Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

V stopách Demitru a Tatara? Chromiak ide správnym smerom

Slovenský útočník Martin Chromiak zažil pred časom vydarený rozvojový kemp. Dúfa, že to bol ďalší krok na ceste do ligy, v ktorej žiarilo niekoľko jeho krajanov, na ktorých doma naráža celkom bežne.

Chromiak pochádza z Dubnice, ležiacej blízko Trenčína, a tak nie je nič zvláštne, že sem-tam narazí na Tomáša Tatara, Zdena Cháru, Mariána Gáboríka či Mariána Hossu, ktorých berie za svoje vzory.

„Vždy som vzhliadal k hráčom zo Slovenska, ktorí hrali v NHL a boli z môjho rodného mesta. Ako Pavol Demitra. Bol z môjho rodného mesta. Tomáš Tatar. Títo chlapi. Mal som možnosť stretnúť sa so všetkými. Stále cvičím a trénujem s Tomášom. Sme z rovnakého malého mesta. Sme spolu často. Môžeme sa vidieť aj každý deň. Poznám ich všetkých. Je super, keď sa stretneme. Poznajú ma tiež,“ povedal Chromiak pre The Athletic.

Tak ako Chromiak sledoval svojich hrdinov počas ich pôsobenia v NHL, tak sa aj oni zaujímajú o jeho cestu v organizácii Los Angeles Kings.

Článok pokračuje pod reklamou

„Sú to veľmi milí chlapci. Vždy, keď mám možnosť byť s nimi, sa ma pýtajú, aké to je (pre mňa) byť tu. Snažia sa pomôcť,“ prezradil Chromiak.

Dvadsaťročný mladík sa pomaly približuje k tomu, aby si zahral v NHL. Momentálne pôsobí v tíme Ontario Reign z AHL a hoci v minulej sezóne zaznamenal skromných 15 gólov a 13 asistencií v 55 stretnutiach, išlo o jeho prvú profesionálnu sezónu v Severnej Amerike. Mal aj vydarené obdobie, no úvod a záver základnej časti neboli také plodné.

„Minulý rok to bol mladý chlapec. Hovoríme to stále a niektorí hráči tomu nerozumejú. Americká hokejová liga je náročná. Je veľmi ťažká. Sú tam starší chalani, ktorí bojujú o svoju prácu a nedarujú vám to. Zistil to pomerne rýchlo. Minulý rok mal dobrých šesť týždňov, počas ktorých strelil všetky svoje góly. Ale je to ťažké. Je to dlhá sezóna,“ skonštatoval Glen Murray, riaditeľ hráčskych záležitostí Kings.

„Trénuješ každý deň. Si zvyknutý, že sa o teba niekto stará a teraz si tu, si profesionálny hokejista. Musíš sa najesť, vyprať si a natankovať benzín do auta. Čokoľvek to môže byť. Myslím, že niekedy to chce trochu času. Ale myslím si, že ide správnym smerom.“

Vo svojej prvej sezóne v AHL zažil Chromiak vrcholy aj pády, no čo oceňuje, je prítomnosť veterána Natea Thompsona, ktorý odohral v NHL 844 zápasov. Slúžil mu ako mentor.

„Bol skvelý. Po každom striedaní sa so mnou rozprával. Snažil sa mi vysvetliť všetky rôzne situácie, čo v nich robiť, čo robiť lepšie. Ak som urobil niečo dobré, povedal: ‚Dobrá práca.‘ Bolo skvelé s ním hrať. Myslím, že som sa od neho veľa naučil,“ uviedol Chromiak.

Kings nebudú mať v budúcej sezóne v ofenzíve miesto, o ktoré by Chromiak mohol reálne bojovať. Pravdepodobne tak strávi celú sezónu opäť v Ontariu, kde by sa teraz rád zaradil medzi lídrov mužstva. Ak by došlo k zraneniam v prvom tíme, mohol by vďaka tomu dostať aj prvú šancu v NHL.

„Určite, chcem hrať na vyššej úrovni. Minulý rok som bol nováčik. Bol som najmladší v tíme. Myslím, že som sa veľa naučil. Ale určite chcem urobiť ďalší krok a byť jedným z lídrov v tíme a pomôcť tímu vyhrávať zápasy,“ dodal Chromiak.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies