Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Otáznik odstránený: Jets si upísal dve hviezdy za rovnaký peniaz na dlhý čas!

Tím Winnipeg Jets v pondelok oznámil, že podpísal identické sedemročné zmluvy v hodnote 59,5 milióna amerických dolárov s brankárom Connorom Hellebuyckom a útočníkom Markom Scheifele. Od ročníka 2024/25 tak každý z nich ročne zarobí 8,5 milióna amerických dolárov.

Obaja vstupovali do tejto sezóny s končiacimi zmluvami a počas leta boli často spájaní s výmenou. V júni sa dokonca hovorilo, že Hellebuyck nemá záujem podpísať s tímom dlhodobú zmluvu. Pred štartom kempu generálny manažér Kevin Cheveldayoff vyhlásil, že klub sa zameriava iba na vyhrávanie a aj s Hellebuyckom a Scheifelem v tíme.

„Myslím si, že bolo skutočne dôležité byť Stíhačom nasledujúcich osem rokov. Myslím, že budem mať 39 rokov, keď tá zmluva vyprší. Môžem sa teda nazývať celoživotným hráčom Jets, čo je pocta. Nie tak veľa hráčov má príležitosť byť v jednom tíme celú kariéru,“ vyhlásil Scheifele.

Scheifele bol sedmičkou draftu 2011 a odvtedy odohral za Winnipeg 723 zápasov so ziskom 272 gólov a 645 bodov. V minulej sezóne vyprodukoval 42 gólov a 68 bodov v 81 dueloch. V štyroch stretnutiach play-off pridal gól.

Hellebuyck má v 30 rokoch za sebou 445 zápasov NHL s bilanciou 238-154-37 a s 91,6% úspešnosťou zákrokov. Aj on doteraz pôsobil len vo Winnipegu, ktorý ho draftoval v roku 2012 zo 130. miesta. Rodák z amerického Michiganu patrí medzi brankársku elitu NHL a v roku 2020 získal aj Vezinovu trofej. Teraz bude štvrtým najlepšie plateným brankárom po Careym Priceovi (10,5 mil. USD), Sergejovi Bobrovskom (10 mil. USD) a Andrejovi Vasilevskom (9,5 mil. USD).

Obe zmluvy majú plné klauzuly o nemožnosti výmeny ani žiadnej inej transakcie bez súhlasu hráčov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies