Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar skóroval, mladý Švajčiar žiaril v bráne a Devils postúpili!

V pondelok sa uzavrelo prvé kolo tohtoročného play-off zápasom číslo sedem v sérii medzi dvoma rivali. V súboji medzi Devils a Rangers nechýbal ani slovenský zástupca.

Odporúčame:
Sekcia play-off 2023

Východná konferencia

NEW JERSEY – NY RANGERS 4:0 (séria: 4-3)

Slovenský útočník Tomáš Tatar po ôsmich zápasoch play-off NHL a šiestich zápasoch aktuálnej série bodoval a to v ten správny moment. V druhej tretine strelil gól, aby zvýšil vedenie New Jersey na 2:0 na ceste za víťazstvom 4:0 v siedmom zápase proti Rangers, po ktorom sa tím z Newarku po viac ako dekáde (prvýkrát od roku 2012) teší z postupu do druhého kola. V ňom narazí na Carolinu.

Čisté konto vychytal Akira Schmid, ktorý zneškodnil všetkých 31 striel a v 22 rokoch končí prvé kolo s 95,1% úspešnosťou zákrokov a dvoma čistými kontami – tie v jednej sérii vychytal ako 10. nováčik ligovej histórie a prvý od Matta Murraya (2017). Viac ich vychytal len Frank McCool (3, 1945).

Článok pokračuje pod reklamou

Bezgólový stav prelomil Michal McLeod v strede druhej tretiny počas oslabenia. Po Tatarovi sa v tretej tretine ešte presadili Erik Haula a Jesper Bratt, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Ondřej Palát a John Marino dvakrát asistovali.

Hosťujúci brankár Igor Šesťorkin inkasoval tri góly z 23 striel. Tatar, ktorý odohral 15 minút, ho ohrozil raz. Pripísal si aj dva plusové body a dva bloky.

Zranenie utrpel v tretej tretine Timo Meier, ktorému sa stal osudný hit Jacoba Troubu. New Jersey ako druhý tím po Floride v tohtoročnom play-off vyhralo sériu, v ktorej prehrávalo o viac ako jeden zápas (0:2). Jeho tréner Lindy Ruff vyhral svoj prvý zápas číslo sedem v kariére. Predtým mal bilanciu 0-4. Rangers využili v prvých dvoch zápasoch série štyri presilovky z desiatich, no v zvyšku série už len jednu z 18.

Otvárací duel série medzi Hurricanes a Devils sa odohrá v stredu v Raleigh.


Tatarov 1. gól v tohtoročnom play-off:

Podanie rúk:

Lindy Ruff, tréner Devils: „Akira Schmid odchytal skvelý zápas. Vlastne, odchytal skvelú sériu. Predstavujete si určité veci, no skutočne som si nepredstavoval to, čo dokázal. Bola to náročná séria. Stáli proti sebe dva tímy, ktoré do toho dali všetko. Nakoniec boli veľkým faktorom brankári na oboch stranách.“

Jacob Trouba, kapitán Rangers: „Každý rok máte rovnaký pocit. Neviete, koľko šancí ešte dostanete. Zajtrajšok nie je nikdy daný, hlavne v tejto lige. Určite je to na nič. Máme pocit, že sme si túto príležitosť premrhali. Taký je hokej, treba pochváliť aj ich. Nie je to len o našom zlyhaní. Myslím si, že oni hrali dobre. Mali neskutočnú základnú časť, majú dobrý tím.“


Hviezdy duelu: 1. A. Schmid (NJD), 2. O. Palát (NJD), 3. M. McLeod (NJD)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 14:56 1 0 1 +2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies