zblokovanej strele a ďalší po návrate ich hráča z trestnej lavice po tom, čo sme práve trafili tyčku. Boli to pre nás ťažké góly, ale náš tím bojoval až do konca.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies