Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Vegas hralo o majstrovský mečbal. Prvý zápas na Floride sa predlžoval

Tretí zápas finále Stanleyho pohára neskončil viacgólovým rozdielom ako prvé dva. Prvý duel série hraný v Sunrise sa predlžoval.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 3
1
2
3
P
Stav série
 Florida Panthers
1
0
1
1
3
•••
 Vegas Golden Knights
1
1
0
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Carter Verhaeghe skóroval v piatej minúte predĺženia, aby Florida zvíťazila pomerom 3:2 nad Vegas a znížila stav finálovej série na 1:2 na zápasy. V zápase pritom nevyužila ani jednu z piatich presiloviek. Domáci viedli zásluhou Brandona Montoura, no dvojbodoví Mark Stone a Jonathan Marchessault otočili vďaka presilovkám stav. Nadstavený čas vynútil dvojbodový Matthew Tkachuk v 58. minúte. Sergej Bobrovskij pomohol k výhre 25 zákrokmi, Adil Hill ich urobil 20. Štvrtý finálový zápas sa odohrá v sobotu opäť vo FLA Live Aréne.

Víťazný gól:


Skóre stretnutia sa otvorilo už po štyroch minútach hry, keď po prihrávke Tkachuka vyslal strelu spoza ľavého kruhu Montour a poslal domácich do vedenia. Krátko na to nevyužil skvelý príležitosť na zvýšenie vedenia Duclair a Panthers nevyužili ani prvú presilovku po vysokej hokejke Carriera. V ôsmej minúte zamieril do šatne Tkachuk po bodyčeku od Kolesara a v zvyšku tretiny sme ho v akcii nevideli. V 12. minúte mohlo byť už 2:0, ale Hillovi pomohla pri zakončení Lundella tyčka. Presilovku následne hrali aj Golden Knights, no tiež bez úspechu. Od 16. minúty však dostali príležitosť hrať presilovku štyria na troch a stav počas nej vyrovnal Stone, ktorý tečoval strelu Marchessaulta. V 17. minúte sa do vyloženej šance dostával Reinhart, no v skórovaní mu zabránil Stephenson.


Panthers nevyužili v vode druhej tretiny presilovku po podrazení Carriera, no potešila ich iná správa – na striedačku sa vrátil Tkachuk. V 25. minúte sa dôležitým zákrokom prezentoval Bobrovskij, ktorý zneškodnil veľkú šancu Haguea. V strehu musel byť aj počas vylúčenia Ekblada. Gól nepadol ani počas vylúčenia McNabba na druhej strane. V 33. minúte však Bobrovskij opäť vychytal tutovku, tentoraz McNabba. Krátko na to napravil svoje zaváhanie pri šanci Howdena. Počas vylúčenia Barkova však už kapituloval, keď po prihrávke Eichela poslal Marchessault hostí prvýkrát do vedenia. Oba tímy mali ešte po jednom vylúčenom hráčovi, ale stav sa už do prestávky nemenil.

V úvode tretej tretiny mohol vedenie Vegas zvýšiť Amadio, ale Bobrovského neprekonal. Ten podržal aj pri šanci Karlssona v 47. minúte. Vegas následne prežilo oslabenie po hákovaní Eichela, od stredu tretiny hrali oba tímy vo štvorici po hrubosti, ktorej sa dopustili Gudas a Barbašov. S ubúdajúcimi minútami domáci otvárali čoraz viac hru, čo vyústilo aj do šance Barbašova. Trafil však len tyčku. V 58. minúte odvolali domáci Bobrovského a krátko na to vynútil nadstavený čas Tkachuk, ktorý dorazil do brány strelu Verhaegheho.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyrovnávajúci gól Tkachuka:

Skoro celé dve minúty v úvode predĺženia hrali domáci v oslabení po podrazení Forslinga. Prežili ho a v piatej minúte nadstaveného času rozpútal veľkú radosť Verhaeghe, ktorý uspel strelou švihom spoza kruhov.

Sergej Bobrovskij
Adin Hill
64:11 25/27 64:27 20/23
Alex Lyon
Jonathan Quick
- - - -

Florida má po štvrtku históriu bilanciu v predĺženiach v play-off 12-8, Vegas 9-11. V tomto roku vyhrali Panthers všetkých sedem predĺžení. ... Montour strelil vôbec prvý finálový gól v FLA Live Aréne v histórii. Ako piaty aktívny obranca strelil v jedinom play-off sedem gólov. Napodobnil Victora Hedmana (10, 2020), Caleho Makara (8, 2022), Sheu Theodorea (7, 2020) a Brenta Burnsa (7, 2016). ... Montour s 10 bodmi v jedinom play-off vytvoril nový klubový rekord medzi obrancami. Predošlý zdieľal s Edom Jovanovskim (1996). ... Theodore zaznamenal svoju 50. asistenciu v play-off v kariére a vyrovnal spoluhráča Alexa Pietrangela so 105 zápasmi na to potrebnými. Z aktívnych obrancov je to najmenej zápasov potrebných na dosiahnutie tohto medzníka. ... Marchessault bodoval v ôsmom zápase po sebe, čo sa v histórii Vegas ešte nikomu v play-off nepodarilo. S gólom v štvrtom zápase po sebe vyrovnal klubový rekord. ... Marchessault a Jack Eichel dosiahol svoj 23. bod v tohtoročnom play-off, čím vytvorili nový klubový rekord. Predošlý stanovil s 22 bodmi Reilly Smith v roku 2018.

Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Hill (VGK)

Matthew Tkachuk, útočník Panthers: „Každý bude pravdepodobne hovoriť, ako oni počas väčšiny zápasu viedli. Áno, viedli, ale na konci dňa nikomu nezáleží na tom, ako sme sa k výhre dopracovali. Je to teraz 2:1 na zápasy. My sme prišli vyhrať jeden zápas a to sa nám aj podarilo. Všetko, na čo sme mysleli, bolo víťazstvo. Nezáležalo nám, ako ho získame.“

Jack Eichel, útočník Golden Knights: „Treba ich pochváliť. Držali, vytrvali a na konci našli spôsob, ako streliť gól. Samozrejme, nechcete prísť o vedenie dve minúty pred koncom, ale je to súčasť športu. Nikto nepovedal, že to bude ľahké.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies