Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Rebríček experta: V prvých dvoch kolách 4 Slováci, Dvorský a Čiernik klesli

Zámorský odborník Scott Wheeler z The Athletic v utorok vydal svoj novembrový rebríček 64 najväčších nádejí pred vstupným draftom NHL v roku 2023. Nechýbali v ňom ani slovenské nádeje.

Do prvého kola by sa podľa Wheelera aktuálne dostali dvaja Slováci – útočník švédskeho AIK Dalibor Dvorský v jeho rebríčku obsadil siedme miesto, útočník švédskeho Södertälje Alex Čiernik pozíciu číslo 31. Prvý menovaný si oproti predošlému rebríčku pohoršil o dve miesta, druhý menovaný o sedem.

„Veľkou otázkou u Dvorského je, či bude alebo nebude z dlhodobého hľadiska centrom alebo krídelníkom. Pozične pôsobí v defenzíve dobre. Svoje telo využíva na získanie vnútornej pozície v súbojoch s obrancami a efektívne chránenie puku. Ale v špurtoch mal problémy s tempom, ktoré sa vyžaduje od centrov na vyšších úrovniach a niektorí skauti sa obávajú jeho konzistencie v hre piatich na piatich. Chcel by som ho niekedy vidieť hrať sa s trochu väčším zápalom. Jeho schopnosti v kontrole puku sú nepopierateľné. Na presilovkách môže hrať po stranách i na hrote, bez námahy rozoberá pokrytie a posiela puky cez voľné priestory. Má vynikajúci cit pri prihrávkach. Má rýchle ruky a inštinkty. Dvorský je vysoko talentovaný a inteligentný tvorca hry, ktorý dokáže ohrozovať obrancov a pokrytie rôznymi spôsobmi,“ skonštatoval Wheeler o Dvorskom, ktorého si vie predstaviť ako tvorcu hry v prvom či druhom útoku.

K Čiernikovi poznamenal: „Je to rýchly tvorca hry a dynamický korčuliar, ktorý chce zaangažovať do hry viac, než by ste pri jeho postave čakali. Darí sa mu pri prechodoch, vytvára úniky a svojou rýchlosťou robí obrancom problémy. S pukom hrá s veľkou istotou. A hoci čerpá často z protiútokov, má tiež dobré schopnosti hrať na ľubovoľnom mieste v presilovej hre, vytvárať šance v útočnom pásme, zakončovať zo strednej vzdialenosti a zvyšovať pokrytie.“

Článok pokračuje pod reklamou

Na 52. pozícii figuruje útočník Nitry Ondrej Molnár a na 61. pozícii útočník Vancouveru (WHL) Samuel Honzek. Za zmienku, mimo rebríčka, stáli aj Maxim Štrbák a Martin Mišiak.

Poradie 1. kola + Slováci:

P Hráč Post Krajina
1 Connor Bedard C CAN
2 Adam Fantilli C CAN
3 Matvei Michkov PK/ĽK RUS
4 Leo Carlsson C/ĽK SWE
5 Zach Benson ĽK CAN
6 Brayden Yager C CAN
7 Dalibor Dvorský C/ĽK SVK
8 Eduard Sale PK/ĽK CZE
9 Calum Ritchie C CAN
10 Will Smith C USA
11 Matthew Wood C/PK CAN
12 Mikhail Gulyayev O RUS
13 Andrew Cristall ĽK CAN
14 Oliver Moore C/ĽK USA
15 Ryan Leonard PK USA
16 Colby Barlow ĽK/PK CAN
17 Ethan Gauthier PK CAN
18 Riley Heidt C CAN
19 Kasper Halttunen PK FIN
20 Cameron Allen O CAN
21 Gabe Perreault ĽK USA
22 Quentin Musty ĽK USA
23 Koehn Ziemmer PK CAN
24 Gavin Brindley C/PK USA
25 Jayden Perron PK CAN
26 Caden Price O CAN
27 Hunter Brzustewicz O USA
28 Nate Danielson C CAN
29 Otto Stenberg C/ĽK SWE
30 Daniil But ĽK/PK RUS
31 Alex Čiernik ĽK/PK SVK
32 Charlie Stramel C USA
  ...    
52 Ondrej Molnár ĽK SVK
61 Samuel Honzek ĽK SVK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies