Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Pocta pre Hossu. Bude členom ďalšej Siene slávy

Legendárny Marián Hossa sa dočká ďalšej veľkej pocty. Od 9. augusta bude novým členom Siene slávy slovenského hokeja. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja.

„Mariána Hossu navrhla a jeho prijatie jednohlasne potvrdila nominačná komisia Siene slávy slovenského hokeja. Marián má za sebou fantastickú kariéru. Na klubovej úrovni ju podčiarkol ziskom troch Stanley Cupov, na medzinárodnej príkladným vzťahom k národnému tímu. Vďaka dosiahnutým úspechom patrí k najvýraznejším šíriteľom dobrého mena slovenského hokeja v zahraničí. Je vzorom a inšpiráciou pre mnohé hokejové nádeje po celom svete. Veľmi ma teší, že 9. augusta bude slávnostne uvedený do Siene slávy slovenského hokeja,“ uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan, ktorý je členom Siene slávy slovenského hokeja od roku 2018.

Štyridsaťštyriročný Hossa má za sebou výnimočnú kariéru, počas ktorej získal tri Stanley Cupu so Chicagom Blackhawks. V NHL odohral 19 sezón, pričom v základnej časti nastúpil na 1309 zápasov s bilanciou 525 gólov a 609 asistencií. V 205 dueloch play-off pridal 149 bodov (52+97).

Slovensko reprezentoval na ôsmich majstrovstvách sveta, štyroch olympijských turnajoch a dvakrát si zahral na Svetových pohároch. V roku 2021 ho uviedli do Hokejovej Siene slávy v Toronte ako tretieho slovenského rodáka po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom.

„Nesmierne si vážim, že sa dostanem do takej špeciálnej spoločnosti. Chcel by som sa poďakovať nominačnej komisii za navrhnutie a uvedenie do Siene slávy slovenského hokeja. Veľmi si to vážim, znamená to pre mňa veľa. Ďakujem," povedal Hossa pre HockeySlovakia.sk




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies