Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Anderson zažil rekordný večer, Giordano vyrovnal rekord NHL

V piatok sa v NHL odohralo šesť zápasov bez slovenskej účasti. Víťazili prevažne hostia a videli sme aj niekoľko skvelých výkonov.

Highlighty noci
  • Carolina vyhrala 5. zápas po sebe
  • Raanta vychytal čisté konto
  • MacKinnon opäť viacbodový
  • Giordano vyrovnal rekord NHL v počte zblokovaných striel
  • Anderson urobil 53 zákrokov
  • Wheeler zaznamenal 800. bod, Skinner 600.


FLA - BUF 1:3

Anderson si vyrovnal osobný rekord pri výhre nad Panthers

Craig Anderson si vyrovnal osobné maximum s 53 zákrokmi, s ktorými doviedol Buffalo k výhre 3:1 nad Floridou. Doteraz ešte žiaden brankár Sabres neurobil toľko zákrokov pri výhre. Jeff Skinner strelil dva góly, aby dosiahol na métu 600 bodov. Víťazný gól strelil Alex Tuch a pri všetkých troch góloch asistoval Tage Thompson, ktorý o deň skôr dosiahol hetrik. Buffalo vyhralo štvrtý zápas z posledných piatich, Panthers prehrali druhý z posledných dvoch. Ich gól strelil Carter Verhaeghe a asistoval mu Anthony Duclair, ktorý zažil sezónny debut. Sergej Bobrovskij opustil duel s 32 zákrokmi. Zhodou okolností, Anderson prvýkrát v kariére urobil 53 zákrokov jeho piatkového súpera 2. marca 2008. Vo veku 41 rokov a 279 dní je najstarším brankárom s 50 alebo viac zákrokmi v jednom zápase NHL. Viac zákrokov v histórii Sabres urobili len Joe Daley (64) a Dominik Hašek (55). Buffalo nebolo takto neskoro v základnej časti na postupovej pozícii od roku 2012.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (BUF), 2. J. Skinner (BUF), 3. T. Thompson (BUF)

TOR - MIN 2:1 PP

Nylander rozhodol o výhre nad Wild

William Nylander skóroval v druhej minúte predĺženia, aby svojím druhým bodom v zápase rozhodol o výhre Toronta 2:1 nad Minnesotou, ktorá prišla o sériu štyroch výhier. Nylander aj prihrával na gól Davida Kämpfa, ktorý v prvej tretine odpovedal na gól Brandona Duhaimea. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Iľja Samsonov s 24 zásahmi. Filip Gustavsson ich urobil o dva menej. Domáci obranca Mark Giordano urobil tri bloky, aby vyrovnal rekord NHL Krisa Russella s 2044 blokmi. Nylander strelil už svoj tretí gól v predĺžení v tejto sezóne. V klubovej histórii to dokázali len Ken Doraty (3), Mats Sundin (4) a John Tavares (3).

Článok pokračuje pod reklamou

Nylander rozhodol o výhre Leafs:

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Giordano (TOR), 3. D. Kämpf (TOR)

PHI - MTL 2:5

Tierney pri víťaznom debute v drese Canadiens skóroval

Jake Allen urobil 24 zákrokov a päť rôznych hráčov skórovalo, aby Montreal uspel vo Philadelphii pomerom 5:2. Jesse Ylonen strelil svoj prvý gól v sezóne a pridal asistenciu, po góle pridali aj David Savard, nová posila „Habs“ Chris Tierney, Nick Suzuki a Josh Anderson. Mike Hoffman dvakrát asistoval. Ivan Provorov a Owen Tippett strelili góly Flyers, v oboch mal prsty aj Morgan Frost. Jake Allen kryl 26 striel, ale na odvrátenie šiestej prehry Flyers z posledných siedmich duelov to nestačilo. Canadiens hrali bez chorých Kirbyho Dacha a Joela Armiu.


Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (MTL), 2. J. Ylonen (MTL), 3. J. Allen (MTL)

CAR - OTT 4:0

Hurricanes si natiahli víťaznú sériu, Raanta vynuloval Senators

Antti Raanta zneškodnil všetkých 32 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne a 18. v kariére doviedol Carolinu k výhre 4:0 nad Ottawou. V posledných 12 dueloch má bilanciu 11-0-1. Natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov pomohli aj Brent Burns, Seth Jarvis a Martin Nečas, ktorí sa trafili do čierneho, ako aj Brady Skjei, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. Sebastian Aho a Andrej Svečnikov dvakrát asistovali. Cam Talbot pri návrate do akcie inkasoval tri góly z 29 striel a Senators prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (CAR), 2. A. Svečnikov (CAR), 3. S. Jarvis (CAR)

NYI - LAK 2:3

Quick dosiahol na Long Islande svoju 370. výhru v kariére

Los Angeles strelilo tri góly za päť minút a 34 sekúnd druhej tretiny, aby si položilo základy výhry 3:2 nad Islanders. Phillip Danault, Arthur Kaliyev a Gabriel Vilardi skórovali a Jonathan Quick urobil 16 zákrokov. Bola to jeho 370. výhra v kariére, čím prekonal Toma Barrassa a Pekku Rinneho na 19. mieste historického poradia NHL. Recept na neho našli len Noah Dobson a Adam Pelech. Iľja Sorokin opustil duel s 25 zákrokmi. Quick potrebuje štyri víťazstvá, aby vyrovnal zápis Johna Vanbiesbroucka na druhom mieste amerického poradia. Rekordérom je Ryan Miller s 391 výhrami.

Hviezdy duelu: 1. G. Vilardi (LAK), 2. P. Danault (LAK), 3. A. Kaliyev (LAK)

WPG - COL 1:5

MacKinnon dvojbodový pri výhre nad Jets

Nathan MacKinnon strelil svoj 20. gól v sezóne a pridal 49. asistenciu, aby bol v šiestom zápase po sebe viacbodový. Podstatnejšie je, že pomohol Coloradu zdolať Winnipeg pomerom 5:1. Skórovali aj Mikko Rantanen, J.T. Compher, Bowen Byram a Matt Nieto. Rantanen a Compher tiež pridali aj po asistencii. Natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy a bodovú na päť pomohol aj Alexandar Georgiev, ktorého z 27 striel prekonal len Mason Appleton. Asistenciu si pripísal Blake Wheeler, pre ktorého to bol 800. bod v kariére. Connor Hellebuyck inkasoval päť gólov z 26 striel, David Rittich kryl zvyšných 10 striel. Kanadský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. MacKinnon skóroval už po 19 sekundách hry, aby sa stal tretím hráčom v klubovej histórii, ktorý strelil gól v prvých 20 sekundách zápasu viackrát. Dokázali to aj Joe Sakic (3x) a John Wensink (2x).

Rýchly gól MacKinnona:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. B. Wheeler (WPG)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies