Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Traja Slováci v akcii: Halák s rekordom, Slafkovský s dvoma mínuskami

V štyroch piatkových zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Nebodovali a Jaroslav Halák nevyhral.

Highlighty noci
  • Halák 1. duel za Rangers nevyhral, napodobnil Pánika
  • Slafkovský si pripísal 2 mínusové body, Černák nebodoval
  • Gaudreau strelil gól pri domácej premiére v Columbuse
  • Hedman odohral 900. zápas kariéry
  • Soderblom, Husso a Lalonde zažili úspešné debuty v Detroite
  • Burns zažil víťazný návrat do San Jose

CBJ - TBL 2:5

Stamkos dvojgólový pri výhre nad Columbusom, Gaudreau otváral skóre

Steven Stamkos dosiahol svoj 85. viacgólový zápas, s čím medzi aktívnymi hráčmi NHL zaostáva len za Ovečkinom (189) a Crosbym (88), aby s dvoma gólmi pomohol Tampe k prvej výhre v sezóne. Ross Colton strelil víťazný gól a Andrej Vasilevskij kryl 26 striel pri triumfu 5:2 nad Columbusom. Z gólov sa tešili aj Corey Perry a Cal Foote, Colton a Perry pridali aj po asistencii. Dve zaznamenali Alex Killorn, Vladislav Namestnikov a Michail Sergačov. Victor Hedman odohral svoj 900. zápas v kariére ako štvrtý hráč v klubovej histórii po Lecavalierovi, St. Louisovi a Stamkosovi. Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 a štvrť minúty so ziskom „plusky“, strely a bloku. Svoj prvý gól v drese Blue Jackets strelil Johnny Gaudreau, do čierneho sa trafil aj Gustav Nyquist. Daniil Tarasov opustil duel s 34 zákrokmi. „Mali sme dobrý začiatok, ale v druhej tretine na nás zatlačili a my sme stratili koncentráciu. Keď už sme prehrávali o pár gólov, vedeli sme, že to bude ťažký boj, aby sme sa vrátili do hry,“ poznamenal Gaudreau.


Gaudreauov prvý gól pri domácej premiére:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. R. Colton (TBL), 3. C. Perry (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

DET - MTL 3:0

Soderblom a Husso rozhodli o výhre nad Canadiens

Elmer Soderblom strelil víťazný gól pri svojom debute v NHL a Ville Husso vychytal čisté konto pri svojom debute v drese nového tímu, aby rozhodli o výhre Detroitu 3:0 nad Montrealom. Prvá v kariére bola aj pre trénera Dereka Lalondeho. Husso, ktorý zneškodnil 29 striel, napodobnil v tímovej histórii Davea Gatheruma, ktorý vychytal nulu pri svojom detroitskom debute v roku 1953. Michael Rasmussen a Olli Määttä pridali góly do prázdnej brány, Rasmussen a Oskar Sundvist dvakrát asistovali. Detroit v prvej tretine vyslal na bránu až 25 striel. Jake Allen ich eliminoval všetky, vďaka čomu vyrovnal svoj vlastný klubový rekord (zaznamenávané od sezóny 1997/98) z marca v počte zákrokov v jednej tretine. Celkovo kryl 37 z 38 striel. V akcii nechýbal ani Juraj Slafkovský, ktorý vo svojom druhom zápase kariéry odohral deväť a pol minúty (najnižší hrací čas v tíme) so ziskom dvoch mínusových bodov. Predviedol aj štyri bodyčeky.


Allen a jeho zákrok s hokejkou:

Hviezdy duelu: 1. E. Soderblom (DET), 2. V. Husso (DET), 3. J. Allen (MTL)

WPG - NYR 4:1

Halák nezažil víťazný debut, Hellebuyck doviedol Jets k výhre

Jaroslav Halák štartoval v drese svojho siedmeho tímu NHL, s čím vyrovnal slovenský rekord Richarda Pánika. Premiére v drese Rangers mu však nevyšla ideálne – inkasoval tri góly z 33 striel a jeho tím podľahol Winnipegu 1:4, aby prvýkrát v sezóne prehral. Kým z newyorského tímu sa presadil len Dryden Hunt (vyrovnával na 1:1), z tímu Jets skórovali dvakrát Mark Scheifele a raz Sam Gagner a Kyle Connor, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Scheifele strelil prvý gól svojho tímu v sezóne po piatykrát v kariére. Nikolaj Ehler zaknihoval dve asistencie a Connor Hellebuyck 40 zákrokov. Winnipeg vyhral nad Rangers po prvýkrát od februára 2019 – ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Duel nedohral útočník New Yorku Ryan Carpenter, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela. Rick Bowness nezažil svoju premiéru na lavičke Jets pre chorobu.


Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. S. Gagner (WPG)

SJS - CAR 1:2

Burns zažil víťazný návrat do San Jose

San Jose sa vrátilo domov z Česka, kde prehralo oba zápasy z Global Series. Veľkou vecou však bol v piatok aj iný návrat – Brent Burns odohral prvý zápas od výmeny v SAP Center. Z víťazstva sa nakoniec tešil jeho nový tím. Hurricanes porazili Sharks pomerom 2:1 po tom, čo Sebastian Aho prelomil nerozhodný stav len dve minúty pred koncom. Martin Nečas vyrovnával na 1:1 a k druhej výhre Caroliny v sezóne prispel tentoraz Antti Raanta 18 zákrokmi. Burns odohral 23 minút a 19 sekúnd s dvoma strelami na bránu. Jevgenij Svečnikov strelil svoj prvý gól v drese San Jose, James Reimer predviedol 33 zákrokov. Kalifornský tím vyhral predtým doma aj šesť zápasov proti Hurricanes po sebe. Séria, ktorá práve skončila, trvala od októbra 2015.


Sharks privítali naspäť Brenta Burnsa:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. J. Reimer (SJS), 3. A. Raanta (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 30/33 (90,9%) - - - - - - -
E. Černák (TBL) 20:15 0 0 0 +1 0 1 0
J. Slafkovský (MTL) 09:37 0 0 0 -2 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies