Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Magazín

10 najväčších nádejí spomedzi brankárov: Na čele je Američan

Draftovanie a vývoj brankárov pre NHL je náročná vec. Matthew Zator sa pozrel na zásobu talentov 32 tímov kanadsko-americkej ligy a zostavil rebríček 10 brankárov s najväčšími šancami na budúci úspech.

V rebríčku figurujú brankári, ktorí neodchytali v NHL viac ako 25 zápasov v jednej sezóne alebo viac ako 50 zápasov v celej kariére a k 1. januáru nemali viac ako 24 rokov.

10. Daniil Tarasov, 23 rokov, Columbus Blue Jackets - Rus draftovaný z 86. miesta v roku 2017 už má za sebou aj 17 zápasov v NHL, vrátane 13 v tejto sezóne. Kryl v nich 90,8 % striel. V AHL má 86,0% úspešnosť zákrokov. Nemal však najväčšiu oporu v spoluhráčoch.

9. Erik Portillo, 22 rokov, Los Angeles Kings - Švéda si na drafte 2019 vybralo Buffalo už zo 67. miesta. Aktuálne je vo svojom treťom ročníku na Michiganskej univerzite. Vlani mal bilanciu 31-10-1 s 92,6% úspešnosťou zákrokov, tento rok 21-10-2 s 90,7% úspešnosťou zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

8. Drew Commesso, 20 rokov, Chicago Blackhawks - americký rodák bol draftovaný v roku 2020 zo 46. miesta a svoj talent už tretím rokom ukazuje v tíme Bostonskej univerzity. V tejto sezóne kryl 91 % striel pri bilancii 19-7-0.

7. Dylan Garand, 20 rokov, New York Rangers - zástupca kanadskej hokejovej školy bol tiež draftovaný v roku 2020, ale až zo 103. miesta. Po dominantných výkonoch vo WHL už chytáva medzi mužmi v AHL. Pri bilancii 11-10-3 má 89,4% úspešnosť zákrokov.

6. Sebastian Cossa, 20 rokov, Detroit Red Wings - Detroit si talentovaného Kanaďana vybral už z 15. pozície na drafte 2021. Tiež sa mu darilo vo WHL a teraz už pôsobí medzi mužmi – vyskúšal si už aj AHL, no prevažne chytáva v ECHL, kde v drese Toleda trochu zaostáva za očakávaniami. Má však predpoklady na to, aby jedného dňa chytával aj v NHL.

5. Lukáš Dostál, 22 rokov, Anaheim Ducks - český zástupca, ktorého kalifornský tím draftoval v roku 2018 z 85. miesta, zažil debut v NHL už vlani a v tejto sezóne v nej pridal ďalších 10 zápasov s 89,7% úspešnosťou zákrokov. Ukázal v nich veľký potenciál, rovnako ako ho ukazuje v San Diegu z AHL.

4. Devon Levi, 21 rokov, Buffalo Sabres - bol draftovaný nízko (212. miesto v roku 2020), no za ostatné roky sa zaradil medzi najväčšie brankárske nádeje. V prospech Sabres sa ho vzdala Florida vo výmene Sama Rienharta. Aktuálne je v druhom ročníku na Severovýchodnej univerzite, ktorej pomáha k dominantným výsledkom. Vlani bol najlepším brankárom i najlepším nováčikom NCAA.

3. Jaroslav Askarov, 20 rokov, Nashville Predators - jedenástka draftu 2020 už zažila v tejto sezóne debut v NHL, no až na ten jeden duel chytáva pravidelne v AHL. V drese Milwaukee doteraz ruský mladík kryl 91,2 % striel pri bilancii 21-11-4. V predošlých sezónach zbieral skúsenosti aj v KHL.

2. Jesper Wallstedt, 20 rokov, Minnesota Wild - najväčšie brankárska nádej spomedzi Európanov opustila pred touto sezónou rodné Švédsko a zažila slušný tréningový kemp v NHL. Aktuálne 20. draftovaný hráč v roku 2021 chytáva za Iowu v AHL. Z 30 zápasov vyhral 14 a dosiahol 90,9% úspešnosť zákrokov. Zachytal si aj v zápase hviezd.

1. Dustin Wolf, 21 rokov, Calgary Flames - americký brankár, ktorého si Flames vybrali na drafte 2019 až z 214. miesta, zažil v juniorskej WHL štyri fantastické sezóny. A v rovnakom duchu pokračoval aj vlani pri prechode do mužského hokeja. Aktuálne je vo svojej druhej sezóne v AHL a vychádza mu ešte lepšie - pri bilancii 32-9-2 má 92,6 % úspešnosť zákrokov a vychytal už aj štyri nuly.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Chicago podpísalo novú dlhodobú zmluvu s mladým obrancomNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval a bol ako monštrum. Prvé dva tímy čelia vyradeniu, k MS je bližšie aj Slovák!V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies