Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Ružička prispel k výhre, Tatar si vyrovnal najhoršiu sériu

Osem zápasov, traja Slováci v akcii. Aj to priniesol utorok v kanadsko-americkej NHL.

Highlighty noci
  • Ružička bodoval, Tatar a Černák nie
  • Carolina bodovala v 12. zápase v sérii
  • Devils prehrali 6. zápas po sebe, Blue Jackets piaty
  • Penguins zastavili víťaznú sériu Rangers
  • Connor, Morrissey bodovali v 10. zápase po sebe
  • Kraken už porazili aj Blues

SJS - CGY 3:7

Ružička bodoval pri výhre nad Sharks

Adam Ružička nastúpil v utorok v štvrtom útoku po boku Trevora Lewisa a Bretta Ritchieho a asistenciou prispel k výhre Calgary 7:3 nad San Jose, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Tyler Toffoli zaznamenal dva góly (druhý strelil do prázdnej brány) a asistenciu, Nazem Kadri dva góly a Jonathan Huberdeau s Eliasom Lindholmom po tri asistencie. K druhej výhre po sebe po päťzápasovej sérii prehier pomohli gólmi aj Lewis a dvojbodoví Milan Lucic s Dillonom Dubem. Jacob Markstrom urobil 34 zákrokov, jeho náprotivok, James Reimer, o dva menej. Nico Sturm, Alexander Barabanov a Timo Meier strelili góly Sharks. Ružička, ktorý v predošlých dvoch dueloch nebodoval, odohral takmer 10 a pol minúty aj s dvoma strelami na bránu a 50% úspešnosťou na vhadzovaniach.


Asistencia Ružičku:

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CGY), 2. T. Meier (SJS), 3. N. Kadri (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - NJD 4:1

Kočetkov pomohol potvrdiť formu Caroliny i New Jersey

Pjotr Kočetkov urobil 37 zákrokov, aby Carolina bodovala v 12 zápasoch po sebe (10-0-2), keď v utorok zdolala New Jersey 4:1. Výhru si pripísala v posledných šiestich dueloch v sérii. Do streleckej listiny sa zapísali Jesperi Kotkaniemi, Jordan Staal, Teuvo Teräväinen a Stefan Noesen, Jaccob Savin dvakrát asistoval. O jediný gól Devils, ktorí prehrali šiesty zápas v sérii, sa postaral v 56. minúte Jack Hughes. Vítek Vaněček inkasoval tri góly z 13 striel predtým, ako ho v tretej tretine nahradil Mackenzie Blackwood. Ten vo svojom prvom zápase v NHL od 3. novembra urobil šesť zákrokov. Tomáš Tatar odohral niečo cez 16 minút a nebodoval v piatom zápase po sebe. Vyrovnal si tým svoje najdlhšie suchoty zo začiatku ročníka. Prezentoval sa troma strelami a jedným bodyčekom.

Hviezdy duelu: 1. P. Kočetkov (CAR), 2. J. Slavin (CAR), 3. J. Kotkaniemi (CAR)

TOR - TBL 4:1

Toronto ukončilo Tampe víťaznú sériu

Matt Murray kryl 18 striel, Wiliam Nylander zaznamenal gól a asistenciu a Toronto zdolalo Tampu Bay 4:1, aby jej ukončilo päťzápasovú sériu výhier. Z gólov sa tešili aj Michael Bunting a Auston Matthews. Jediný gól Lightning vsietil Vladislav Namestnikov, zatiaľ čo Andrej Vasilevskij urobil 36 zákrokov. Slovenský obranca Erik Černák odohral 21 minút a 41 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jednu strelu, jeden blok a dva bodyčeky. Pre Maple Leafs nebolo všetko ružové – do akcie sa im síce vrátil útočník Calle Jarnkrok (odohral 600. zápas v kariére), no zranil sa im obranca Rasmus Sandin (krk).

Hviezdy duelu: 1. M. Bunting (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. M. Murray (TOR)

PHI - CBJ 5:3

Flyers natiahli Columbusu séru prehier na päť duelov

Travis Konecny a Owen Tippett strelili po dva góly, Carter Hart urobil 30 zákrokov a Philadelphia zdolala Columbus 5:3, aby vyhrala druhý zápas z posledných troch. Strelecky sa presadil aj Morgan Frost, Cam York dvakrát asistoval. Kirill Marčenko, Kent Johnson a Andrew Peeke strelili góly Blue Jackets, ktorí prehrali piaty zápas po sebe. Daniil Tarasov, ktorý pre chorobu Elvisa Merzlikinsa odchytal druhý duel za dva dni, inkasoval štyri góly z 38 striel – druhý gól Tippetta padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. C. York (PHI), 3. M. Frost (PHI)

PIT - NYR 3:2

Crosby rozhodol o výhre nad vo forme hrajúcimi Rangers

Sidney Crosby strelil víťazný gól a pridal prihrávku, aby pomohol Pittsburghu ukončiť Rangers sedemzápasovú víťaznú sériu tesnou výhrou 3:2. Penguins vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Z gólov sa tešili aj Jevgenij Malkin a Bryan Rust, ktorí využili presilovky. Tristan Jarry čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonal len Chris Kreider – prvýkrát už po 22 sekundách hry. Pri oboch jeho góloch asistoval Vincent Trocheck. Igor Šesťorkin opustil zápas s 21 zásahmi. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral domáci Ryan Poehling.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. C. Kreider (NYR), 3. B. Rust (PIT)

WPG - OTT 5:1

Connor a Morrissey bodovali pri výhre nad Senators

David Rittich predviedol 35 zákrokov, aby doviedol Winnipeg k výhre 5:1 nad Ottawou, ktorá bola pre Jets treťou z posledných štyroch zápasov. Kyle Connor strelil dva góly a pridal asistenciu, skórovali aj dvojbodový Josh Morrissey, Kevin Stenlund a Sam Gagner. Po dve asistencie si pripísali Dylan DeMelo, Pierre-Luc Dubois a Axel Jonsson-Fjallby. Connor a Morrissey bodovali v desiatom zápase po sebe. O jediný gól Senators sa postaral Drake Batherson, ktorý ťahá deväťzápasovú bodovú sériu. Cam Talbot kryl 19 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Morrissey (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. D. Rittich (WPG)

SEA - STL 5:2

Kraken po prvýkrát zdolali Blues

Seattle v utorok po prvýkrát v histórii zdolal St. Louis – pomerom 5:2. O góly sa postaralo päť rôznych hráčov – Ryan Donato, Carson Soucy, Daniel Sprong, Jared McCann a Brandon Tanev, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si pripísal Morgan Geekie. Martin Jones čelil 24 strelám, z ktorých ho v tretej tretine prekonali Colton Parayko a Pavel Bučnevič. Znížili z 0:4 na 2:4. V závere Blues, ktorí vyhrali predošlé štyri zápasy, nevyšla hra bez brankára – bodku za zápasom dal do prázdnej brány Tanev, ktorý predtým v tretine nepremenil trestné strieľanie. Thomas Greiss inkasoval štyri góly z 32 striel. St. Louis vyhralo všetky štyri predošlé vzájomné zápasy.

Hviezdy duelu: 1. C. Soucy (SEA), 2. M. Geekie (SEA), 3. D. Sprong (SEA)

LAK - ANA 4:1

Kalifornské derby vyhrali Kings

Los Angeles a Anaheim vstúpili do derby s dvoma výhrami po sebe. Tretiu v sérii sa nakoniec podarilo zaknihovať domácim, ktorý vyhrali 4:1 vďaka 24 zákrokom Pheonixa Copleyho, ako aj gólov Drewa Doughtyho, Alexa Iafalla, Viktora Arvidssona a Kevina Fialu. Adrian Kempe dvakrát asistoval. O čestný úspech Ducks sa postaral Frank Vatrano, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 1:1. Lukáš Dostál opustil duel s 37 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. K. Fiala (LAK), 3. A. Iafallo (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:41 0 0 0 0 0 1 2
T. Tatar (NJD) 16:08 0 0 0 0 0 3 1
A. Ružička (CGY) 10:23 0 1 1 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies