Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Kelemen vyhral duel proti Černákovi, Studenič slovenskú históriu neprepísal

Z desiatich zápasov, ktoré sa v NHL odohrali v utorok, malo Slovensko zastúpenie len v jednom. Dvojnásobné.

Highlighty noci
  • Kelemen nastúpil proti Černákovi, nebodoval ani jeden z nich
  • Studenič bol po povolaní do NHL len zdravým náhradníkom
  • Nashville vyhral šiesty zápas po sebe
  • Anaheim prehral siedmy zápas po sebe
  • Minnesota po trénerskej zmene ukončila sériu prehier
  • Oettinger vychytal čisté konto
  • Boeser má na konte už 17 gólov - najviac v NHL
  • McDavid minimálne trojbodový v treťom zápase po sebe

ARI - TBL 3:1

Kelemen sa tešil z výhry nad Černákom

Slovenskú stopu sme v utorok videli len v Arizone, kde domáci zdolali Tampu Bay 3:1. Michael Carcone strelil dva góly a Connor Ingram predviedol 32 zákrokov, aby Coyotes vyhrali druhý zápas po sebe. Víťazný gól strelil Travis Boyd a dvakrát asistoval Alex Kerfoot. O jediný gól ligthning, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch, sa postaral Brayden Point. Jonas Johansson kryl 22 striel. V drese domácich odohral Miloš Kelemen sedem minút aj s jednou strelou na bránu, dvoma bodyčekmi a vyhraným vhadzovaním. Hosťujúci Erik Černák si pripísal mínusový bod, dve strely na bránu a dva bloky. Na ľade strávil 20 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. C. Ingram (ARI), 2. M. Carcone (ARI), 3. T. Boyd (ARI)



CHI - SEA 4:3

Studenič sledoval prehru Seattlu len z tribúny

Marián Studenič mohol prepísať históriu a stať sa prvým Slovákom hrajúcim za Seattle, ale po povolaní do prvého tímu šancu v utorok ešte nedostal. Zahral si Andrew Poturalski. Kraken dokázali zmazať gólmi dvojbodového Mattyho Beniersa a Alexa Wennberga (v oslabení) prvú dvojgólovú stratu a Tye Kartye ešte duel zdramatizoval v tretej tretine, ale Chicago nakoniec vyhralo 4:3. Boris Katchouk, Jason Dickinson, Tyler Johnson a MacKenzie Entwistle sa tešili z gólov, Joey Anderson dvakrát asistoval a Petr Mrázek kryl 33 striel. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer urobil 19 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson (CHI), 2. M. Entwistle (CHI), 3. P. Mrázek (CHI)



NJD - NYI 5:4

Devils vyhrali druhý zápas po sebe, Lazar rozhodol v poslednej minúte

Curtis Lazar skóroval 23 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby New Jersey zdolalo Islanders 5:4 a po prvýkrát od 2. novembra vyhralo aspoň dva zápasy po sebe. Devils strelili v záverečnom dejstve tri góly po sebe, aby otočili stav z 2:4. Predtým v zápase prehrávali 0:1 i viedli 2:1. Z gólov sa tešili aj Michael McLeod, Dawson Mercer, Jack Hughes a Nico Hischier, pričom Lazar, McLeod a Mercer pridali aj po asistencii, Hughes dve. Akira Schmid zastavil všetkých osem striel po tom, čo vystriedal Vítka Vaněčka. Ten čelil 18 strelám, z ktorých ho prekonali Bo Horvat, Mathew Barzal, Cal Clutterbuck a Jean-Gabriel Pageau. Barzal pridal aj dve asistencie, zatiaľ čo Iľja Sorokin urobil 28 zákrokov. Islanders prišli o šesťzápasovú bodovú sériu (3-0-3). Duel nedohral pre zranenie domáci obranca Dougie Hamilton. Hughes potreboval na 25. bod v sezóne len 15 zápasov, čím vyrovnal klubový rekord Paula Gardnera z ročníka 1977/78, kedy ešte boli Devils známi ako Colorado Rockies.

Článok pokračuje pod reklamou

Lazarov víťazný gól na poslednú chvíľu:

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. M. Barzal (NYI), 3. D. Mercer (NJD)



PHI - CAR 1:4

Bunting pomohol Hurricanes zdolať Flyers

Michael Bunting zaznamenal gól a asistenciu, Sebastian Aho dvakrát asistoval a Piotr Kočetkov urobil 28 zákrokov, aby Carolina zdolala Philadelphiu 4:1 a vyhrala siedmy zápas z posledných desiatich. Brentan Lemieux strelil víťazný gól a do streleckej listiny sa zapísali aj Seth Jarvis a Jesperi Kotkaniemi, ktorý spečatil skóre zápasu gólom do prázdnej brány. O jediný gól domácich sa postaral Travis Konecne, Carter Hart kryl 32 z 35 striel. Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. P. Kochetkov (CAR), 2. M. Bunting (CAR), 3. T. Konecny (PHI)



TOR - FLA 2:1 SN

Woll a Gregor doviedli Toronto k tesnej výhre nad Floridou

Joseph Woll predviedol 37 zákrokov a kryl päť nájazdov, v ktorých Noah Gregor rozhodol v šiestej sérii o výhre Toronta 2:1 nad Floridou. Gregor skóroval aj v normálnej hracej dobe, keď v druhej tretine vyrovnával na 1:1. O jediný gól Panthers sa postaral Kevin Stenlund, zatiaľ čo Anthony Stolarz urobil 31 zásahov. Kým Maple Leafs sa vyhli tretej prehre v sérii, Floride prehrala tretí zápas z posledných štyroch. V piatej sérii nájazdov pritom o jej výhre mohol rozhodnúť Evan Rodrigues, no rozhodcovia gól neuznali, pretože sa dotkol puku druhýkrát po zákroku brankára. Duel pre zranenie nedohral obranca domácich Mark Giordano.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Woll (TOR), 2. N. Gregor (TOR), 3. A. Stolarz (FLA)



MIN - STL 3:1

Wild s novým trénerom ukončili sériu prehier

Minnesota svoj prvý zápas pod vedením nového trénera Johna Hynesa vyhrala. Sedemzápasovú sériu prehier ukončila doma triumfom 3:1 nad St. Louis. Gilip Gustavsson postavil základy úspechu 21 zákrokmi, víťazný gól strelil Frederick Gaudreau. Pred ním skóroval Joel Eriksson Ek, po ňom Matt Boldy. Posledný menovaný pri jednogólovom vedení oslabil Wild pre vysokú hokejku na štyri minúty, ale najhorší tím NHL v oslabeniach ju ubránil. Skóre na 1:1 vyrovnal Colton Parayko, zatiaľ čo Jordan Binnington kryl 34 striel. Blues prehrali druhý zápas z posledných troch. Mats Zuccarello zaznamenal asistenciu, aby ako prvý hráč v histórii Minnesoty bodoval v každom z prvých desiatich domácich zápasov v sezóne.

Boldy dodal Wild väčší pokoj gólom z úniku:

Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. J. Brodin (MIN)



NSH - PIT 3:2 PP

Forsberg rozhodol v predĺžení o šiestej výhre Nashvillu v sérii

Filip Forsberg skóroval 14 sekúnd po začatí predĺženia, aby Nashville zdolal Pittsburgh 3:2 a natiahol si víťaznú šnúru už na šesť zápasov. V normálnom hracom čase vybudoval dvojgólové vedenie Michael McCarron, pričom pri druhom góle asistoval aj Forsberg. Juuse Saros predviedol 29 zákrokov a recept na neho našli Jevgenij Malkin a navrátilec zo zranenia Bryan Rust. Tristan Jarry urobil 23 zákrokov a Penguins prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Rýchlejší gól v predĺžení strelil v histórii Nashvillu len David Legwand 9. marca 2006 – po šiestich sekundách. Gustav Nyquist vďaka asistencii bodoval v deviatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. M. McCarron (NSH), 3. G. Nyquist (NSH)



WPG - DAL 0:2

Oettinger doviedol Stars k výhre vo WInnipegu

Jake Oettinger zneškodnil všetkých 27 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a ôsmym v kariére doviedol Dallas k výhre 2:0 nad Winnipegom, ktorý prehral druhý zápas po sebe. Joe Pavelski otvoril skóre v druhej tretine svojím desiatym gólom v sezóne a druhý gól pridal v tretej dvadsaťminútovke Tyler Seguin. Connora Hellebuycka prekonali z 21 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. M. Scheifele (WPG), 3. J. Pavelski (DAL)



EDM - VGK 5:4 SN

McDavid doviedol Oilers k tretej výhre v sérii

Connor McDavid zaknihoval tretí viacbodový zápas po sebe, keď s gólom a dvoma asistenciami pomohol Edmontonu k výhre 5:4 nad Vegas. Všetky tri body nazbieral v druhej tretine. O výhre rozhodli nájazdy, v ktorých on aj Ryan Nugent-Hopkins uspeli, kým Stuarta Skinnera nikto neprekonal. V normálnom hracom čase urobil 23 zákrokov. K tretej výhre v sérii pomohli aj góly Sama Gagnera, Mattiasa Janmarka a Evandera Kanea. Golden Knights prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich, hoci Ben Hutton a Keegan Kolesar dokázali v tretej tretine zaistiť majstrovi aspoň bod. Skórovali aj Mark Stone a Michael Amadio, ktorý pridal aj asistenciu. Dve zaknihoval Nicolas Roy, kým Logan Thompson urobil 30 zákrokov. McDavid s 24. trojbodovou tretinou v kariére vyrovnal rekord medzi aktívnymi hráčmi Sidneyho Crosbyho. V novembri nazbieral už 19 bodov. Kým pred týždňom malo viac bodov v mesiaci ako on 119 hráčov, momentálne len šiesti. Zach Hyman nehral pre chorobu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. E. Kane (EDM), 3. M. Amadio (VGK)



VAN - ANA 3:1

Boeser skóroval dvakrát, aby Ducks prehrali siedmy zápas po sebe

Brock Boeser strelil svoj druhý gól večera do prázdnej brány, aby spečatil výhru Vancouveru 3:1 nad trápiacim sa Anaheimom, ktorý prehral už siedmy duel po sebe. Boeser vedie NHL so 17 gólmi. Elias Pettersson prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny po tom, čo ho vyrovnal Ryan Strome. J.T. Miller zaznamenal dve asistencie, Thatcher Demko 30 zákrokov. Jeho náprotivok, John Gibson, kapituloval dvakrát z 26 striel. Canucks, ktorí v posledných šiestich dueloch striedajú prehry s výhrami, prišli v zápase o Iľju Michejeva, ktorého trafila do kolena strela Tylera Myersa. Pettersson má na konte už 30 bodov a Canucks sú prvým tímom v sezóne, ktorý už má troch hráčov s 30+ bodmi – aj Quinn Hughes a Miller. Za posledných 30 rokov mali len tri tímy troch hráčov s 30 bodmi v prvých 23 zápasoch. Okrem Canucks aj Senators (2005/06) a Penguins (1995/96).

Pettersson využil rozptýlenie Gibsona:

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. E. Pettersson (VAN)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
20:33
0
0
0
-1
0
2
0
 M. Kelemen (ARI)
07:02
0
0
0
0
0
1
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies