Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Tatar strelil gól a predbehol Ružičku

V piatok sa v NHL odohralo 10 zápasov aj s dvoma Slovákmi v akcii. Ani jeden z nich sa netešil z výhry, no Tomáš Tatar aspoň strelil gól.

Highlighty noci
  • Tatar strelil gól, Ružička nebodoval
  • Gaudreau zažil víťazný duel proti Flames
  • McDavid skóroval v siedmom zápase po sebe
  • Kaprizov bodoval v 14. zápase po sebe
  • Vejmelka urobil 43 zákrokov, Skinner 42, Šesťorkin 41
  • Jets a Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe
  • Coyotes si ukončili dve série prehier
  • Makiniemi vyhral svoj prvý štart v NHL

NJD - NYI 4:6

Tatar skóroval, no séria Devils sa nepredĺžila

Tomáš Tatar strelil svoj siedmy gól v sezóne, ale k výhre New Jersey nepomohol. Islanders ho zdolali 6:4, aby mu ukončili šesťzápasovú bodovú sériu. Dva góly strelil Brock Nelson, gól a asistenciu zaznamenal Cal Clutterbuck a k druhej výhre z posledných troch zápasov pomohli gólmi aj Anders Lee, Casey Cizikas a Oliver Wahlstrom. Mathew Barzal a Alexander Romanov dvakrát asistovali, Semion Varlamov kryl 25 striel. Okrem Tatara ho prekonali aj Nico Hischier, Dawson Mercer a dvojbodový Jack Hughes. Po dve asistencie si pripísali Jesper Bratt, Dougie Hamilton a Jonas Siegenthaler. Vítek Vaněček inkasoval štyri góly zo 17 striel, Akira Schmid následne dva z 15. Tatar odohral 18 a pol minúty a zaknihoval aj plusový bod, päť striel a dva bodyčeky. Po piatku je späť na čele slovenského bodovania so 16 bodmi i poradia strelcov (7). Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Anthony Beauvillier.

Tatarov 7. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. M. Barzal (NYI), 3. A. Lee (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

CBJ - CGY 3:1

Gaudreau vyhral svoj prvý zápas proti Flames

Johnny Gaudreau odohral svoj prvý zápas proti Calgary a hoci sa v ňom do bodovania nezapísal, mohol sa tešiť z výhry Columbusu 3:1. Patrik laine a Eric Robinson vybudovali dvojgólový náskok, poistku do prázdnej brány pridal Sean Kuraly a ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol aj celý brankársky tandem. Joonas Korpisalo zastavil všetkých 12 striel predtým, ako po prvej tretine opustil zápas so zranením dolnej časti tela. Elvis Merzlikins následne kryl 19 striel z 20. Jediný gól Flames, ktorí prišli o trojzápasovú sériu prehier, strelil Michael Stone. Jacob Markstrom kryl 24 z 26 striel. Slovenský útočník Adam Ružička odohral niečo cez 13 minút so ziskom plusového bodu a jednej strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (CBJ), 2. E. Robinson (CBJ), 3. E. Merzlikins (CBJ)

BUF - PIT 3:4 PP

Carter rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Jeff Carter skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Pittsburgh zdolal Buffalo 4:3 a natiahol si sériu výhier na štyri zápasy a bodovú na päť. V normálnom hracom čase skórovali Jake Guentzel, Brock McGinn a Rickard Rakell, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si pripísal Jevgenij Malkin a Tristan Jarry kryl 28 striel, o jednu menej ako Craig Anderson. O góly Sabres, ktorí bojovali o tretiu výhru v sérii, sa postarali Victor Olofsson, Jeff Skinner a Kyle Okposo. Pri každom asistoval Casey Mittelstadt. Jarry ťahá sériu 10 zápasov aspoň s jedným získaným bodom (8-0-2).

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (PIT), 2. C. Mittelstadt (BUF), 3. R. Rakell (PIT)

WSH - SEA 4:1

Ovečkin pečatil výhru nad Kraken

Alex Ovečkin strelil svoj 796. gól kariéry, aby spečatil výhru Washingtonu 4:1 nad Seattlom. Do prázdnej brány sa pred ním trafil aj Lars Eller. Dôležité góly strelili v druhej tretiny Anthony Mantha a Marcus Johansson, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Ovečkin a Mantha pridali aj po asistenciu a k tretej výhre v sérii pomohol s 25 zákrokmi aj Charlie Lindgren, ktorého pokoril len Adam Larsson. Philipp Grubauer inkasoval dva góly z 36 striel a Kraken prehrali tretí zápas po sebe po sedemzápasovej víťaznej sérii. Capitals ťahajú trojzápasovú víťaznú sériu po prvýkrát v tejto sezóne. Duel nedohral domáci obranca Alex Alexejev, ktorého zranil Jamie Oleksiak. Ten dostal trest do konca zápasu za úder do hlavy.


Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. M. Johansson (WSH), 3. A. Larsson (SEA)

CHI - WPG 1:3

Jets vyhrali štvrtý zápas po sebe

David Rittich predviedol 22 zákrokov, aby pomohol Winnipegu k výhre 3:1 nad Chicagom, ktoré prehralo tretí zápas po sebe a 11. z posledných 12. Kanadský tím, naopak, zažíva úspešné obdobie, keď vyhral štvrtý zápas po sebe. Gólmi k tomu pomohli Cole Perfetti, Blake Wheeler a Adam Lowry, dvoma asistenciami Josh Morrissey, ktorý dosiahol 30-bodovú métu v sezóne najrýchlejšie spomedzi obrancov histórie Thrashers/Jets. V 26 zápasoch. Predošlý rekord držal s 29 duelmi Dustin Byfuglien. Jediný gól Blackhawks strelil Taylor Raddysh, zatiaľ čo Arvid Soderblom urobil 29 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Morrissey (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. A. Lowry (WPG)

EDM - MIN 5:2

McDavid opäť skóroval, Oilers zdolali Wild

Connor McDavid skóroval v siedmom zápase po sebe, čo je jeho osobné maximum, a pridal aj asistenciu, aby pomohol Edmontonu k výhre 5:2 nad Minnesotou. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal gól do prázdnej brány a dve asistencie, Leon Draisaitl gól a asistenciu. Z gólov sa tešili aj Derek Ryan a Kailer Yamamoto, k tretej výhre z posledných štyroch zápasov významne pomohol aj Stuart Skinner. Čelil 44 strelám, z ktorých ho prekonali len Joel Eriksson Ek a Mats Zuccarello. Vyrovnali stav na 2:2. Asistenciu si pripísal aj Kirill Kaprizov, ktorý tak bodoval už v 14. zápase po sebe. Marc-Andre Fleury ho opustil s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Skinner (EDM), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. K. Yamamoto (EDM)

COL - NYR 1:2 SN

Šesťorkin zažiaril pri výhre nad Avalanche, rozhodli nájazdy

Mika Zibanejad a Artemij Panarin uspeli v nájazdoch, kým Igor Šesťorkin v nich nekapituloval, aby Rangers zdolalo Colorado 2:1 a pripísali si tretiu výhru po sebe. Šesťorkin počas hry predviedol 41 zákrokov a gól New Yorku vsietil Braden Schneider, ktorý vyrovnával na 1:1 po to, čo skóre duelu otvoril Mikko Rantanen. Alexandar Georgiev urobil 28 zákrokov a Avalanche si pripísali štvrtú prehru v sérii.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. A. Georgiev (COL)

ARI - BOS 4:3

Vejmelka a Crouse pomohli Coyotes ukončiť sériu prehier

Arizona sa vrátila domov a ukončila si šesťzápasovú sériu prehier, keď aj vďaka 43 zákrokom Karla Vejmelku zdolala Boston 4:3. Lawson Crouse strelil dva góly, vrátane víťazného 14 sekúnd pred koncom duelu, a pridal asistenciu. Skórovali aj Josh Brown a Nick Schmaltz, zatiaľ čo Shayne Gostisbehere a Matias Maccelli dvakrát asistovali. Bruins pre zmenu prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Ich góly mali na svedomí David Pastrňák, Charlie Coyle a Nick Foligno. Jeremy Swayman kapituloval štyrikrát zo 16 striel. Coyotes ukončili aj 19-zápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. Boston zdolali po prvýkrát od 9. októbra 2010.

Lawson rozhodol po nedorozumení Bruins:

Hviezdy duelu: 1. L. Crouse (ARI), 2. K. Vejmelka (ARI), 3. S. Gostisbehere (ARI)

VGK - PHI 2:1 PP

Marchessault rozhodol v predĺžení o výhre nad Flyers

Jonathan Marchessault skóroval v štvrte minúte predĺženia, aby Vegas zdolalo Philadelphiu 2:1 a vyhralo tretí zápas z posledných štyroch. Skóre stretnutia otvoril William Carrier a Adin Hill zneškodnil 27 striel. Z výhry mal radosť aj Jack Eichel, ktorý sa po dvojzápasovej absencii vrátil do akcie. Scott Laughton strelil góly Flyers, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Carter Hart ho opustil s 32 zákrokmi. Žiaden z hráčov zápasu si nepripísal asistenciu.

Laughton skóroval po zaváhaní Hilla:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. W. Carrier (VGK), 3. A. Hill (VGK)

ANA - SJS 1:6

Sharks si ukončili sériu prehier, Makiniemi s prvou výhrou kariéry

Erik Karlsson a Timo Meier zaznamenali po góle a asistencii, aby si San Jose ukončilo štvorzápasovú sériu prehier triumfom 6:1 nad Anaheimom. Svoj prvý štart v NHL doviedol do víťazného konca Eetu Makiniemi, ktorý urobil 23 zákrokov. Strelecky sa presadili aj Nick Bonino, Scott Harrington, Steven Lorentz a Nico Sturm. Po dve asistencie si pripísali Alex Barabanov, Matt Benning a Tomáš Hertl. O jediný gól Ducks, ktorí privítali naspäť v zostave Johna Klingberga, sa postaral Trevor Zegras. John Gibson zastavil 15 striel z 19 predtým, ako nahradil Anthony Stolarz. Ten kryl sedem striel z ôsmich – Bonino skóroval do prázdnej brány. Anaheim prehral siedmy zápas z posledných ôsmich.

Karlsson a Sturm skórovali v rozmedzí 8 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. T. Meier (SJS), 3. E. Makiniemi (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 13:07 0 0 0 +1 0 1 0
T. Tatar (NJD) 18:26 1 0 1 +1 0 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies