Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Tatar si ukončil suchoty, Ružička nie. Černák viedol zápas

V noci zo štvrtka na piatok sa v NHL odohralo sedem zápasov aj s troma Slovákmi. Z nich sa do bodovania zapísal len Tomáš Tatar.

Highlighty noci
  • Tatar asistoval, Černák a Ružička opäť nebodovali
  • Reprízu finále vyhrala Tampa
  • McDavid bodoval v 14. zápase po sebe, Oilers v desiatom
  • Vasilevskij vychytal čisté konto
  • Bobrovskij vychytal 350. výhru v NHL
  • Karlsson už má na konte 70 bodov
  • Boeser štvorbodový, Horvat skóroval proti Canucks


NJD - SEA 3:1

Hamilton otočil zápas, Tatar si ukončil suchoty

Slovenský útočník Tomáš Tatar si ukončil sedemzápasové bodové suchoty, keď asistenciou prispel k výhre New Jersey 3:1 nad Seattlom. Devils prehrávali po góle Adama Larssona z druhej tretiny, no len o 24 sekúnd neskôr stav vyrovnal Dougie Hamilton, ktorý v tretej tretine rozhodol o výhre. Oba jeho góly padli v presilovkách a na oba mu prihráva Ondřej Palát. Poistku do prázdnej brány pridal John Marino a MacKenzie Blackwood urobil 33 zákrokov. Kým domáci vyhrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich, Kraken prehrali tri z posledných štyroch. Philipp Grubauer urobil 24 zákrokov, Tatar ho neohrozil ani raz. V akcii strávil 12 a pol minúty. Predviedol aj jeden bodyček a absolvoval jedno buly - víťazne. Hamilton bodoval v šiestom zápase po sebe a je prvým obrancom Devils s 50 bodmi v sezóne od Briana Rafalskiho (2006/07).

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. D. Hamilton (NJD), 3. O. Palát (NJD)

TBL - COL 5:0

Vasilevskij doviedol Tampu k jasnej výhre nad Avalanche

V repríze posledného finále sa z víťazstva Tampy Bay 5:0 nad Coloradom tešil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý nazbieral tri plusové body, tri strely, dva bloky a až sedem bodyčekov, s ktorými viedol zápas. Z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát trojbodový Brandon Hagel a raz Corey Perry, dvojbodový Brayden Point a Michail Sergačov. Alex Killorn nazbieral tri asistencie, Anthony Cirelli dve. Prvou hviezdou zápasu bol Andrej Vasilevskij, ktorý s 30 zákrokmi „docválal“ k svojmu prvému čistému kontu v základnej časti od 26. novembra 2021. Doma vyhral už 11. zápas po sebe, čo sa mu ako druhému brankárovi histórie NHL podarilo po druhýkrát. Napodobnil Keny Drydena. Jeho náprotivok, Alexandar Georgiev, kryl 27 striel. Avalanche prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Naposledy reprízu finále vyhralo s rozdielom minimálne piatich gólov Chicago v roku 1992. V histórii ligy sa to stalo štyrikrát.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Hagel (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

DET - CGY 2:1

Ružička si natiahol suchoty pri prehre s Detroitom

Slovenský útočník Adam Ružička nebodoval už v 14. zápase po sebe. Príležitosť však dostal len na osem minút – menej ich odohral len Milan Lucic. Bratislavský rodák si pripísal mínusový bod, strelu, blok a vyhral jedno z troch buly. Calgary síce viedlo po góle Blake Colemana, no Dylan Larkin a Filip Zadina otočili stav v prospech Detroitu. K výhre 2:1 pomohol aj Ville Husso s 35 zákrokmi – 15 ich urobil v tretej tretine. Dan Vladař ich urobil 15 za celý zápas. Kým Red Wings sa vyhli tretej prehry v sérii, Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Zadorov poslal Walmana predčasne pod sprchy:

Hviezdy duelu: 1. F. Zadina (DET), 2. V. Husso (DET), 3. D. Larkin (DET)

PHI - EDM 2:1 SN

Van Riemsdyk rozhodol v nájazdoch o výhre nad Oilers

James van Riemsdyk premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Philadelphia zdolala Edmonton 2:1 a vyhrala druhý zápas z posledných troch. Carter Hart zneškodnil 34 striel a v normálnom hracom čase skóroval Kevin Hayes. Stav vyrovnal Evander Kane, pri ktorého góle asistoval aj Connor McDavid – bodoval už v 14. zápase po sebe. Stuart Skinner urobil 35 zákrokov a Oilers bodovali v desiatom zápase po sebe (8-0-2).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. K. Hayes (PHI)

FLA - SJS 4:1

Bobrovskij dosiahol 350. výhru, Panthers zdolali Sharks

Sam Reinhart a Eric Staal strelili po dva góly, aby Florida aj bez zraneného Aleksandera Barkova zdolala San Jose 4:1 a vyhrala tretí zápas po sebe. Eetu Luostarinen zaznamenal dve asistencie a Sergej Bobrovskij 33 zákrokov pri svojej 350. výhre v kariére. O jediný gól Sharks, ktorí prišli o štvorzápasovú bodové sériu (2-0-2) a prehrali ôsmy vzájomný zápas s Panthers, sa postaral Alexander Barabanov. Kaapo Kahkonen opustil duel s 38 zásahmi. Erik Karlsson zaznamenal asistenciu, aby dosiahol na métu 70 bodov v sezóne najrýchlejšie spomedzi obrancov za ostatných 33 rokov – len v 53 zápasoch. Pred ním to v 53 alebo menej dueloch dokázali aj Bobby Orr, Paul Coffey a Denis Potvin. Bodová séria Brandona Montoura skončila na 10 dueloch. Staal strelil oba góly počas oslabenia do prázdnej brány. Delilo ich len 34 sekúnd – najmenej u jedného hráča v tretej tretine v histórii Panthers.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. E. Staal (FLA)

NYI - VAN 5:6

Horvat skóroval proti Canucks. Z výhry sa však tešil jeho bývalý tím

Bo Horvat zaznamenal gól a asistenciu vo svojom prvom zápase proti Vancouveru, no jeho bývalý tím sa tešil z výhry 6:5 nad Islanders, aby sa vyhol tretej prehre v sérii. Gólom a troma asistenciami k tomu prispel Brock Boeser, dvoma gólmi a asistenciou Elias Pettersson. Po góle pridali aj Oliver Ekman-Larsson, Nils Aman a Anthony Beauvillier, dve asistencie si pripísal Quinn Hughes a 24 zákrokov Collin Delia. O góly New Yorku, ktorý vyhral predošlé štyri zápasy, sa okrem Horvata postarali aj Kyle Palmieri, Brock Nelson, dvojbodový Noah Dobson a trojbodový Mathew Barzal. Iľja Sorokin opustil duel s 28 zákrokmi. Nelson bodoval v deviatom zápase po sebe.

Horvat skóroval v prvom zápase proti Canucks:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. M. Barzal (NYI)

MIN - VGK 1:5

Vegas zdolalo Wild, no prišlo o Thompsona

Jack Eichel zaznamenal gól a asistenciu, aby si ukončil šesťzápasové suchoty a pomohol Vegas k výhre 5:1 nad Minnesotou, ktorá prehrala tretí zápas po sebe. Jonathan Marchessault zaznamenal dve asistencie a k výhre pomohli gólmi aj Nicolas Roy, Alex Pietrangelo, Paul Cotter a z trestného strieľania Reilly Smith. Logan Thompson kryl 23 z 24 striel predtým, ako v úvode tretej tretiny zamieril do šatne so zranením dolnej časti tela. Adin Hill následne kryl zvyšné štyri strely. O jediný gól Wild sa postaral Kirill Kaprizov, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 23 striel, Filip Gustavsson následne urobil osem zákrokov. Golden Knights sú prvým tímom v tejto sezóne, ktorý strelil dva góly z trestného strieľania.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (VGK), 2. A. Pietrangelo (VGK), 3. L. Thompson (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 08:05 0 0 0 -1 0 1 0
E. Černák (TBL) 21:30 0 0 0 +3 0 3 7
T. Tatar (NJD) 12:26 0 1 1 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies